Categories: Administratie

Robu catre poluatori: Nu va jucati cu focul, voi cere sa iesiti din oras!

Primarul Nicolae Robu a reacționat, sâmbătă dimineață, pe Facebook, la comunicatul companiei Azur, care neagă informațiile legate de poluare. Fabrica de lacuri și vopsele susține că a investit un milion de euro în echipamente anti-poluare, însă Robu nu e impresionat. El dă exemplul Continental, care „a recunoscut problema și s-a angajat s-o rezolve”, dar spune, pe de altă parte, că va cere relocarea, dacă mirosul nu dispare.

Primarul Nicolae Robu pare să se fi supărat după comunicatul emis, vineri după-amiază, de compania Azur, suspectată de poluare. Reacția sa a venit sâmbătă dimineață, pe Facebook. „Nu vă jucați cu focul! Atenționez compania Azur, dar în egală măsură orice companie din Timișoara, să ia în foarte serios avertismentul dat de mine! Am receptionat extrem de negativ respingerea de către reprezentanții companiei Azur a constatării mele că poluează – atenție: spun constatării, nu acuzei! -, pt ca refuzul de a recunoaște existența problemei denotă implicit dezinteres în a-i căuta soluții”, a notat Robu.

Aceasta susține că nu e prima dată când abordează problema „poluării olfactive” din Timișoara. „Am făcut vorbire de poluarea cartierelor Calea Buziașului și Soarelui de către compania Azur, dar în alte numeroase rânduri am abordat în termeni la fel de intransigenți problema poluării olfactive a cartierului Calea Lipovei de către compania Continental”, scrie primarul. Robu laudă atitudinea producătorului de anvelope, dar spune că nu va ezita să ceară relocarea fabricii! „Atitudinea reprezentanților Continental – spre cinstea lor – a fost una total diferită, ei au recunoscut problema și s-au angajat să o rezolve printr-o investiție de 7 milioane euro (…) Țin însă sa precizez și cu această ocazie: oricât de mari ar fi investițiile făcute, dacă mirosul în cartierul Calea Lipovei va persista și in urma lor, compania Continental Cauciucuri (…) va trebui să se relocheze, pt că pe noi, timișorenii, nu ne interesează cheltuielile făcute de o companie sau alta, ci doar rezultatul din perspectiva noastră, în speță: ca aerul Timișoarei să fie curat”, a mai postat Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

13 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

16 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

17 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

17 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

17 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

17 ore ago