Categories: InvatamantPolitica

Pirtea a intrat in campanie electorala: vrea cartele de masa si camin de la Robu

În plină dispută legată de candidatura sa pe Colegiul III Deputați, rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea, cere primăriei „facilităţi” pentru studenţi. Printre acestea se numără construirea unui cămin, bilete gratis la operă și filarmonică, dar și… cartele de masă! Pirtea ar putea intra din partea PSD în cursa pentru fotoliul lăsat liber de Maria Grapini.

În Timişoara sunt aproximativ 40.000 de studenţi, mulţi dintre aceștia veniţi din alte judeţe. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, nu i se pare normal că primăria nu le oferă acestora niciun fel de facilități, pe bani de la bugetul local! „Poate primăria ar trebui să investească într-un cămin. Să spună «Acesta este căminul pe care primăria l-a construit sau îl pune la dispoziţia tuturor universităţilor»,. Este căminul olimpicilor, al celor care au performanţe foarte mari, să dea ei locurile pe diferite criterii în acel cămin, să fie cu taxă foarte mică sau scutiţi de taxă”, spune Pirtea. O altă propunere ar fi ca municipalitatea să ofere studenţilor bilete şi invitaţii la operă sau filarmonică sau să organizeze o gală a premiilor de excelenţă pentru toate universitățile. „Anul acesta, Universitatea de Vest a câștigat locul doi în lume la un concurs de drepturile omului organizat în Africa de Sud. Acei studenţi trebuiau evidenţiaţi într-un mod extraordinar de orașul Timișoara. Primăria să încerce să acorde o serie de facilităţi atât pe partea de performanţă, cât şi pe partea socială, pentru că sunt mulţi care nu au situaţii financiare foarte bune, vpr să urmeze astfel de instituţii de învăţământ şi nu au facilităţi”, susține rectorul UVT. Aflat foarte aproape de a-și anunța oficial candidatura pentru un fotoliu de deputat pe Colegiul III, din partea PSD, Marilen Pirtea plusează și susține că la Timișoara numărul studenților scade, pentru că primăria nu oferă nimic tinerilor studioși. „Să dea anumite cartele de masă pentru un anumit număr de studenţi sau să stabilească criteriile proprii de acordare a unor astfel de facilităţi. Să susţină anumite burse în străinătate și, printr-o politică de taxe locale, să încurajeze agenţii economici să dea studenților burse private. Companiile să aibă reduceri la taxele locale, dacă o parte din impozit e folosită pentru promovarea educației”, afirmă rectorul UVT.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago