Turnuletele lui „Benga”, cautate in arhiva primariei! Robu crede ca nu au autorizatie

Mai multe concluzii, dar aproape o certitudine: turnulețele lui „Benga” nu au autorizație! Casa construită în 1990 pe str. Romulus, la numărul 11, unde se execută ilegal în această perioadă lucrări de reparații, ar fi trebuit să aibă un singur etaj. Nicolae Robu spune că tot ce ilegal va fi dat jos, proprietarul casei se întreabă de ce n-a fost verificat de 25 de ani încoace.

Primarul Nicolae Robu s-a întâlnit miercuri cu Florin Rădulescu, proprietarul casei de pe str. Romulus. Cei doi stabiliseră această discuție chiar în stradă, în fața imobilului unde edilul a ajuns în urma unor sesizări făcute, pe Facebook, de niște cetățeni nemulțumiți de lucrările care se execută acolo. Rădulescu susținea că deține autorizația pe baza căreia au fost construite turnulețele și urma să aducă actele la primărie. Discuțiile au durat circa jumătate de oră.

„Sunt mai multe concluzii. Casa necesita reparații în regim de urgență, numai că lucrările au fost începute fără a se respecta legea. Am convenit cu proprietarul casei să facă diligențele pentru intrarea în legalitate. Asta presupune să obțină o expertiză de la Inspectoratul de Stat în Construcții și apoi să vină cu dosarul, pentru a obține o autorizație de intervenție în regim de urgență. Aici ne-am înțeles, nu au existat divergențe”, a declarat Robu. Conform acestuia, după verificarea autorizației emise din 1990, lucrurile nu mai sunt atât de clare. „Nu avem acum tot dosarul, să vedem și planșele aferente, dar autorizația propriu-zisă s-a dat pentru a se construi o casă cu demisol, parter și un etaj. Deducem că turnulețele sunt construite fără autorizație, dar, repet, planșe nu am avut. Va trebui să căutăm în arhive, să găsim planșele. Fără niciun dubiu, dacă acele turnulețe au fost construite fără autorizație, vor trebui să fie date jos”, susține primarul.

Din punctul de vedere al lui Florin Rădulescu însă, situația e mult mai simplă. El va face demersurile pentru obținerea autorizației pentru lucrările actuale, dar arată cu degetul spre funcționarii primăriei, care, timp de peste 20 de ani, n-au verificat dacă are sau nu acte pentru casa respectivă. „Se va dovedi în totalitate că suntem în regulă. În arhivă va fi găsit că a fost totul OK şi eu cred că nu vor fi probleme, pentru că imobilul este, dacă nu mă înşel, printre primele care s-au construit în mod legal. Autorităţile ar fi fost prezente cu anumite reclamaţii că le-am făcut ilegal. După 20 şi ceva de ani să le găsim acum că nu sunt în regulă, cu atâtea incidente în oraşul Timişoara, case demolate, cred că nu scăpam fără să fiu cel puţin o singură dată avertizat”, afirmă ginerele fostului bulibașă „Benga”.

Întrebat dacă va da jos turnulețele, dacă se va dovedi că au fost construite fără autorizație, Florin Rădulescu a devenit ușor iritat. „Ăsta este un subiect de discutat şi vom discuta la momentul când se va constata. Nu sunt importante turnuleţele, este o clădire care a fost construită pe bunul plac al unui cetăţean şi a obţinut o autorizaţie. Dacă sunt în regulă cu ceea ce prevede legea, nu mă obligă nimeni să le dau jos”, a spus cetățeanul româno-francez, care marți susținea că va apela chiar la Ambasada Franței, dacă nu i se va face dreptate la Timișoara. Din punctul de vedere al primarului însă, nu există cale de negociere. „Legea este legea, nu se poate construi nimic fără autorizație. Noi nu negociem aplicarea legii. Ce s-a construit fără autorizație va trebui să fie dat jos”, a conchis Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

15 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

18 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

18 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

18 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

18 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

19 ore ago