Testele de pavaj continuă în zona centrală a Timișoarei. Lucrurile par să se miște totuși în direcția bună, astfel că, spre toamnă, am putea circula pe primele străzi pavate. Pe de altă parte, pentru multe dintre segmentele lucrării a fost nevoie de reproiectare, din cauza vestigiilor descoperite. În plus, nu se poate lucra decât în zonele pentru care s-au primit avizele de descărcare arheologică.
Primarul Nicolae Robu explică de astă-primăvară cum vor arăta străzile pavate din zona Cetate. Între timp, pe strada Fără Nume, vizavi de librăria Școlarul, s-au tot scos și s-au pus plăci și dale. Una dintre probleme: pavajul denivelat și rosturile prea mari, ceea ce face o corvoadă mersul pentru doamne. Robu spune că problema s-a rezolvat, „Ar trebui să pună varianta finală. Am să mă duc să văd. Schimbările apar pe străzile mari, unde va fi flux pietonal important: Lucian Blaga, Vasile Alecsandri, Eugeniu de Savoya și Mercy. Aici vom avea în zona centrală plăci mari, astfel încât promenada să poată decurge în buna condiții. Vorbim despre plăci mari, de piatră naturală, de granit, si nu despre alte plăci”, a declarat edilul. Deși pare că lucrările stagnează în multe zone, Robu spune că nu sunt probleme cu respectarea termenelor. „S-a întârziat pentru că, în urma cercetărilor arheologice, se impune o reproiectare, care nu se poate face punctual. Nu suntem cu proiectul per ansamblu întârziat. Dimpotrivă, stăm foarte bine”, explică primarul. Acesta spune că reproiectările nu au costuri suplimentare, fiindcă oricum s-au făcut… economii.
Conform celor care gestionează direct proiectul, pavarea va începe pe străzile Mercy și General Praporgescu, dar și în Piața Libertății, după ce va fi semnat avizul de descărcare. În alte părți nu s-a stabilit încă felul în care va arăta pavajul. „Sunt zone în care nu este convenabil nici acum, pentru că sunt rosturi prea mari sau porţiuni neregulate. Se mai fac corecţii. Vom avea pavaj cu piatră combinată, de trei dimensiuni, pe străzile intens circulate – piatră mică, de 6 pe 6 cm, piatră de 10 pe 10 sau 12 pe 12 şi de 60 pe 60. În toamnă ar putea fi gata primele străzi”, spune Aura Junie, directorul Direcției de Dezvoltare a PMT. Junie explică și de ce nu s-a putut merge înainte cu proiectul inițial. „Din cauza descoperirilor arheologice, anumite faze din proiect nu pot continua. Vrem să obţinem nişte fonduri suplimentare pentru punerea în valoare a descoperirilor arheologice, dar sunt pedepse dacă nu respectăm procedurile. Proiectul modificat trebuie aprobat din nou la ADR Vest şi la Bucureşti”, spune reprezentantul primăriei. Momentan se știe ce se va face în Piața Sfântul Gheorghe. „Aici va începe turnarea spaţiului tehnic, o cuvă de beton armat. Se va modifica soluţia complet acolo. Va fi un amfiteatru, rămân zidurile bisericii”, a mai declarat Aura Junie.
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…