Olimpiada din învăţământul special s-a încheiat miercuri cu festivitatea de premiere. Elevii cu deficienţe de vedere din întreaga ţară s-au întrecut la Timişoara, iar cei mai buni au fost premiaţi.
Ultima olimpiadă naţională desfăşurată la Timişoara s-a încheiat miercuri cu festivitatea de premiere. La concursul naţional pentru elevi deficienţi de vedere au participat 65 de copii din şapte şcoli din ţară. „Mă bucur foarte mult că există aceste concursuri pentru că le arătăm adevărata lor valoare, sunt copii, unii dintre ei de excepţie, sunt copii care au intrat fără examen în învăţământul superior, la facultăţi de renume din ţară, şi foarte important pentru ei este faptul că socializează unii cu alţii. Schimbarea de mediu pentru ei este extrem de importantă”, spune inspectorul general în învăţământul special din Ministerul Educaţiei.
Reprezentanţii Universităţii de Vest, unde a avut loc festivitatea de premiere, le-au acordat tuturor elevilor de clasa a XII-a care au participat la concurs o diplomă care le oferă dreptul de a intra la facultate fără admitere. „26 de diplome au fost acordate de UVT pentru elevii de clasa a XII-a care au participat la această competiţie la nivel naţional găzduită de Timişoara, diplomă care le conferă dreptul de intra fără admitere la una din cele trei facultăţi. Este vorba de facultatea de Matematică-Informatică, Sociologie-Pshihologie şi Litere, Istorie şi Teologie”, spune Marin Popescu, directorul departamentului pentru realaţia cu mediul preuniversitar al UVT.
Elevii timişoreni cu deficienţe de vedere au încercat să obţină rezultate cât mai bune şi au reuşit. Cătălin Muj, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Iris” a luat premiul I la matematică. „Am început să mă pregătesc de la începutul anului, să fac exerciţii cu doamna profesoară de matematică, care îmi este şi dirigintă. Sper să intru la un liceu bun şi să îmi fac o carieră. Mi-aş dori să îmi fac o carieră de avocat sau judecător”, spune Cătălin. Dorian Neamțu, elev în clasa a XII-a, a reuşit să obţină premiul II la TIC. „M-am pregătit destul de mult. Cu două-trei săptămâni înainte am început să lucrez în fiecare zi. Mai departe vreu să merg tot în domeniul calculatoarelor. La asta mă pricep cel mai bine”, spune Dorian. Andreea Crețu, elevă în clasa a X-a, a reuşit să obţină premiul III la lectură Braille. „Înainte de concurs am exersat mai mult. Am cărţi de citit pentru că îmi face domnul profesor de la şcoală. Nu văd cu niciun ochi, am avut un accident, am căzut de pe bicicletă şi mi-am spart arcada. Părinţii nu au observat şi m-au dus prea târziu la doctor. Am purtat şi ochelari, doar că doctorii mi-au dat ochelarii prea slabi şi de la patru ani şi jumătate nu mai văd deloc. Aş vrea să continui ori actorie, ori kinetoterapie”, spune Andreea Creţu.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…