Categories: Timp liber

Sziget 2014: Muzica, distractie… si steagul Romaniei! / FOTO

Au trecut patru zile de când a început festivalul Sziget, „Island of Freedom”, de la Budapesta, iar petrecerea este în toi. Zeci de mii de oameni au ajuns pe insula Obudai, unde se ține evenimentul, pentru a se bucura de o săptămână de petreceri, activități și muzică bună. La ediția din acest an au cântat deja timișorenii de la Thy Veils.

În primele două zile, pe scena principală au urcat artiști precum Blink 182, Anti-Flag, Ska-P, Queens of the Stone Age, Deadmou5 și mulți alții. Dar chiar și atunci când pe scene e liniște, petrecerile continuă fără oprire. Pe insulă sunt amenajate numeroase zone unde vizitatorii pot să se distreze, iar cei care s-au săturat de petreceri pot oricând să-și îndrepte atenția către sutele de activități care se desfășoară în fiecare zi: body-painting, proiecții de film sau… bungee jumping. Marți, între concerte, a avut loc și celebra „petrecere cu baloane”, în timpul căreia mii de baloane colorate, umplute cu heliu, au inundat cerul Budapestei.

Miercuri, șirul de concerte a continuat la fel de promițător ca în primele două zile. Pe scene au ajuns Jake Bugg, Imagine Dragons, Placebo, Skrillex, The Big Pink, Tom Odell sau Miles Kane. Tot miercuri, pe una dintre scenele de la Sziget au ajuns și timișorenii de la Thy Veils. Românii au venit și ei în număr destul de mare la Sziget, fiind din toate colțurile țării, desigur, și din Timișoara. Ei și-au făcut simțită prezența și în timpul concertelor, iar în fața scenei principale a fluturat fără oprire… tricolorul. Viața pe insulă este totuși piperată, iar prețurile pentru mâncare și băutură sunt destul de ridicate. Oferta este însă foarte bogată. Astfel, vizitatorii pot să se bucure atât de mâncarea fast-food, de meniurile tradiționale ungurești, dar și de bucătăria din țări exotice precum India.

Există însă și vești proaste pentru o parte din cei care au venit la Sziget. Pe parcursul săptămânii au fost anunțate două anulări de concerte. Trupa London Grammar nu a mai ajunge la festival în acest an, iar în locul lor au cântat Clean Bandit. În cazul lui Michael Kiwanuka nu s-a putut aduce un înlocuitor, pentru că reprezentanții acestuia au anunțat abia în ziua concertului că artistul nu poate să mai ajungă la Sziget. Organizatorii festivalului s-au arătat nemulțumiți de acest lucru având în vedere că și anul trecut artistul a anunțat, tot în ultimul moment, că nu mai cântă. Concertele vor continua și în următoarele zile, iar pe scenele din Obudai vor urca Bastille, Lily Allen, Macklemore & Ryan Lewis, Bonobo, Cee Loo Green, Calvin Haris și mulți alții. (sursa foto: szigetfestival.com/SzemereyBence, szigetfestival.com/ MohaiBalázs, szigetfestival.com/ CsudaiSándor).

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

30 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

O oră ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago