Categories: Klaus Vaterland

Preventiv, Liviu D. a iesit la furat

După ce-i arde mai tare buza unui hoț, dacă nu după o grațiere, o amnistie, ceva acolo, dacă cu iertarea divină va fi mai greu de rezolvat? Pentru pungașii cei mari s-a discutat în iarnă de o amnistie. N-a fost să fie pe motiv de spargere a USL. PDL și PNL s-au împotrivit să-i facă în ciudă PSD, nu că n-ar avea și ei colegi la „mititica”, dar analele vor menționa că Alianța Creștin Liberală a salvat străzile din România, clasa politică, de o grămadă de pușcăriași gata puși din nou pe treabă. Apoi a venit amnistia fiscală a mamelor și bunicilor care au beneficiat de asistența maternală și pensii mărite eronat de niște funcționari pe care nimeni nu-i întreabă de sănătate. Era cât pe ce să fie iertați și cei care au depus acte false, dar nici măcar Ponta n-a mers până acolo, deși inițial așa fredona cu favorurile electorale.

Ultimul cadou făcut de Ponta se adresează aleșilor locali de condiție îndoielnică în marea lor majoritate. Nu e vorba de cei cu coloană vertebrală, care-și văd de treabă cu obrazul subțire, ci „pârnăiașii” morali și lipsiți de etică politică ai administrației locale. Pentru ei, grațierea vine sub forma libertății de a pleca, de a trăda cu ordonanța în mână, acolo unde legea votată în Parlament nu le permite acest lucru. Ideea e în felul următor. Cam cum dorea și Ceaușescu să dăm țării cât mai mult cărbune, PSD vrea cât mai mulți primari și majorități în consiliile locale după spargerea USL. Cu majoritățile astea, PSD va avea viceprimari mai mulți, iar primarii de alte culori aflați cu bagajele făcute spre social-democrație se vor înscrie oficial în partid, fără să-și piardă mandatul.

Cu aleșii ăștia mulți, tot mai mulți, președintele executiv PSD Liviu Dragnea va face ce-a făcut din plin la ultimul referendum. Adică va aduce tot asistatul social la vot să-l voteze pe Ponta și va manipula din plin procesul de vot în regiunile istorice unde spălăturile pe creier au efectul unei strașnice clisme. Tanda pe Manda, Europa va lua act de un nou scrutin liber în România, căci nimeni dintre cei care nu ne bagă în seamă pe la Bruxelles nu s-ar aștepta să fie altfel după un deceniu de NATO și UE. În realitate, PSD va face într-un mod mult mai mizerabil ce a făcut și aparatul politic al PDL în alte alegeri, confiscarea a câteva procente din voturi, uneori cât să ajungă la numărătoare.

Noi ar trebui să plecăm acasă mulțumiți că democrația a funcționat, iar Dragnea la fel de bucuros că nu a funcționat. Geaba vine vicepremierul să explice cum aleșii locali sunt afectați de reconfigurările politice, de apariția unor alte partide, că nu toți suntem la nivelul intelectual al alegătorilor dumnealui să picăm de fraieri. Dacă PSD avea de pierdut din această ordonanță, o mai dădea? Evident că nu. Uitați cum face PSD. Întâi provoacă spargerea USL, ca apoi să condamne acest eveniment. Apoi înființează PLR-ul lui Tăriceanu, ca să argumenteze că spectrul politic e modificat, iar lumea nu se mai regăsește în propriul partid. Apoi dă ordonanța care permite umplerea PSD de trădători și se miră cât de deștept e el și cât de proști suntem noi, martorii acestei făcături. Eu nu știu de ce le mai acordăm alibi derbedeilor ăstora cu aplicarea democrației. La cum se mișcă acum lucrurile, la cât de cinic se organizează scrutinul din noiembrie, opoziția mai bine ar boicota alegerile.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

11 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

15 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

18 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

18 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

20 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

20 de ore ago