Categories: Poli Timisoara

Viorel Visan, urmatorul simbol polist mazilit de conducerea lui Poli?

Ce nu au reuşit Călin Rosenblum şi Florenţiu Staicu se pare că va reuşi noua conducere a lui ACS Poli, şi anume îndepărtarea oamenilor cu pedigree polist şi înlocuirea lor cu personaje care nu au nicio legătură cu istoria clubului înfiinţat în anul 1921 sau cu activitatea fotbalistică. După Jackie Ionescu şi Petre Muşat, următoarea victimă ar putea fi Viorel Vişan, unul dintre șefii Centrului de Copii şi Juniori.

Fost fotbalist important al Politehnicii Timişoara în anii ’70 şi ’80, Viorel Vişan a fost îndepărtat de la Centrul de Copii şi Juniori, unde a fost păstrat Aurel Şunda, care nu a lucrat niciodată cu copii sau juniori, dar a câştigat un simulacru de concurs orchestrat de Florenţiu Staicu şi Călin Rosenblum în urmă cu un an. În calitate de antrenor principal al echipei în Liga I, dar şi de şef al Centrului de Copii şi Juniori, Aurel Şunda a sacrificat activitatea juvenilă, preferând să taie din bugetul alocat copiilor şi juniorilor pentru echipa mare. Consecinţele? Aproape catastrofale, dacă ţinem cont de rezultatele echipelor de juniori la competiţiile naţionale. Nu are rost să mai amintim de retrogradarea din Liga I şi de perioada în care antrenor era Şunda. Fără vreun cantonament, deşi s-au făcut promisiuni, juniorii lui Poli, cu o excepţie (juniorii C antrenaţi de Sorin Vlaicu), nu s-au mai remarcat în competiţii la fel ca şi în alţi ani.

Săptămâna aceasta se aşteaptă o decizie a noii conduceri în ceea ce-l priveşte pe Viorel Vişan, dar surse din cadrul clubului spun că şansele ca acesta să mai fie păstrat sunt destul de mici. Asta, în condiţiile în care Viorel Vişan are o experienţă de aproape patru decenii pe arena „Dan Păltinişanu”. Ca jucător, Vişan a evoluat şase sezoane la Politehnica, începând cu anul 1976, când a fost transferat de la CFR Cluj, reuşind două dintre cele mai bune performanţe din istoria clubului: o clasare pe treapta a treia a podiumului Diviziei A (1978) şi căştigarea Cupei României în 1980, ultimul trofeu important cucerit de alb-violeţi. Cu perioade scurte în care a activat pentru alte cluburi, ca jucător sau antrenor, Viorel Vişan îşi leagă experienţa fotbalistică de numele Politehnicii Timişoara, fiind considerat de adevăraţii polişti unul dintre simbolurile clubului, ceea ce pare să nu conteze însă pentru noua conducere, aşa cum nu a contat nici faptul că Jackie Ionescu, fostul vicepreşedinte al clubului, a pus în vitrina clubului, în calitate de antrenor, ultima Cupă a României câştigată de Poli, sau că Petre Muşat, fostul director sportiv, a avut un merit esenţial în ceea ce priveşte întocmirea dosarului de licenţiere în urmă cu un an. În locul acestora au fost preferaţi oameni cu carnet de membru de partid sau apropiaţi ai celor care conduc oraşul şi judeţul, cu experienţă fotbalistică inexistentă. (sursa foto: adevarul.ro)

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

5 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

6 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

7 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

9 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

10 ore ago