Categories: Klaus VaterlandOpinii

Misiunea Ovidiu

Se spune că cine se scuză se acuză. O altă vorbă înțeleaptă făcută parcă pentru primarul Nicolae Robu e cea cu „de tăceai, filosof rămâneai”. Liberalul a ținut morțiș zilele trecute să ne informeze cum s-a întâlnit dumnealui într-o benzinărie cu Ovidiu Drăgănescu (liberal la bază) și că din vorbă în vorbă s-a ajuns la invitația ca fostul prefect de Timiș să facă parte din biroul de conducere județean al PNL. Altfel, „nimic spectaculos”, spunea Nicolae Robu, potolindu-i pe cei care gândeau deja că se pregătesc niște rocade la vârful filialei. Ce mi-a rămas mie din precizarea lui Nicolae Robu e că dumnealui conduce PNL Timiș după coordonatele hazardului, ceea ce devine din ce în ce mai trist pentru curentul liberal local. Dacă nu se întâlnea Nicolae Robu cu Ovidiu Drăgănescu în benzinărie? Dacă Ovidiu Drăgănescu umbla cu butelia de GPL în portbagaj și nu se mai vedeau oamenii ăștia niciodată? Mai apuca să-l cheme în conducerea PNL Timiș?
Evident că nu, iar senzația că liberalii sunt conduși de un om calculat dispare instantaneu. E adevărat că odată cu reactivarea lui Ovidiu Drăgănescu îmi amintesc de înregistrarea corupăciunii lui Decebal Traian Remeș sau cea din povestea cu Mircea Băsescu și fiul Mondialului. Nu poți să nu-ți amintești de Ovidiu Drăgănescu prins în capcana întinsă de un ziarist de afaceri, atunci când i s-a propus, cu mulți ani în urmă, cumpărarea funcției de prefect după trecerea PNL în opoziție. Diversiune sau nu, și în acea înregistrare apare, vorbă pe vorbă, o ofertă și un accept, ceea ce îi pătează serios din aura de bun politician a lui Ovidiu Drăgănescu. Însă dincolo de acel episod rămas în ceață, Ovidiu Drăgănescu ar fi un om foarte util unor treburi interne și mai ales externe filialei PNL Timiș, dacă vreți și păstrând proporțiile, un Cozmin Gușă al liberalismului timișean.
Din ce cunosc eu, lui Nicolae Robu i s-a propus de către apropiații înțelepți varianta cooptării lui Ovidiu Drăgănescu și habar n-am dacă primarul s-a încăpățânat sau nu să negocieze o astfel de treabă nespectaculoasă tocmai într-o benzinărie. Trecut prin atâtea, bune și rele. Ovidiu Drăgănescu măcar știa ce e de făcut când președintele de filială pleacă total inoportun în Asia. Ovidiu Drăgănescu cunoaște liderimea din Timiș, îi știe slăbiciunile și are experiența unor astfel de discuții pe muchie de cuțit. Episodul cu „puciul” din Consiliul Local Timișoara s-a terminat cu bine pentru Nicolae Robu, însă pe viitor calculele s-ar putea să nu le mai iasă liberalilor dacă totul e lăsat la mâna uneori neîndemânatică în politică a lui Nicolae Robu. Din acest motiv există părerea că Ovidiu Drăgănescu va fi de folos PNL Timiș, dincolo de riscul reactivării unor dispute cu părți din conducerea filialei.
Mă gândesc cu groază ce s-ar fi ales de PNL Timiș dacă în benzinăria unde a alimentat Nicolae Robu se afla Miron Cozma, Dan Ioan Șipoș. Titi Stancu, Nicolae Guță, clanul Cârpaci… Oare îi vedeam astăzi și pe ei la vârful PNL Timiș, fără nicio interpretare, banal, „nimic spectaculos”.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago