Categories: Poli Timisoara

Nu-l vrea nimeni, dar Robu anunta: clubul ACS Poli nu e de vanzare!

ACS Poli nu se vinde! Deși nu s-a anunțat nimeni interesat, primarul Nicolae Robu nu e de acord ca un investitor privat să preia pachetul majoritar al clubului. Motivul: nu vrea se repete situațiile din epocile Zambon, respectiv Iancu. Edilul a acuzat până acum, de mai multe ori, lipsa sponsorilor.

Din categoria „sărac, dar fudul”, cel puțin în materie de fotbal, primarul Nicolae Robu nici nu vrea să audă de renunțarea la pachetul majoritar de acțiuni la ACS Poli, în favoarea unui investitor privat. Reacția e ciudată, în condițiile în primarul a reclamat de mai multe ori indiferența potențialilor sponsori și, în plus, îi va fi foarte greu să asigure finanțare de la bugetul local, în actuala situație politică. „Nu vindem, pentru că atunci nu ar mai fi echipa noastră. Vrem să arătăm că putem avea o echipă cu un sponsor. Noi acceptam alături de noi sponsori cu sume oricât de mari, dar nu vrem să vindem clubul”, a declarat Robu. El și-a explicat și atitudinea: „Toți, când vin, vin cu cele mai bune intenții, cel putin declarate, vin cu argumente care îi fac credibili. După un timp te trezești că intră în insolvență, că ajung chiar în faliment, că îți duc echipa în situația de a nu mai primi licența, eu nu vreau să risc așa ceva”.

Culmea e că, deși a tot denunțat lipsa interesului investitorilor, Robu susține că ACS Poli va avea sponsori puternici în Liga a II-a! „Dacă rămâneam în Liga I veneau alături de noi sponsori cu sume foarte mari, în proporție de 90%, nu pot sa spun mai mult. Lumea, chiar având bani, nu are încredere să vină la o echipă proaspăt promovată. Vrea să vadă ce se întâmplă. De aceea am fost lăsați un an de unii care erau atenți, ne urmăreau să vadă dacă rezistăm în Liga 1. Dacă rezistam, veneau cu bani mulți. Acum, în Liga a II-a, mă aștept să vină un sponsor, conform unor promisiuni făcute. Nu pot să vorbesc concret despre cine e vorba, cu o sumă oricum mult mai mare decât tot ce am avut noi până acum ca sponsorizare”, a declarat primarul.

Robu spune, în continuare, că ACS Poli este proprietarul palmaresului, dar că nu are și drept de utilizare asupra acestuia. „ACS Poli este proprietarul palmaresului, asta este o chestiune indubitabilă și incontestabilă. Că dreptul de utilizare, la ora actuală, îl are societatea lui Marian Iancu, eu nu am contestat. Dar este o chestiune care se va rezolva”, afirmă edilul. Nici revenirea la culorile tradiționale nu mai e așa sigură. „Vom face tot posibilul să jucăm în alb-violet, dar trebuie să rezolvăm câteva lucruri până atunci”, a mai spus liberalul. (sursa foto: Eye in the Sky)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

24 de minute ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

39 de minute ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

O oră ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

4 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

19 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

20 de ore ago