Marian Vasile il duce in instanta pe Titu Bojin

Liberalul Marian Vasile, demis vineri din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, crede că va reveni în această poziție. Vasile susține că procedura de demitere s-a făcut cu multe nereguli și o va contesta în instanță. De cealaltă parte, președintele CJ Timiș, Titu Bojin, n-are emoții că ar putea pierde un eventual proces.

La ședința CJ de vineri, consilierii PNL şi PDL au ieşit din sală, iar ceilalți 20 de aleși rămaşi în sală, de la PSD – PC – PP-DD, au votat în unanimitate ca liberalul Marian Vasile să fie eliberat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Timiş. Proaspăt demisul spune însă că procedura nu a fost legală. Totul, din cauza faptului că Florian Zanfir, propus pentru vicepreședinte, era și în comisia de numărare a voturilor și a fost înlocuit după ce ordinea de zi fusese deja adoptată. „Fiind vorba de o şedinţă de plen extraordinară, conform regulamentului CJT, niciun alt punct nu se poate introduce pe ordinea de zi. Erau două puncte vizate: demiterea mea şi realegerea unui vicepreşedinte. La un moment dat, şi-au dat seama că au o problemă cu comisia de validare a voturilor. Noi, PDL şi PNL, părăsiserăm sala, iar Zanfir, candidat pentru vicepreşedinte, nu putea să numere singur voturile. Ei au introdus pe ordinea de zi două puncte şi, după cum spuneam, se încalcă două principii. În primul rând, regulamentul CJT, că nu ai voie să adopţi un nou punct, şi, în al doilea rând, pe o agendă deja aprobată nu te poţi întoarce să o adopţi din nou. Este un viciu de procedură şi, marţi dimineaţă, vom contesta în instanţă acest lucru”, a declarat Marian Vasile.

Preşedintele CJ Timiș, Titu Bojin, nu pare îngrijorat. „Noi considerăm că totul este legal, ne-am consultat cu juriştii ca să fie lucrurile foarte clare. Nu avea nimeni de unde să ştie că dânşii pleacă din sală. Tocmai pentru că ne-au atras atenţia că Florian Zanfir este în comisie am făcut modificarea, înlocuindu-l cu un alt coleg din PP-DD. Nu există niciun fel de fisuri din punct de vedere legislativ. Fisuri politice să le caute la ei, au un camion mare de fisuri şi şofer este Nicolae Robu”, susține Bojin. Social-democratul nu crede însă că Marian Vasile va da totuși în judecată CJ. „Mă îndoiesc că o să dea în judecată, e un băiat isteţ şi îmi pare rău pentru că ei au ieşit din guvernare. M-am înţeles bine cu el”, a mai spus Bojin.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago