Categories: Social

Primii pasi pentru podul de Cartea Recordurilor: veniti sa alegeti pet-uri!

Mai sunt câteva zile până la construirea podului de Cartea Recordurilor, așa că sunteți invitați să dați o mână de ajutor. De luni, voluntarii EcoStuff vă așteaptă la… selectare de pet-uri și aranjare de capace.

„cu.podu” este un proiect inițiat de EcoStuff Romania și presupune punerea în practică, în Timișoara, a celei mai mari construcții din pet-uri din lume, care va fi înscrisă în Guinness Book. Recordul precedent a fost stabilit în 2011, în Lituania, și a fost un „brad” de Crăciun realizat din 42.000 de pet-uri. „Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea în prealabil a aproximativ 158.000 de pet-uri”, spune Radu Rusu, de la EcoStuff. Podul propriu-zis urmează să fie construit pe Bega în 24 și 25 iunie.

Pet-urile pot fi aduse în continuare La Căpițe, peste drum de Universitatea de Vest. Tot aici începe, de luni, și selectarea pet-urilor pe mărimi și culori, dar și alegerea capacelor. Astfel, podul de Cartea Recordurilor va fi cu un pas mai aproape de punerea în practică. „Vom selectam pet-urile în mai multe categorii, printre care pet-uri în culori neobisnuit, pet-uri de 0.5 l din plastic mai dur sau pet-uri de Aqua Carpatica de jumătate, a căror formă este un pic altfel. Vom avea de «aranjat» pe culori și aproximativ 30.000 de capace”, mai spune Radu Rusu. Dacă vreți să dați o mână de ajutor, sunteți așteptați de luni, după ora 17, tot La Căpițe. Piscina de aici efectiv dă pe dinafară de pet-uri, dar, dacă mai aveți de dat, nu ezitați s-o faceți.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l…

O oră ago

Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 17 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 17.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude

Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă…

11 ore ago

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național…

18 ore ago

Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru…

19 ore ago