Categories: Politica

Grindeanu spera ca „firma liberala” care a castigat licitatia pentru spitalul de copii sa… se miste bine

Cele cinci milioane de lei promise de guvern pentru spitalul de copii vor ajunge la Timișoara, deși primarul Nicolae Robu nu se arăta prea încrezător. Deputatul PSD Sorin Grindeanu spune însă că edilul n-are motive să se teamă că banii nu vor ajunge și că ar face mai bine să se asigure că fondurile vor fi într-adevăr folosite. Social-democratul a luat în vizor firma liberală care va efectua lucrările.

În 2013, guvernul a alocat cinci milioane de lei pentru spitalul de copii, însă banii n-au fost folosiți, pentru că procedurile de achiziție nu erau finalizate, și s-au întors la București. Săptămâna trecută, executivul a anunțat că va da din nou o sumă similară pentru același obiectiv. „Am văzut neliniștea primarului Nicolae Robu legată de modul în care au fost date cele cinci milioane de lei pentru Spitalul de Copii (…) Sper ca până la sfârșitul anului să reușească primăria să cheltuiască acești bani. Să nu mai avem situația din 2013. (…) Au fost tot felul de argumente, mai mult sau mai puțin solide, prezentate de primărie prin care ni s-a spus că nu au putut să fie cheltuiți în 2013. (…) Am spus lunile trecute, terminați procedurile și la prima rectificare de buget o să se prindă suma pe care Timișoara și Timișul a pierdut-o din cauza vitezei cu care s-au derulat procedurile de achiziții. Ar fi bine să nu se piardă această sumă”, spune deputatul Sorin Grindeanu.

Președintele PSD Timișoara nu s-a putut abține să nu comenteze „apartenența” politică a firmei care se va ocupa de construcția noului corp de clădire. „Nu vreau să mă trezesc nici eu, nici alți colegi de ai mei, prin octombrie – noiembrie să ni se spună că firma liberală Prompt, care a câștigat licitația la spitalul de copii, nu a putut să se miște așa cum trebuie... Deși am văzut că alte firme liberale se mișcă bine, conform raportului curții de conturi de la Primăria Municipiului Timișoara. Asta are mai puțină importanță decât dorința de a începe această investiție și de a putea fi cheltuiți banii”, a conchis fostul viceprimar.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago