Categories: SocialUltima ora

Romii cu paranghelii se simt hartuiti si „ameninta” ca… de la anul nu mai vin acasa!

Parangheliile romilor ar putea deveni o amintire! Protagoniștii lor se simt persecutați și spun că e posibil să nu mai vină în orașul unde aruncă zeci de mii de euro, ca niște cetățeni onorabili ce se consideră. Nonu Cârpaci, reprezentant al unuia dintre faimoasele clanuri locale, spune că 2014 ar putea fi ultimul an în care romii vor veni la Timișoara în… concediu!

Luna august este, de ceva ani, „dedicată” nunților țigănești, care dau peste cap viața Timișoarei. În ultimele cinci zile, două astfel de paranghelii au adus la exasperare locuitorii din zona centrală a orașului, după ce, ore în șir, în curtea caselor deținute de romi au cântat din toți bojocii maneliști celebri. S-a lăsat cu două amende penibile, în cuantum de 700 de lei, dar și cu un apel pe Facebook al primarului Nicolae Robu, care a cerut Poliției și Jandarmeriei să intervină. La una dintre aceste nunți, unul dintre petrecăreți, întrebat dacă nu deranjează vecinii, a spus răspicat „Să moară toți!”.

Culmea este că, acum, tot romii spun că sunt hărțuiți și că, din cauza atitudinii autorităților, se gândesc să nu mai vină în „concediu” la Timișoara. Ba mai mult, conform unuia dintre reprezentații comunității, românii fură mai mult ca țiganii! Nonu Cârpaci, unul dintre membrii clanului Cârpaci, spune că a lăsat zeci de mii de euro în vacanța petrecută în orașul de pe Bega, bani care, de la anul, nu vor mai ajunge aici. „Ţiganii fac cheltuieli de lux. Eu cu familia mea am cheltuit în vacanţa asta 30.000 de euro. Am adus banii aici, deşi puteam să merg oriunde în lume. La fel ca noi sunt încă cel puţin 300 de familii de romi care au venit acasă din toată Europa. Noi plătim impozite la zi pentru casele pe care le avem. Cu toate astea, există o campanie nedreaptă împotriva noastră”, susține Cârpaci, citat de adevarul.ro.

.Conform acestuia, din cauza „persecuțiilor” la care ar fi supuși de autorități, romii nu vor mai alege Timișoara ca destinație de vacanță. „Foarte mulţi nu au mai venit în acest an. Este ultimul an în care am venit şi eu. Ca mine sunt foarte mulţi. Ţiganii timişoreni au familii, sunt cetăţeni onorabili în Germania şi în alte ţări. Dacă nu ar fi fost aşa, eram de mult închişi, în Germania legea e lege. În România, în schimb, toată lumea fură, dar toţi arată spre noi, când, de fapt, românii fură mai mult decât ţiganii. Eu am plătit 500 de euro unui român ca să nu-mi fure maşina. E gălăgie la nuntă, dar toată lumea are dreptul să facă o petrecere după tradiţia lor”, a mai spus Cârpaci. Ar fi interesant de știut în ce altă țară, oricare ar fi ea, li s-ar permite să deranjeze un oraș întreg și să fie amendați doar cu puțin mai mult de 100 de euro… În Germania, unde, vorba lui Cârpaci, „legea e lege”, sigur nu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

5 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

7 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

8 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

8 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

8 ore ago