Categories: SănătateUltima ora

Birsasteanu: Timisoara nu are nevoie de institut oncologic

Institutul Oncologic de la Timișoara, preconizat a fi construit pe Calea Torontalului, nu este o necesitate. Asta consideră directorul Spitalului Judeţean, Florică Bîrsăşteanu, în același timp candidat PSD pe Colegiul III Deputaţi. Medicul social-democrat este convins că institutul nu se va face și susține că doar realizarea studiului de fezabilitate ar costa 90 de milioane de euro!

În ultimii cinci ani, Timișoara s-a ales numai cu promisiuni din partea șefilor Ministerului Sănătății, în ceea ce privește construirea unui institut oncologic care să se adreseze tuturor bolnavilor de cancer din vestul României. Ultima dată, în toamna lui 2013, Eugen Nicolăescu, la vremea respectivă ministru, spunea că va încerca să introducă acest proiect pe lista investițiilor de interes național. Luni, în timpul unei dezbateri la care au participat o parte din candidații de pe Colegiul III, medicul Florică Bîrsășteanu (PSD) a făcut o declarație surprinzătoare. „Sunt convins că Ministerul Sănătăţii nu va face acest institut oncologic. De fapt, institutul ar fi un nonsens, azi, la Timişoara”, a spus social-democratul.

Acesta a explicat și de ce, din punctul său de vedere, o astfel de investiție nu este necesară. „Avem un institut oncologic. Există ONG-uri care şi-au făcut bine treaba, există OncoHelp, care este un institut oncologic cu 180 de paturi. La Timişoara nu este nevoie de altceva. Pentru un nou institut ar trebui să băgăm 90 de milioane de euro doar în studiul de fezabilitate”, a spus Bîrsăşteanu. Conform estimărilor anteriorare, construcția Institutului Regional de Oncologie de pe Calea Torontalului ar costa circa 60 de milioane de euro, iar spitalul ar urma să aibă 420 de paturi. Potrivit statisticilor, în județul Timiș sunt în jur de 14.000 de oameni diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

O oră ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

3 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

4 ore ago

UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi

UPT nu înseamnă doar învăţământ de calitate, dimensiunea institului cu o istorie de peste 100…

5 ore ago

Timișoara merită un festival muzical de top

Un domeniu în care am rămas din nou în urmă față de alte județe este…

5 ore ago