Categories: Economic

Transalpina este deschisa, dar pe riscul turistilor

DN67C, sau Transalpina, este deschis în prezent circulaţiei. O spune ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care a precizat totuși că șoseaua are statut de drum în lucru, cu restricţiile de rigoare. Altfel spus, cine se încumetă să meargă pe acolo o face pe propriul risc.

Acum câteva zile, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că pe DN 67C Transalpina, traficul rutier este deschis doar între localităţile Bengeşti şi Rânca. Sectorul cuprins între Rânca şi Sebeş este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi a imposibilităţii asigurării condiţiilor de siguranţă a traficului rutier. Noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, spune însă că turiștii se pot aventura pe cea mai înaltă șosea din România. „Transalpina este deschisă, atâta doar că e un statut de drum în lucru, cu restricţiile de rigoare, atenţionat fiecare să umble cu grijă acolo, că nu-s finalizate chiar toate chestiunile. Transalpina este în situaţia de copil orfan. Ea n-a fost preluată de CNADNR de la constructor, constructorul e în faliment sau nu ştiu exact cum e, a preluat-o o firmă de insolvenţă, o primă firmă de insolvenţă (…) Transalpina, deci, e un copil orfan, care n-are tată, n-are mamă în acest moment şi încercăm să să-i găsim o soluţie. Ăsta e adevărul-adevărat“, a declarat Rus, aflat în vizită la Alba Iulia.

Conform CNADNR, compania se află în proces de evaluare a lucrărilor de modernizare a DN 67C Transalpina, executate de compania Romstrade, în vederea rezilierii contractului şi a anunțat că se va adresa justiţiei pentru recuperarea prejudiciului. Reprezentanţii CNADNR au mai precizat că sectorul de drum nu a fost echipat de constructor cu elementele de siguranţă obligatorii – parapeţi de siguranţă, semnalizare verticală şi marcaj rutier. Drumul, lung de 148 de kilometri, a fost asfaltat pe cea mai mare parte, dar lucrările de reabilitare au fost fiind sistate din 2012. Şoseaua ajunge la o altitudine record de 2.107 metri, pe Vârful Păpuşa.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

2 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

3 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

6 ore ago