Oficialii din Timișoara s-au săturat să li se reamintească, zilnic, că „AC Recaș nu e Poli” așa că pregătesc orașul pentru curățenie. Primăria a decis să pornească o licitație prin care să se angajeze o firmă care să scape orașului de grafitti, investind în acest sens 90.000 de euro.
Viceprimarul Dan Diaconu a explicat care sunt motivele pentru care municiplitatea a decis să demareze acest proiect. „Caracterul inestetic dat de înscrisurile și desenele de tip grafitti, în special în zona istorică, dar și pe arterele principale ale Timișoarei și nu numai, este motivul esențial pentru care am lansat această cerere de oferte. Principalele construcții vizate sunt monumentele, podurile, stâlpii, dar și zidurile clădirilor care aparțin municipalității. Intervenția prevede atât îndepărtarea graffitti-ului, dar și aplicarea unor soluții pe suprafața curățată care să descurajeze realizarea de noi astfel de activități (soluții antigraffitti). Suprafața estimată pentru aplicarea acestor servicii este de aproximativ 1900 de metri pătrați. Tipul de achiziție publică este acela al acordului-cadru pe doi ani, ceea ce înseamnă licitarea serviciului pe unitate de măsură (metru pătrat), lucrările urmând să se realizeze în funcție de comenzile din partea Primăriei. Procedura, anunțată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, este în desfășurare și la ea participă 3 firme”, ne-a comunicat viceprimarul Dan Diaconu. Nu e niciun secret că cele mai multe mâzgălituri de pe ziduri aparțin suporterilor echipei de fotbal ASU Politehnica cu deja celebrul slogan „Ac Recaș nu e Poli!”.
Cu toate acestea, nu toate desenele sunt în vizor. Viceprimarul a fost foarte clar în ceea ce privește „graffitti-ul ca artă”, pe care Primăria chiar îl susține și care nu este inclus în acest plan. „E un Acord-cadru care înseamnă facturare la metru pătrat sau fracțiune de metru pătrat, în funcție de ceea ce se cere de la Primărie pentru a fi curățat. În general, sigur că nu e vorba de zonele în care au fost create graffitti-uri ca arată de stradă, lucru pentru care am pus la dispoziție destul de multe spații. E vorba, în general, de mâzgălituri care apar pe poduri, pe monumente sau pe ziduri ale instituțiilor publice care aparțin de Primărie”, a mai spus viceprimarul. Conform declarațiilor acestuia, licitația începe de la aproximativ 90.000 de euro.
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…