Categories: Social

CFR a gasit bani: in sfarsit, renoveaza sala de asteptare din Gara de Nord / FOTO

Controalele polițiștilor locali în zona Gării de Nord, deși nu s-au lăsat cu amenzi spectaculoase, i-au făcut pe responsabilii de la CFR să ia o măsură pe care ar fi trebuit s-o ia de ani buni. La mijlocul lunii viitoare va fi anunțat, teoretic, numele firmei care se va ocupa de reparațiile din zona sălii de așteptare și a caselor de bilete.

Polițiștii locali au mers, din nou, luni, în Gara de Nord, pentru a verifica termenele impuse Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA București, pentru salubrizare, întreținerea spațiilor pe care se află vegetație abundentă, întreținerea fațadelor și obținerea autorizațiilor pentru desfășurarea activităților comerciale. În luna februarie, primarul Nicolae Robu a făcut o vizită în gară și s-a declarat nemulțumit de felul dezolant în care arată aceasta, fiind de-a dreptul oripilat de mirosul pestilențial din subpasaj. Edilul a recunoscut însă că nu mai călcase pe acolo de ani buni, deși problemele îi fuseseră semnalate de mai multă lume. Robu a cerut Poliției Locale să treacă la controale și, dacă este cazul, să dea amenzi. Primele sancțiuni au fost de numai 3.500 de lei și câteva somații. Ulterior, la finele lunii martie, CFR a fost amendată cu fix 1.500 de lei, pentru că nu a zugrăvit sala de așteptare. La ultimul control, polițiștii locali au impus un termen de 30 de zile, prin somație, pentru tăierea buruienilor din zona triaj și au dat o amendă de 800 de lei unei firme care nu avea acord de funcționare. În ceea ce privește sala de așteptare, aceasta arată, în continuare, dezolant, dar a fost dată numai o somație de 30 zile, nu și o amendă. „Reprezentanții Regionalei CFR au demarat procedurile de licitație pentru efectuarea acestor lucrări de reparații, în care intră și zona sălii de așteptare și a caselor de bilete. Deschiderea ofertelor se va face la mijlocul lui iunie. Peste o lună vom face, din nou, verificări”, a declarat Daniela Seracin, de la Biroul de Comunicare al Poliției Locale.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

2 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

3 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

4 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

5 ore ago