Categories: Zâmbete amare

Nastrusnicul razboi Robu – Stoia, faza pe secretare

Războiul dintre primarul Nicolae Robu și viceprimarul PSD Traian Stoia a ajuns într-o zonă a ilarului, ca să nu spun a suprarealului. Supărat pe viceprimar, Robu s-a decis să-i ia secretarele. I-ar fi luat și mașina, dar Stoia umblă cu una de la Bega Grup, așa că n-are nevoie de la primărie. (Se știe, primele lucruri de care se interesează orice șefuleț ajuns în funcție sunt mașina de serviciu și secretarele. Sau secretarele și mașina de serviciu!) Răzbunare cruntă, ce mai! Numai un copil de zece ani se putea gândi la așa ceva. De fapt, răzbunarea lui Robu aduce cu aceea unui prunc răzgâiat care își ia înapoi o jucărie de la un coleg de joacă, după ce acesta s-a dovedit puțin mai îndemânatic. Oricum, prin această „pedeapsă”, Robu nu demonstrează în niciun caz forță, ci slăbiciune și un dram de meschinărie.

Motivația actualei răzbunări a primarului este cel puțin discutabilă. Respectiv, Robu îi reproșează viceprimarului că n-a votat un proiect de hotărâre propus de executiv, Stoia preferând să boicoteze votul împreună cu colegii din PSD. Robu are și nu are dreptate. E adevărat că Stoia trebuie să fie solidar cu executivul primăriei, dar el este și consilier local și are voie să facă ce vrea cu propriul vot. Mai mult, PNL și PSD au divorțat și din punct de vedere administrativ, iar viceprimarul nu e primul care este mai solidar cu propriul partid, decât cu colegii din conducerea primăriei. Mai mult, îmi amintesc că și celălalt viceprimar, Dan Diaconu, s-a abținut la câteva proiecte controversate – și bine a făcut! – chiar dacă erau propuse de Executivul Primăriei. Dacă nu mă înșel, chiar și la cel privind vânzarea sediului PSD. Și nu i-au fost luate secretarele.

Nu vreau să fiu înțeles greșit că i-aș lua apărarea lui Stoia. Dar modul în care e sancționat este chiar infantil și s-ar putea întoarce ca un bumerang în capul lui Robu. Primarul trebuia să ia măsuri împotriva lui Stoia de mult timp, atunci când era clar care este scopul vizitei acestuia prin Primăria Timișoara. Și anume, era vorba de un transfer în interes de serviciu de pe plantația fraților Cristescu pe plantația puțin mai mare și mai mănoasă a Timișoarei. Era clar de multă vreme că biroul de viceprimar al lui Stoia este, în fapt, doar o componentă a Bega Grup. Iar scopul final era ca hălci importante de terenuri administrate de municipalitate să ajungă la stăpânii viceprimarului. Or, abia cu puțin timp în urmă, Robu i-a luat lui Stoia jucăria numită Biroul Terenuri. Robu putea să-l sancționeze în momentul în care a produs un act prin care chiriile Bega Grup pentru mai multe terenuri erau drastic reduse. În același act se cerea și – atenție! – anularea facturilor emise pe numele Bega Grup. Ceea ce reprezintă o fărădelege. Dar primarul a preferat să tacă. Și multe altele au fost momentele care puteau să reprezinte motive obiective pentru sancționarea viceprimarului. Vorbesc de o sancționare serioasă, nu puerilă. Ca să nu spun că Robu i-a luat lui Stoia caii de la bicicletă. Fiindcă, pentru a nu rămâne cu onoarea nereperată, Stoia poate să-și ia și zece secretare de la Bega Grup! Iar Robu n-o să aibă ce le face.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

3 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

7 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

9 ore ago