Categories: Administratie

Primaria „vede” in sfarsit terasa de pe Podul de Fier, dar mai e mult pana la licitatie/ FOTO

Podul de Fier trebuie neapărat introdus în circuitul turistic al Timișoarei. Viceprimarul Traian Stoia a prezentat, vineri, un proiect de amenajare cu mese și scaune amplasate pe toată suprafața podului, dar și în exteriorul acestuia, pe podea de sticlă. Municipalitatea așteaptă încă propuneri și va organiza, la un moment dat, o licitație. Nu se știe însă când.

Podul de Fier va fi transformat în terasă de o firmă privată care va câștiga licitația organizată, la un moment dat, de primărie. Până să se dea însă startul acesteia, sunt așteptate proiecte de amenajare a podului. Unul dintre acestea va constitui punctul de plecare pe baza căruia primăria va stabili, în mare, felul în care vrea să arate lucrarea la final. Momentan, sunt două propuneri. „Sunt venite de la nişte oameni care vor să închirieze şi să facă ceva acolo. Nu primăria face terasă acolo, o va face o firmă privată, în condiţiile pe care primăria le acceptă. Noi trebuie să scoatem un proiect la licitaţie. Nu-l avem şi ne bucurăm dacă vin oamenii cu proiecte şi le dăm la specialiştii noştri să-şi dea cu părerea, îl avem pe Sorin Tamaş care s-a oferit să ne consilieze”, a spus viceprimarul Traian Stoia. Sorin Tamaș este arhitectul pe care i l-a recomandat acestuia Sanda Greblă, după ce și-a făcut lucrarea de masterat din amenajarea Turnului de Apă de pe strada Barițiu. Stoia a prezentat vineri unul dintre cele două proiecte. Conform acestuia, pe pod ar urma să fie amplasate mese și scaune pe ambele părți, urmând să fie lăsat un culoar de trecere pentru pietoni. Podul ar putea fi, de asemenea, extins în exterior, cu o podea din sticlă prin care să se vadă apa. Ideea ar putea pusă în practică, dar în niciun caz în acest an, pentru că o astfel de extindere este o operațiune complicată. Podul va trebui oricum expertizat în ceea ce privește structura de rezistență. Primarul Nicolae Robu susține că municipalitatea va porni de la o idee de referință, urmând ca amenajarea podului să fie scoasă la licitație, iar investitorii să primească punctaje în funcție de prețul oferit, de felul în care arată amenajarea gândită de ei, dar și de materialele propuse. Un termen pentru deschiderea terasei de pe pod nu a putut fi însă avansat. (sursa foto: www.skytrip.ro)

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

37 de minute ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

13 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

19 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

19 ore ago