Categories: Administratie

„Verificatorii” lui Victor Ponta la Primaria Timisoara pleaca multumiti

Corpul de control al premierului Victor Ponta a periat, în ultima săptămână, actele legate de retrocedări ale Primăriei Timișoara. Inițial, perioada de verificare se întindea până la anul 2008, dar ulterior a fost extinsă până la anul 2000. Viceprimarul Traian Stoia spune acum urmează „aprofundări” la București, dar nu vrea să vorbească despre eventualele nereguli descoperite.

Corpul de control al primului ministru Victor Ponta a descins luni în primărie, la Timișoara. „Cei doi inspectori au venit cu tematica «retrocedări». Pe parcurs au extins aria verificărilor la vânzările făcute pe legile 112 și 79, la deciziile luate de primarul din mandatele trecute și s-a ajuns la anul 2000, deși inițial era la anul 2008”, a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia. Acesta susține că a urmat indicațiile lăsate de Nicolae Robu, înainte de plecarea în Spania și Portugalia. „Ne-a lăsat vorbă și mie, și colegului Dan Diaconu, să fim cât mai aproape de inspectorii veniți de la București, pentru a trage concluzii pertinente și să-și poate face treaba cât mai corect”, susține social-democratul. Acesta nu vrea să vorbească despre eventualele nereguli descoperite de trimișii lui Victor Ponta, dar pare convins că orice probleme ar fi, ele provin de pe vremea fostei administrații. „Au găsit tot ce au căutat. Nu știu daca sunt nereguli în primărie, or fi fost în mandatele trecute. Ei s-au declarat mulțumiți de modul în care au cooperat funcționarii primăriei și au lămurit anumite lucruri care în primă fază păreau neclare sau mai greu de înțeles la prima lectură”, mai spune Stoia. Conform aceleiași surse, cam într-o lună și jumătate, inspectorii vor reveni la Timișoara, pentru concluzii și „nu numai”. Primăria Timișoara a mai fost „călcată” în trecut și de corpul de control al premierului Emil Boc, dar, spune viceprimarul, măsurile dispuse de acesta n-au prea fost puse în practică. „Cei care și-au permis să ignore concluziile nu știu pe ce criterii au făcut raționamentul”, a încheiat social-democratul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

5 ore ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

6 ore ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

7 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

7 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

7 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

8 ore ago