Categories: Politica

Dezastru PNL in Timisoara: scor apropiat de al lui Mircea Diaconu

În condițiile în care are primar, PNL a obținut la alegerile europarlamentare din Timișoara cel mai slab rezultat din istorie, mult mai mic și decât la alegerile din „Duminica orbului” din 20 mai 1990. Cu o singură altă excepție, primarul Nicolae Robu este singurul edil din județul Timiș care nu și-a adus partidul pe primul loc la alegeri. Vedeți mai jos rezultatele obținute la alegeri de principalele formațiuni politice în municipiile și orașele din județul Timiș.


La nivelul municipiului Timișoara, scorul de duminică a fost următorul: PSD – 27,82%; PNL – 13,27%; Mircea Diaconu – 12,56%; PMP – 10,99%; PDL -10,40%. Se observă că diferența de scor dintre PNL și candidatul independent Mircea Diaconu a fost doar de câteva zecimi. Și asta, în condițiile în care fostul liberal n-a avut niciun panou în Timișoara. În al doilea municipiu al județului, Lugoj, scorul liberalilor a fost și mai catastrofal, PNL situându-se abia pe locul IV. Filiala PNL de aici este condusă de Ioan Ambruș, fost director al DRDP Timișoara, și apropiat al lui Robu. În schimb, primarul PSD-ist Francisc Boldea și-a condus partidul către o victorie zdrobitoare. (Și poate nu se bucură de o cotă de încredere de 80%, așa cum o are Robu în Timișoara.) Rezultate Lugoj: PSD – 40,86%; PDL – 10,70%; PMP – 9,71%; PNL – 8,68%.
În al treilea oraș al Timișului, Sânnicolau Mare, PDL-ul lui Dănuț Groza a câștigat clar alegerile. Și asta, în condițiile în care Groza nu mai are o funcție în conducerea județeană a partidului, fiind considerat de colegi drept „trădător” în favoarea PMP. Rezultate Sânnicolau Mare: PDL – 45,99%; PSD – 24,29%; PNL – 7,62%; PMP – 4,41%.

Și primarul PDL-ist al orașului Deta, Petre Roman, și-a condus partidul către o victorie zdrobitoare. Deta este și fieful deputatului PSD Gheorghe Ciobanu, considerat drept cel mai mare „culegător” de voturi din partid. Rezultate Deta: PDL – 46,78%; PSD – 24,75%; PNL – 6,75%; PMP – 2,45%. Și la Jimbolia alegerile au fost câștigate de PDL, partid care are primar aici în persoana lui Darius Postelnicu. Rezultate Jimbolia: PDL – 24,06%; PSD – 21,19%; PNL – 18,32%; PMP – 5,90%. În schimb, PSD a câștigat detașat alegerile la Buziaș, acolo unde primar este social-democratul Alger Ilaș. Rezultate Buziaș: PSD – 47,14%; PNL – 15,52%; PDL – 9,51%; PMP – 5,43%. La Gătaia, tot în colegiul lui Gheorghe Ciobanu, primarul PDL-ist Raul Cozarov și-a condus partidul spre victorie, e drept mai strânsă decât în alte locuri. Rezultate Gătaia: PDL – 35,84%; PSD – 33,69%; PNL – 6,92%; PMP – 3,46%. Singurul oraș unde PNL a câștigat alegerile a fost Recaș, datorită primarului liberal Teodor Pavel. Rezultate Recaș: PNL – 36,87%; PSD – 21,38%; PDL – 13,56%; PMP – 4,62%.

La Făget, deputatul PSD Dorel Covaci a reușit să-l înfrângă pe primarul PDL Marcel Avram la un scor destul de mare. Rezultate Făget: PSD – 42,69%; PDL – 24,26%; PNL – 9,88%; PMP – 3,75%. Nici la Ciacova, PDL n-a câștigat alegerile, cu toate că are primar. Este drept, Petru Filip doar formal mai este PDL-ist, el fiind în brațele PSD, însă nu-și dă demisia din partid pentru a nu pierde fotoliul de primar. Rezultate Ciacova: PSD – 34,87%; PDL – 24,99%; PNL – 12,73%; PMP – 4,81%. Concluzia este că, în afară de Robu și primarul din Făget, toți edilii și-au purtat partidele către victorie.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

17 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

20 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

20 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

21 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

21 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

21 de ore ago