Categories: Timp liber

Cinema in aer liber, pe ecran gonflabil, in Parcul Rozelor / PROGRAM

Cel mai mare festival itinerant de film din România ajunge din nou la Timișoara, în cea de-a doua jumătate a lunii iulie. „Cinema în aer liber” aduce în Parcul Rozelor șase filme unul și unul, proiectate pe un ecran gonflabil de mari dimensiuni. Intrarea este, desigur, liberă.

Caravana Metropolis – „Cinema în aer liber” a strâns, în doi ani, 130.000 de spectatori, iar acum revine la Timișoara, pentru o nouă „reprezentanție”. Evenimentul se va desfășura în perioada 22-27 iulie, la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor. De marți până duminică, la ora 21.30, vor fi prezentate șase filme premiate la Cannes sau la Oscaruri. Acestea vor putea fi văzute pe un ecran goflabil de 120 metri pătrați, grație unui proiector digital mobil foarte performant, care permite urmărirea filmelor la o calitate înaltă, exact cala cinematograf, deși evenimentul are loc în aer liber. Accesul publicului este gratuit, filmele fiind toate subtitrate în limba română.

Program

Marți, 22 iulie
„Tante Hilde”, regia Jacques Remy Gerard, animaţie. Filmul este prezentat în premieră națională. În propria grădină botanică, tanti Hilda, o mare iubitoare a naturii, conservă mii de plante din întreaga lume, multe dintre ele pe cale de dispariţie. Între timp, din cauza unei noi cereale create în laborator de o mare corporaţie, haosul pune stăpânire pe lumea de afară.

Miercuri, 23 iulie
„Așa tată, așa fiu”, regia Kore-Eda Hirokazu, dramă, Premiul Juriului la Cannes 2013. Atunci când află că propriul său fiu a fost schimbat la naştere, Nonomiya trebuie să ia o decizie drastică: să-l caute pe fiul său biologic sau să-l accepte pe fiul pe care l-a crescut ca pe propriul său fiu.

Joi, 24 iulie
„Borgman”, regia Alex Van Warderdam, thriller, în competiţie la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intră în viaţa unei familii din înalta societate, transformându-le viaţa într-un coşmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon sau întruchiparea fizică a fricilor noastre?

Vineri, 25 iulie
„Paradisul spulberat”, regia Felix Van Groeningen, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin 2014, Oscarul european pentru cea mai bună actriţă. Elise şi Didier se îndrăgostesc la prima vedere, deşi sunt foarte diferiţi. Însă atunci când fiica lor se îmbolnăveşte grav, iubirea lor este pusă la grea încercare.

Sâmbătă, 26 iulie
„Marea frumusețe”, regia Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiţie la Cannes 2013. Jep Gambardella îşi rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni, priveşte oraşul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali şi delicvenţi.

Duminică, 27 iulie
„Inside Llewyn Davis”, regia Joel & Ethan Coen, dramă, musical, nominalizat la două Oscaruri în 2014, Marele Premiu al juriului la Cannes 2013. Llewyn Davis cântă folk pe scena unui pub din New York-ul anilor ‘60 şi vrea să dea lovitura în industria muzicală. Trăieşte de pe o zi pe alta şi luptă pentru pasiunea lui, alături de un motan simpatic care îi fuge mereu printre degete.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

13 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

14 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

15 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

15 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

17 ore ago