Categories: Social

La Targul de Paste, Robu s-a intalnit cu „Iepurasul” / FOTO

Minune cu fructe, la șase lei suta de grame. Asta i-a făcut cu ochiul primarului Nicolae Robu, la Târgul de Paște din Piața Victoriei. Edilul a cumpărat o bucată din delicatesa de casă preparată de unul dintre comercianți și a declarat deschise „ostilitățile”, pentru următoarele două săptămâni.

Târgul de Paște s-a deschis oficial sâmbătă după-amiază, în sunet de fanfară. Vremea bună a scos la promenadă timișorenii, cu mic, cu mare, printre căsuțele din Piața Victoriei. A tăiat panglica, simbolic, primarul Nicolae Robu, care n-a ratat ocazia să le vorbească celor prezenți despre cele 100 de șantiere deschise în oraș. Edilul s-a limitat la câteva propoziții, s-a fotografiat cu „iepurașii”, după care e dat o raită pe la căsuțe, urându-le vânzare bună comercianților, făcând chiar și poze cu unii dintre ei. Robu s-a oprit apoi la o căsuță cu dulciuri de casă și, după ce a gustat dintr-un produs, a și cumpărat o bucată de „Minune cu fructe”. A plătit pentru ea fix 11 lei și, deși vânzătoarea a vrut să-i facă un cadou, a fost refuzată politicos. „Va fi o ediție reușită, cum au fost și precedentele. Am avut 52 de cereri de montare de căsuțe, am aprobat 42 aici și șase în noua piațetă pe care am amenajat-o în cartierul Soarelui și este pentru prima dată când într-un cartier se întâmplă așa ceva. Avem iepurași și aici, avem și în Circumvalațiunii, în zona Dacia și în cartierul Soarelui”, a spus edilul. Întrebat dacă nu i se par cam mari prețurile pentru unele produse, Robu a spus că n-are ce face. „Suntem într-o societate de piață, legea cererii și a ofertei stabilește până la urmă prețul corect, prin prisma legilor economice. Toți ne dorim ca prețurile să fie cât mai mici, însă nu putem să intervenim în zona aceasta”, a explicat edilul. Dacă sunteți curioși de produsele vândute, oferta este aceeași, ca la toate evenimentele de acest gen: jucării, gablonțuri, bijuterii din argint, papuci de casă, tot felul de dulciuri, nelipsiții kurtos kalacs și, desigur, cârnați la 40-50 de lei kilogramul, jambon și mezeluri. De această dată, nu sunt însă standuri unde se prepară mâncăruri, astfel că peste Piața Victoriei nu plutește fum de grătare.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

28 de minute ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

33 de minute ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

3 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

3 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

3 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

4 ore ago