Categories: Politica

Liberalul Busoi, interceptat in dosarul Duicu

Cercetările în cazul „dosarul Duicu” au în vizor un nou personaj, europarlamentarul de Timiș, Cristian Bușoi. Fostul președinte al Casei de Asigurări de Sănătate a fost ascultat în cazul baronului PSD Adrian Duicu, speculându-se că județul Mehedinți a primit sume fabuloase în urma discuții dintre cei doi. Bușoi dezminte însă informațiile, deși nu neagă discuția purtată cu Duicu.

Europarlamentarul Cristian Bușoi, fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a fost interceptat în dosarul Duicu. Baronul PSD de Mehedinți și liberalul au purtat o discuție pe data de 3 noiembrie 2013, în perioada dintre momentul adoptării ordonanței de urgenţă privind rectificarea bugetară şi momentul redistribuirii bugetului CNAS. Din înregistrarea făcută publică de anchetatori nu rezultă clar subiectul discuției, dar, pe 7 noiembrie, la rectificarea bugetară, județul Mehedinți a beneficiat de o suplimentare generoasă de fonduri alocate sănătății. Astfel, CJAS Mehedinți a primit peste 795.000 de lei în plus, sumă care se adaugă celor aproape șase milioane de lei alocate anterior. Aceasta reprezintă, spun anchetatorii, 7,7% din suma suplimentară alocată tuturor caselor de asigurări județene de sănătate, în condițiile în care Mehedințiul are doar 1,21% din numărul de asigurări la nivel național. Cristian Bușoi este originar din acest județ.

Europarlamentarul nu neagă discuția cu Adrian Duicu, dar spune că aceasta a avut cel mult un caracter informativ. „Nu s-a pus nicio secundă problema de-a avea discuții directe pe acest gen de subiecte cu liderii politici, altele decât cu caracter informativ, de a le explica situația. Altceva nu mi-a fost solicitat și nici nu aș fi răspuns unor solicitări de acest gen. Toate fondurile la casa de sănătate nu se împart prin decizia președintelui. Există o procedură, se trece prin consilii de administrație, prin direcțiile de specialitate, pe la oameni foarte experimentați, pe la oameni foarte corecți care nu ar răspunde unor presiuni sub nicio formă și nu s-ar putea face decât respectând regulile”, ne-a declarat Bușoi. „Sincer, nu sunt în țară și nu am toate lucrurile și nici nu știu exact despre ce capitol bugetar este vorba, pot însă să vă asigur că nu se pune problema de a favoriza în vreun fel nici Mehedințiul, nici Timișul, nici Bucureștiul”, a conchis eurodeputatul.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

22 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

41 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago