Poli – U Cluj, repriza a III-a: „vicele” Velcea, umilit in public de Ioan Timofte

Multe lucruri despre meciul Poli – U Cluj nu mai sunt de spus. Au fost două reprize total diferite, chiar ciudat de diferite. (Dacă n-ar fi fost un meci crucial pentru salvarea de la retrogradare, ai spune că a fost unul destinat pariorilor: 1 pauză, 2 final). Am avut așadar o primă repriză controlată copios de timișoreni, care au marcat un gol, dar li s-a refuzat și un penalty clar, plus o eliminare obligatorie a unui clujean. Și a mai fost o ratare cu care te întâlnești o dată în viață a lui Trandu. Ce s-a întâmplat la pauză e mai greu de înțeles. Cădere fizică, neputință, cădere nervoasă? Cert este că repriza a fost dominată autoritar de ardeleni care, în final, s-au și impus. Meritat, după cum au decurs lucrurile în mitanul II.

Și a mai fost și o repriză a treia, unde vreau de fapt să ajung. Poate chiar mai spectaculoasă decât cele jucate în teren, însă oricum ascunsă publicului larg. O repriză prefațată cumva din timpul jocului prin izbucnirile de bucurie ale lui Călin Rosenblum la golurile marcate de clujeni. Exact, fostul conducător al lui ACS Poli și-a lăsat orice jenă deoparte, jubilând la realizările oaspeților. Se întâmpla într-o lojă a Tribunei 0, unde era însoțit de medicul Florică Bîrsășteanu, candidat PSD pe Colegiul III Timișoara la alegerile din 25 mai, și un polițist de la „Rutieră”.

Mai sus de Rosenblum, la „termopane”, un alt personaj se bucura, dar fără să se exteriorizeze. Este vorba de fostul antrenor Valentin Velcea, actualmente vicepreședinte al clubului. Un vicepreședinte cumva fără portofoliu, singura sa treabă la echipă fiind să-și ridice salariul de 3.850 de euro. Ați citit bine, Velcea ridică lunar 3.850 de euro din bani publici, singura sa sarcină fiind aceea să nu facă nimic. De ce i-am amintit pe cei doi? Fiindcă ei au adus clubul în situația în care se află acum. Iar acest lucru, ne-au declarat mai multe surse, i-a fost reproșat lui Velcea chiar de președintele lui Poli, Ioan Timofte.

Imediat după meci, nervos din cauza rezultatului, în fața a aproximativ 20 de oameni, printre care primarul Nicolae Robu și președintele CJ Timiș Titu Bojin, Timofte l-a atacat extrem de dur pe Velcea. El i-a reproșat situația în care a fost adus clubul, imputându-i că e principalul vinovat. Adică 35 de jucători, din care abia poți să închegi un prim „11”, achiziții pe sprânceană și interese, salarizări pe prietenii, plus intrigile provocate. Velcea a tăcut fără a avea nici cea mai mică replică la atacurile lui „Tim”. Răbufnirea lui Timofte are probabil legătură și cu unele zvonuri din club. Astfel, potrivit unor surse, Velcea și-a sfătuit mai mulți colaboratori să stea liniștiți „pe burtă”, că „valul” lui Timofte va trece după retrogradrea lui Poli, iar el se va întoarce la „butoane”. Și va fi iar ce a fost, ba chiar mai mult decât atât.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago