Categories: Administratie

Pe Romulus se lucreaza in draci la turnulete, Robu vrea bunavointa din partea… romilor

Turnulețele de pe strada Romulus nr. 11 sunt bine-mersi, după tot tam-tam-ul de la începutul lunii august. Deși proprietarul a promis că oprește lucrările până când se rezolvă problema autorizației, iar Nicolae Robu a spus că pune pază, ca să fie sigur că șantierul nu înaintează, turnulețe sunt aproape gata. Primarul vrea totuși… bună voință din partea proprietarilor!

Pe 29 iulie, primarul Nicolae Robu tuna și fulgera împotriva proprietarului imobilului de pe str. Romulus, nr. 11, unde a locuit pe vremuri fostul bulibașă Mihai „Benga” Nicolae. „Pe Facebook mi-a fost sesizat că se construiește ceva suspect într-un anumit loc. Poliția Locală a fost, a verificat și a confirmat că se construiește ceva cu turnulețe. Vreau să punem presiune cât mai mare, pentru că vreau să se înțeleagă că nu mai tolerăm să se facă așa ceva în Timișoara”, spune edilul. Florin Rădulescu a fost amendat cu 500 de lei, s-a dispus întreruperea lucrărilor și, după ce s-a certat în plină stradă cu primarul, cei doi au decis să se întâlnească între patru ochi, pentru a verifica legalitatea actelor în baza cărora s-au construit turnulețele. Discuția a avut loc, Rădulescu susținând că nu găsește acasă actele originale care i-ar da dreptate, dar că acestea sunt în arhiva primăriei.

Pe 1 august, primarul Robu anunța găsirea planșelor originale, datate septembrie 1990. „Vom cere aducerea clădirii la forma autorizată, la forma din proiect, care este fără turnuleţe. Nu facem altceva decât să fim fermi în aplicarea legii. Asta nu se negociază, legea e lege. Trebuie ca acea clădire să fie adusă la forma autorizată. Forma autorizată e fără turnuleţe, drept urmare îi cer imperativ proprietarului să le dea jos”, spunea Robu. În cele mai bine trei săptămâni trecute de atunci, lucrările au avansat, iar turnulețele sunt acum aproape acoperite, semn că lui Florin Rădulescu puțin i-a păsat de dispoziția primarului.

Abia revenit din concediu, primarul Nicolae Robu nu știa că turnulețele sunt aproape gata! „I-am dat sarcină arhitectului şef Cădariu să clarifice definitiv dacă acele turnuleţe au fost realizate cu autorizaţie şi dacă nu cumva de-a lungul timpului a existat o autorizaţie de construire a lor. Dacă nu a existat, trebuie demolate. Dacă nu pot fi demolate pe bază de înţelegere amiabilă, atunci vom face plângere penală imediată la adresa proprietarului”, a declarat, luni, edilul. După ce a aflat că oricum lucrările continuă, Robu a fost totuși conciliant. „Am cerut sistarea lucrărilor, este o încălcare a legii că ele au continuat. Proprietarul invocă punerea în siguranţă a clădirii, pentru că în spaţiul respectiv ploua. Dacă înţelege să dea jos turnuleţele, putem să îi acordăm un termen pentru asta şi să nu facem plângere penală. Dacă nu înţelege, fără îndoială vom face plângere penală, dar ne grăbim. Vrem să-i dăm şansa să-şi arate buna credinţă renunţând la ele”, a conchis edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

O oră ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago