Categories: Ziaristu' de terasă

PDL Timis a decis sa piarda alegerile pe mana unui fost birtas, transformat in „frate” pocait

Foarte multă lume din PDL Timiș a rămas cu gura căscată în momentul în care liderii organizației au stabilit numele celui care va candida pe Colegiul III Deputați: Balint Petrescu. Și asta, fiindcă aproape nimeni din filială nu auzise de acesta până în acel moment. (Numele unui om nu e un motiv de bășcălie, dar în acest caz toată lumea e tare încurcată, fiindcă nu se știe care e numele și care prenumele. Un lucru care ar trebui totuși dezvăluit, dacă nu e secret.) În fine, e treaba PDL să facă și aceste clarificări.

Nu cu mult timp în urmă cel mai puternic partid din Timiș, PDL face, se pare, tot ce îi stă în putință acum pentru a trece la categoria „și altele”. Dovadă elocventă și amintitul candidat. Ideea nu este că PDL ar putea să câștige colegiul, adjudecat anticipat de liberalul Viorel Coifan. Aceste alegeri însă înseamnă un bun prilej pentru fiecare partid să demonstreze că există pe piață, că n-a murit, că are o anumită forță. Vorba de rumeguș a unor comentatori sportivi: să facă o figură frumoasă. Or, PDL Timiș nu vrea să facă nici măcar această figură, optând să meargă pe mâna unui anonim la alegeri.

Bun, și totuși, cine este acest Balint Petrescu? Sau Petrescu Balint. Cei mai vechi din partid își amintesc de el, din perioada în care filiala funcționa pe str. Victor Babeș. Pe atunci Balint Petrescu (sau Petrescu Balint?) avea un birt de cartier la demisolul clădirii care găzduia și PDL. Membrii vechi ai PDL cu siguranță își amintesc de birt, mai ales cei având înălțimea peste medie Asta fiindcă la intrare, când coborai, dacă nu erai atent, loveai cu capul pragul de sus al ușii. În acea perioadă, Petrescu Balint (sau Balint Petrescu?) nu era doar patron al birtului, ci și chelner. Tot atunci a legat amiciții cu unii lideri ai partidului, printre care și actualul președinte Constantin Ostaficiuc. Pe lângă prietenia cu unii PDL-iști, Balint Petrescu (sau Petrescu Balint?) mai avea o foarte bună relație de amiciție cu Bachus, povestesc foști cunoscuți.

De atunci a trecut ceva timp. Omul s-a despărțit de Bachus, alegând calea pocăinței și devenind un membru de vază al Bisericii Baptiste. Din banii câștigați la birt și cu ajutorul noilor „frați” a intrat în afaceri în agricultură, fiind administrator la firma Integral-Com, societate cu opt-zece angajați, care l-a făcut pe candidatul PDL un prosper om de afaceri. Dar tot anonim a rămas, și oricât ai forța Google-ul, multe referințe nu poți afla despre el. Dar fiindcă Biserica Baptistă l-a transformat pe Balint Petrescu în mare om de afaceri din birtaș obscur, nu se putea ca el să nu-și înceapă campania electorală de aici. Aflăm așadar de pe site-ul baptist-tm.ro că „olimpicii baptiști au fost premiați de Balint Petrescu”. Un articol foarte scurt, dar extrem de emoționant, din care aflăm: „Miercuri 23 aprilie, cu ocazia ședinței lunare a pastorilor din Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara, 2 olimpici baptiști (Lidia Olteanu – clasa a IX-a, Liceul Teologic Baptist Timișoara și Bogdan Tuțac – clasa a XI-a, Colegiul Național Bănățean) au fost recompensați de către fratele Balint Petrescu, candidat pentru Parlamentul României pe colegiul 3 Timișoara”. Scurt și la obiect, mai ales că unul din premiați este fiul mahărului Bisericii Baptiste din vestul țării, Ionel Tuțac. (sursa foto: www.renasterea.ro)

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

6 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

7 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

7 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

8 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

9 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

10 ore ago