Categories: Administratie

Robu TV si alcool la vanzare in Complex – pe ordinea de zi a plenului de joi

Consiliul Local Timișoara se întrunește, joi, în prima ședință de după „puciul” din 6 iunie, când PSD a încercat, fără succes, să-l schimbe pe viceprimarul liberal Dan Diaconu. Pe ordinea de zi revine „Robu TV”, dar apare și un proiect care dă liber la vânzarea de alcool în Complexul Studențesc, însă interzice… consumul!

Ședința de joi are 42 de puncte pe ordinea de zi și s-ar putea lăsa cu scandal, după ce primarul Nicolae Robu a anunțat că nu vrea să valideze mandatul de consilier al lui Dan Idolu (PSD), care urmează să-l înlocuiască pe Florică Bîrsășteanu, ajuns deputat. Cu această ocazie, primii trei consilieri locali binevoiesc să-și prezinte rapoartele de activitate pentru anul 2013. Asta, după ce, pe 2012, numai unul dintre ei a întocmit un astfel de raport. La plenul de joi își vor prezenta activitatea liberalul Vasile Rușeț, care „recidivează”, democrat-liberala Adelina Târziu și conservatorul Nistor Geană. De asemenea, și viceprimarul Traian Stoia (PSD) a realizat o sinteză a activității sale.

La inițiativa aceluiași Traian Stoia, consilierii locali sunt invitați să modifice HCL 193/23.11.2012, care interzice vânzarea de alcool în Complexul Studențesc. Articolul 2 al acesteia precizează că „se interzice cu desăvârşire comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul Campusului Studenţesc Timişoara”. Conform proiectului aflat joi pe masa aleșilor locali, articolul 2 urmează să arate astfel: „Se interzice cu desăvârşire consumul băuturilor alcoolice în unitățile comerciale din perimetrul Campusului Universitar Timişoara”. Altfel spus, barurile vor putea fi vinde alcool, fără teama de a fi amendate. În schimb, vor fi arși la buzunare, dacă sunt prinși… consumatorii!

Alt proiect interesant, nepublicat încă pe pagina primăriei, prevede „stabilirea modului de informare publică prin difuzarea în direct pe posturi de televiziune la nivel local a şedinţelor de plen ale Consiliului Local Timişoara”. Un proiect asemănător a căzut la vot în luna aprilie, când numai liberalii, democrat-liberali și țărăniștii Elena Wolf și Adrian Orza au votat în favoarea lui. Proiectul din aprilie privea „difuzarea în direct a şedinţelor CL Timișoara, a întâlnirilor executivului PMT cu consiliile consultative de cartier, dar şi a dezbaterilor publice”. Municipalitatea era dispusă să plătească unei televiziuni locale 70.000 de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

6 minute ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

2 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

2 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

4 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

5 ore ago