Ponta i-a confirmat lui Robu ca Timisoara nu e buricul pamantului: nici vorba de spital regional

La două luni de la anunțul conform căruia guvernul va sprijini construirea, pe fonduri europene, a trei spitale regionale la Cluj-Napoca, Iași și Craiova, premierul Victor Ponta a confirmat că Timișoara va fi lăsată pe dinafară și la acest capitol. Declarația a fost făcută într-o emisiune televizată, iar primarul Nicolae Robu e… uimit.

Victor Ponta a a afirmat, într-o emisiune de la Antena3, că pe exercițiul financiar 2014-2020, executivul estimează 500 de milioane de euro pentru sănătate, sumă din care urmează să fie construite și trei spitale regionale. Declarația confirmă informațiile din februarie, conform cărora vor fi ridicate unități sanitare moderne la Cluj-Napoca, Iași și Craiova. Deloc surprinzător pentru  multă lume, Timișoara e sărită din nou. Primarul Nicolae Robu încă mai are nelămuriri. „M-am mirat, nici măcar nu avem un răspuns argumentat de ce la Timișoara nu se poate face un spital regional, dar se poate în celelalte trei orașe. Mă nemulțumește această poziție a primului ministru și a Guvernului Ponta, cred că este o poziție nedreaptă în raport cu orașul nostru”, a declarat Nicolae Robu. Explicațiile, cel puțin parțial, i le-a oferit, chiar în februarie, propriul deputat Horia Cristian.  Conform acestuia, Timișoara ar trebui să se obișnuiască totuși cu ideea că „nu este buricul pământului”.

Robu însă nu pare lămurit definitiv asupra atitudinii guvernului, care continuă să ignore orașul de pe Bega. „Aștept să văd specificațiile pentru programele europene 2014-2020, cu speranța că vor fi eligibile și proiecte de realizare de mari spitale. Dacă vor fi, cred că încă avem șanse ca prin noi înșine, printr-un proiect bine făcut, să accedem la finanțare europeană pentru a realiza un astfel de obiectiv”, susține primarul. Acesta încearcă să obțină explicații oficiale de la premier și ministrul Sănătății, însă e greu de crezut că va primi ceva concret, mai ales acum, când e primar de la Opoziție.

Pe de altă parte, Robu spune că s-a cam apucat de tot ce a promis în campania electorală. Cu mici excepții. „Unele lucruri care nu țin de primărie, dar pe care eu m-am angajat să le susțin, nu pot fi făcute decât de guvern. Noi putem să facem un spital municipal, pe fonduri europene și vom încerca să facem asta. Este soluția de backup. Însă în rest, eu am lansat tot ceea am promis, în afară de sistemul de lumini și muzică de pe Bega”, a mai declarat primarul. Și, ca să nu fie dubii, Robu a conchis: „Îl voi face, ca să fie clar, și pe acela, dar am considerat acum că prioritățile sunt altele”. Fântâna cu lumini și muzică pe care liberalul o vrea era estimată să coste două milioane de euro.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Noapte de neuitat! Sute de minți captivate de istorie și tehnologie au descoperit MECIPT-1 și Muzeul Tehnic UPT/FOTO

Un nou eveniment marca UPT care a depăşit aşteptările. Peste 500 de persoane, 21 tururi…

2 ore ago

Se ia apa miercuri în două localităţi din Timiş

Miercuri, 22 mai, între orele 8-16 se va întrerupe furnizarea apei în Belinț, iar între…

2 ore ago

Se deschide vama pe Bega și pentru ambarcațiuni. Granița spre Serbia se va deschide un weekend în fiecare lună

Traficul de turism pe pista de biciclete care leagă Timișoara de Zrenjanin va putea fi…

4 ore ago

S-a scumpit Podul Muncii. Reabilitarea ar trebui să coste 49 de milioane de lei

După cinci ani de așteptare, din momentul aprobării hotărârii de consiliu local care prevedea finanțarea…

4 ore ago

Nu l-a oprit faptul că nu avea carnet şi a furat maşina vecinului. Acum a ajuns în arest

Polițiștii Sectiei 3 Rurale Sânandrei, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria…

5 ore ago

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

6 ore ago