Primăria se va judeca cu proprietarii garajelor din Parcul Brătianu. E ultima soluție, după ce municipalitatea a declarat zona de interes public și intenționa să construiască acolo o parcare supraterană. Nu s-a înțeles însă cu proprietarii celor 24 de garaje.
Garajele din Parcul IC Brătianu sunt construite cu autorizație, pe terenul primăriei, dar proprietarilor lor nu li s-a cerut niciodată taxă de concesiune. Municipalitatea încearcă, de câteva luni, să-i convingă pe oameni să renunțe la aceste garaje, pentru a putea construi pe terenul respectiv o parcare supraterană. În luna martie, CL a votat un proiect de hotărâre conform căruia „se declară de interes public local terenul din Parcul Brătianu ocupat de cele două baterii de garaje în vederea construirii pe el a unui parcaj suprateran şi se autorizează executivul Primăriei Municipiului Timişoara să acţioneze pentru disponibilizarea respectivului teren”.
Luna trecută, primarul Nicolae Robu susținea că e dispus să negocieze cu proprietarii garajelor, dar excludea plata unor despăgubiri la valoarea solicitată. „Am putea ajunge la un anumit nivel de despăgubire, dar nicidecum la 5.500 de euro, cât au cerut unii, pentru că preţul de piaţă nu are cum să fie 5.500 de euro. O fi fost în alte vremuri… Acum, când toată lumea ştie că n-au viitor, cine dă 5.500 de euro pe ele?”, declara primarul. Robu spunea chiar că este dispus să le ofere celor 24 de proprietari de garaje alte locuri de parcare și credea că se va putea ajunge la o înțelegere amiabilă cu ei. Asta, deși oamenii aveau datorii către bugetul local.
Între timp, proprietarii de garaje din Parcul Brătianu au făcut o plângere prealabilă împotriva HCL 161/2014, privind declararea ca fiind de interes public a unor zone din Timișoara. Oamenii susțin că au acte care le demonstrează dreptul de folosință cu titlu gratuit asupra terenului respectiv. „Așa cum rezultă din extrasele de carte funciară, subsemnații suntem titularii unui drept de proprietate tabulară asupra garajelor, cât și a unui drept de folosință cu titlu gratuit asupra terenului pe durata existenței construcțiilor. Considerăm actul administrativ unilateral ca fiind lipsit de temeinicie în condițiile în care se procedează la declararea de interes public local fără a exista o documentație legală riguroasă care să contureze acest interes pentru a nu râmâne în sfera declarativului”, se precizează în adresa proprietarilor de garaje. Aceasta a fost respinsă marți de consilierii locali, astfel că instanța pare acum singura soluție de rezolvare a problemei. „Probabil că vom merge în instanță, dacă ei nu doresc să înțeleagă că Timișoara are și interes public mai larg decât interesul lor personal de a-și tine mașina într-un garaj sau de a avea un garaj în care nici măcar nu-și țin mașina”, a declarat, după plen, primarul Robu. Conform acestuia, tot în instanță se va rezolva și problema datoriilor. „Ne vom judeca și pentru suma de bani pe care o datorează primăriei pentru ocuparea domeniului public atâția ani”, a mai spus edilul.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…