Categories: Administratie

Ca sa nu puna lacatul pe usa, Primaria Dudestii Vechi primeste aproape 200.000 de euro de la guvern

Comuna Dudeștii Vechi s-a confruntat cu probleme serioase la sfârșitul anului 2013, după ce, dintr-o eroare, din bugetul primăriei, și așa destul de limitat, au fost retrași peste 800.000 de lei. În prag de campanie electorală, guvernul găsește bani și va aloca către comuna timișeană suma necesară pentru ca aceasta să nu intre în incapacitate de plată. Suma e însă mică față de cele alocate pentru Aninoasa și Lupeni, orașe intrate în insovență, respectiv executare silită.

Comuna Dudeștii Vechi va primi de la guvern 852.000 de lei, pentru achitarea datoriilor acumulate pentru două proiecte. „Ne-au fost reținuți acești bani dintr-o eroare, la sfârșitul anului trecut și începutul acestui an. Acest lucru a dus la crearea unor arierate. Noi am avut prevăzute aceste cheltuieli, am angajat lucrări pentru ele și ne-am trezit în imposibilitatea de le a plăti”, explică primarul Gheorghe Nacov. Edilul nu e însă complet liniștit, pentru că n-a văzut încă hotărârea de guvern care îi dă o gură neașteptată de oxigen. „Aștept să primesc confirmarea scrisă, ca să facem rectificarea de buget. Încă nu am văzut hotărârea de guvern. Sunt primar de zece ani și nu cred nimic până când nu văd negru pe alb. Am auzit că ar fi ieșit hotărârea și aștept confirmarea de la Finanțe pentru a face rectificarea. Banii sunt direct destinați pentru aceste facturi restante”, mai spune Nacov. Fără bunăvoința guvernului, la Dudeștii Vechi ar fi putut apărea probleme mari. „Vă dați ce înseamnă asta pentru o primărie de comună. Noi suntem insolvenți și de aceea am solicitat acești bani”, a adăugat edilul.

Guvernul a alocat 25,584 de milioane de lei pentru 11 localități aflate în insolvență, în executare silită sau în imposibilitate de plată. Nouă dintre acestea au primari de la PSD, fie aleși pe listele USL în 2012, fie migrați după apariția Ordonanței 55. Este vorba despre Aninoasa și Lupeni (Hunedoara), comuna Izvoarele (Giurgiu), comuna Ciocănești (Dâmbovița), orașul Reșița (Caraș-Severin), Luduș (Mures), comunele Teaca, Livezile, Budacu de Jos și Pârva (Bistrița Năsăud) și Dudeștii Vechi (Timis). Cea mai mare sumă, respectiv 3.8 milioane de lei, va reveni orașului Lupeni, ca urmare a intrării în procedura de executare silită, pronunțată în 2012. La Aninoasa vor ajunge 3,7 milioane de lei, sumă necesară Planului de redresare financiară admis de Tribunalul Hunedoara, ca urmare a procedurii de insolvență a orașului. Reșița va primi două milioane de lei pentru lucrările de dotare cu centrale termice a unor instituții publice și unități scolare, ca urmare a intrării în insolvență a SC CET 2010 Reșița SRL.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

2 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

6 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

8 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

9 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

11 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

11 ore ago