Categories: Administratie

Turnul de Apa nu poate fi scos la licitatie pur si simplu! Stoia explica

Primăria așteaptă firme private interesate mai întâi să facă proiecte pentru transformarea Turnului de Apă în restaurant sau cafeanea, iar apoi să și participe la licitația de concesionare. La Podul de Fier, lucrurile ar fi ceva mai avansate, însă viceprimarul Traian Stoia spune că nimeni nu vine să investească, „dacă nu are un interes”.

„Tamponat” de primarul Nicolae Robu, care spune că din cauza lui nu vom avea prea curând cafenea în Turnul de Apă și terasă pe Podul de Fier, „vicele” Traian Stoia îi răspunde ironic liberalului. „Se lucrează la proiecte. O să-i cer sprijinul dânsului şi atunci precis lucrurile vor merge strună”, spune social-democratul. Dincolo de înțepături, Stoia susție că primăria nu are de ce să plătească pentru un proiect, cel puțin nu în cazul Turnului de Apă. Acesta ar trebui întocmit de o terță parte și apoi scos la licitație, în vederea concesionării. „Trebuie să înţelegeţi cum funcţionează chestia. Nu poţi să scoţi la licitaţie turnul… Să ce? Pe urmă să nu îmi placă mie sau altuia ceea ce s-a făcut acolo? Întâi trebuie elaborat un proiect, cu care primăria trebuie să fie de acord, şi proiectul ăla se scoate la licitaţie. Întâi trebuie făcut un proiect, pe care primăria să-l aprobe şi pe care primăria în concepţia mea nu trebuie să-l plătească. Cei doritori pot să facă un proiect, primăria îl alege pe cel mai valabil, după care se face licitaţia”, a declarat viceprimarul. Acesta susține că, oricum, La Turnul de Apă, prima măsură este un studiu de rezistenţă, pe care nu se știe cine îl va plăti. „Proiectele, dacă le face primăria, costă o grămadă de bani şi atunci poate privaţii pot rezolva altfel. Oamenii cu bani trebuie să aibă interes să vină. Omul cu bani nu vine niciodată dacă nu are un interes…”, explică Stoia. La Podul de Fier, lucrurile ar fi mai avansate, existând un proiect pentru care mai trebui un aviz de la Direcţia pentru Cultură. Conform viceprimarului, atât turnul, cât și podul vor fi concesionate la un moment dat, cu plata înainte pe câte trei luni.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

5 minute ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

48 de minute ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

O oră ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

16 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

20 de ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

23 de ore ago