Aproape două ore pe zi, în timpul programului de lucru, angajații din România se „dau” pe rețelele de socializare! Asta, pe lângă faptul că, în fiecare dimineață, cafeluța mai „taie” jumătate de ceas de la program. Cu toate acestea, România este unul din cele două state membre UE în care numărul de ore lucrate de angajații cu normă întreagă a depășit, în 2013, pragul de 2.000. Eficiența e o altă discuție.
Programul de muncă al românilor începe cu o… întârziere. Este concluzia la care a ajuns un studiu al WorkTack, referitor la obiceiurilor de la birou ale angajaților români. Practic, managerii par să se fi obișnuit ca angajații lor să se prezinte la lucru respectând „regula” sfertului academic. În plus, cafeaua de dimineață mai „taie” în jur de 30 de minute din timpul dedicat lucrului. După ce s-au așezat la birou, angajații români deschid site-uri de socializare sau diverse alte pagini care nu au legătură cu activitatea de serviciu. Mai un status nou pe Facebook, mai un „like” sau un „share” – uite așa trece timpul.
Conform unui alt studiu, efectuat de salary.com, arată că, în medie, un angajat pierde în jur de 1,7 ore pe zi pe Internet. „Discuțiile cu prietenii, vizionarea filmulețelor sau a diverselor fotografii care circulă online, cumpărăturile online, cititul presei și jocurile sunt principalele distracții la locul de muncă pentru mai mult de 40% din salariați”, spun specialiștii. Același studiu arată că marțea este ziua în care se muncește cel mai mult. La polul opus, așa cum era de așteptat, se află zilele de vineri. „Doar 3% din respondenți au ales marțea ca fiind ziua lor de lucru cu cele mai multe activități extra-job. Mai mult decât atât, marți, între orele 9 și 11, se lucrează cel mai intens, în medie, la orice companie”, susține studiul. Cel mai puțin se muncește între orele 15 și 17, când lumea oricum se pregătește să plece acasă. 27% din participanții la studiu au mărturisit că atunci caută cel mai mult să-și ocupe timpul cu altceva decât cu munca.
Paradoxul e însă altul: angajații români petrec totuși multe ore la locul de muncă. Institutul francez Coe-Rexecode a stabilit că România, cu 2.099 ore, și Grecia, cu 2.010 ore, sunt singurele state membre ale UE unde numărul de ore lucrate de angajații cu normă întreagă a depășit în 2013 pragul de 2.000. Ce nu se precizează este cât de eficient s-a lucrat în aceste ore…
Taxele și impozitele pe anul 2025 se vor putea achita la casieria Primăriei Şag, începând…
Alegerile prezidențiale vor avea loc în 4 și 18 mai, au decis liderii coaliției de…
Asociația Salvați Patrimoniul Timișoarei a solicitat și primit organizarea unei dezbateri publice pe un proiect…
În 2025, Facultatea de Arte și Design din cadrul UVT sărbătorește 35 de ani de…
Toate abonamentele de parcare având valabilitatea până la data de 31.12.2024 pot fi folosite până…
În perioada 1-7 ianuarie 2025, polițiștii timișeni au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, atât…