Categories: Administratie

Romii de pe Romulus nu dau jos turnuletele, pentru ca n-au deranjat pe nimeni 25 de ani!

Proprietarii casei cu turnulețe de pe strada Romulus nr. 11 nu au nici cea mai mică intenție să le dărâme. Ei i-au spus în față primarului Nicolae Robu că nu înțeleg de ce este deranjat de aceste construcții, câtă vreme pe nimeni n-a interesat acest lucru de 25 de ani încoace!

Primăria va trebui să aștepte decizia instanței, dacă vrea ca imobilul de pe strada Romulus nr. 11 să intre în legalitate. Turnulețe și ultimul nivel al casei în care a locuit fostul bulibașă Mihai Nicolae, zis „Benga”, sunt construite de la bun început fără autorizație. Primarul Nicolae Robu a făcut un apel, în această săptămână, la proprietari. „Să facă dovadă de bună credință măcar în ceasul al 12-lea. Nu am nicio ezitare în a acționa de pe poziții de forță, dar sper să nu ajungem acolo. Ne trebuie însă o sentință, nu putem așa, oricum. Nu se poate direct cu buldozerele, suntem într-un stat de drept, în care nimeni nu poate să intervină într-o astfel de manieră”, declara edilul.

Între timp, proprietara imobilului a venit la primărie, fiind convocată la o discuție la Direcția de Urbanism. „Doamna Rădulescu a spus că nu este dispusă să desființeze turnulețele în mod amiabil, pentru că ele există de foarte multă vreme. A spus că, dacă timp de 25 de ani, nimeni nu a fost deranjat, nu înțelege de ce sunt eu deranjat. I s-a pus în vedere că nu există autorizație, dar și-a păstrat poziția și prin urmare vom recurge la instanțele de judecată și sperăm ca într-un timp cât mai scurt să obținem sentința”, a spus, vineri, Nicolae Robu. „Nu sunt de acord cu intevențiile în forță, dar nu trebuie să ezităm să le folosim, dacă nu merge cu frumosul”, a conchis edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

19 minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

19 minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

32 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

40 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago