Categories: Timp liber

Manu Chao canta la Muzeul Satului, la finele lui iunie

5.000 de timișoreni se vor putea bucura, la finele lunii iunie, de un concert cu un artist considerat unul dintre cei mai influenți muzicieni din lume. Dacă vreți să-l vedeți pe Manu Chao, trebuie să vă grăbiți să luați bilete pentru evenimentul care va avea loc la Muzeul Satului.

Cei de la Plai nu mai au răbdare. Ediția a noua a festivalului va avea loc în septembrie, dar, pentru a le face poftă timișorenilor de muzică bună, au pus la cale un super-concert pe 25 iunie. Manu Chao și bongosurile lui vin la Timișoara, pentru un eveniment unic în România, care va avea loc la Muzeul Satului. Franco-spaniolul Manu Chao – adică José-Manuel Thomas Arthur Chao – cântă în francezaă, spaniolă, engleză, italiană, arabă, galițiană, portugheză și nu numai, este considerat vocea unei întregi generații și unul dintre cei mai influenți muzicieni din lume. Și-a început cariera muzicală în Paris, iar în 1987, alături de fratele său, Antoine, a fondat trupa Mano Negra. Din 1995, după destrămarea acesteia, a ales cariera solo.

Chao a lansat primul său album solo intitulat „Clandestino” în 1988 iar acesta a devenit un succes internațional răsunător. Cel de-al doilea album al lui Chao, alături de împreună cu Radio Bemba, se numește „Próxima Estación: Esperanza” și a fost lansat în 2001. Au urmat „Sibérie m’était Contéee”, primul album cântat doar în limba franceză, și „La Radiolina”, al cărui hit „Rainin’ In Paradize” a avut un videoclip regizat de Emir Kusturica. Pe Manu îl inspiră mai mult decât orice cultura stradală a diferitelor țări și naționalități, iar muzica sa este un amestec inconfundabil de rock, reggae, punk și ska, alături de ritmuri și sunete culese din cele mai neașteptate colțuri ale lumii. Versurile sale spun povești ale imigranților, vorbesc despre iubire, viața din ghetouri sau droguri și, de multe ori, transmit un mesaj clar de stânga, care reflectă puternic opțiunile politice ale artistului. Concertul de pe 25 iunie începe la ora 21 și va avea un număr limitat de locuri, 5.000, așa că dacă vreți să prindeți bilete, trebuie să vă grăbiți. Biletele costă 75 de lei bucata și pot fi cumpărate de aici.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

32 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

47 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago