Categories: Timp liber

Pe urmele lui Wilhelm Tell: concurs de tir cu arcuri traditionale, la Timisoara

În vremurile armelor ultrasofisticate, arcașii n-au dispărut! Ei se întâlnesc, peste câteva zile, la Timișoara, unde va avea loc prima etapă a Historical Grand Prix 2014. Este primul concurs de tir cu arcul tradițional organizat in Europa Centrală și de Est care întrunește toate probele de la campionatul mondial de arc tradițional din Coreea.

La ineditul concurs de la Timișoara sunt așteptați arcași de toate vârstele, din România, dar și din străinătate. Fiecare dintre ei va purta o ținută tradițională, reprezentativă pentru perioada în care s-a folosit arcul participantului. Categoriile de arcuri participante sunt: horse bow, historical longbow, modern longbow, arc din materiale naturale, recurve tradițional (lemn). La categoria open se pot înscrie cei care dețin arcuri moderne cu dispozitive de ochire, arcuri moderne fără dispozitive suplimentare și arcuri compound.

Concursul se va desfășura de-a lungul a două zile, în fiecare zi având loc o rundă cu câte 12 probe. Numele acestora sunt cu adevărat inedite. Printre probe se numără tirul la pendul, țintă rotativă (Cehia), lansator vertical, „Capra cu trei iezi”, ținta butaneză, ținta turcească, ținta japoneză, forest roving, traseu călare , ținta Ulise, „Sfoara” sau „Stâlpul caznelor”. În cea de-a doua zi, probele sunt: kings retreat, ținta mongolă, „Roata norocului”, lansator rabbit, ținta coreeană Daesang, ținta animal 3D mistreț, ținta animal 3D lup, ținta animal 3D wolverina, ținta animal 3D iepure, ținta animal 3D șacal, ținta cilindrul rotitor, ținta. Pentru spectatori, intrarea la concursul care va avea loc în poligonul oficial, situat în arena de agrement din strada Polonă, nr. 26, este liberă. TM Archery este singurul club de tir cu arcul din Timișoara, iar membrii săi preferă arcurile tradiționale. Mai multe detalii găsiți aici.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

3 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

4 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

4 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

5 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

5 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

5 ore ago