Viceprimarul Traian Stoia crede că proprietarii unui imobil de pe Bd. 16 Decembrie 1989 ar fi încercat să profite de pe urma PMT. Asta, după ce au făcut trei cereri de exercitare a dreptului de preemțiune al municipalității, ultima dintre ele la un preț aproape la jumătate față cel inițial. Casa aparține unui reputat medic timișorean, care a explicat foarte clar că nu face decât să respecte legea.
Viceprimarul Traian Stoia a revenit la unul dintre subiectele sale preferate: vânzarea unor clădiri din zona istorică. „Speța cu imobilul de pe Bd. 16 Decembrie 1989, care face parte din vechiul cartier Iosefin, fiind pe lista de monumente istorice, este un exemplu. Pentru ca această clădire să fie vândută, este nevoie de un aviz de la Monumente, dar și de la Primăria Timișoara”, spune Stoia. Conform acestuia, în mai 2013, proprietarul clădirii, Petru Martin Deutsch, ar fi propus PMT cumpărarea imobilului la prețul de 980.000 de euro. „Deoarece în comisia de negociere cu terții au existat păreri diferite, s-a decis să nu se cumpere, pentru că nu merita prețul ăsta. Urma să vedem dacă putem muta aici o secție a Spitalului Municipal”, a continuat viceprimarul. În același an, proprietarul a mai făcut o notificare către PMT, la prețul de 720.000 de euro. Aceeași comisie a decis să ceară opinia dr. Mazilu, directorul Municipalului, care să constate dacă imobilul poate fi folosit ca spital. În iulie 2014, către primărie a fost trimisă o altă notificare, la prețul de 540.000 de euro. „Între timp, directorul Mazilu a spus că această clădire nu poate fi folosită ca spital. În final nu s-a cumpărat… Când nu există un control a ceea ce se întâmplă, se pot naște suspiciuni”, a conchis Stoia.
Proprietarul clădirii, prof. univ. dr. Petru Martin Deutsch, șeful Secției ATI a Institutului de Cardiologie, a fost uimit să afle că solicitările sale de exercitare a dreptului de preemțiune au fost interpretate ca încercări de păcălire a administrației locale. „Nu am propus niciodată primăriei să cumpere acest imobil. Noi vrem doar să-l vindem și, pentru că se află într-o zonă istorică, trebuie să notificăm primăria, iar aceasta să-și exercite, sau nu, dreptul de preemțiune”, spune medicul. Întrebat de ce prețul clădirii aproape s-a înjumățit în doi ani, acesta a explicat. „În 2013 am avut un potențial cumpărător, care ar fi fost dispus să plătească. Între timp, s-a răzgândit, deci n-am mai vândut. Acum există din nou cineva interesat și sperăm să vindem. De aceea am adresat primăriei o nouă notificare, conform legii. Nu le-am propus s-o cumpere, dar dacă sunt dispuși să dea 540.000 de euro plus un leu, e a lor”, susține dr. Deutsch, reputat specialist în ATI. În imobilul de pe Bd. 16 Decembrie 1989, situat la numărul 25, a fost, pe vremuri, sediul Direcției de Sănătate Publică Timiș.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…