Categories: SocialUltima ora

Mitropolitul Corneanu ar putea fi inmormantat miercuri

Trupul celui care a fost, în ultima jumătate de secol, Mitropolitul Banatului va fi depus luni, la ora 10,30, la Catedrala Mitropolitană. Înhumarea acestuia va avea loc, cel mai probabil, miercuri, iar Sinodul BOR va alege un nou mitropolit al Banatului în 60 zile.

Trupul Mitropolitului Banatului va fi depus luni dimineață, în jurul orei 10.30, în procesiune, cu preoți și cu colaboratorii de la Centrul Eparhial, cu Preasfințitul părinte Paisie Lugojanu, în Catedrala Mitropolitană, unde a slujit vreme de mai bine de 50 de ani. Acolo vor începe programul de rugăciuni și slujbe, neîntrerupt, prin rotație, preoții din Timișoara și din împrejurimi. Acesta care se va încheia numai în ziua înmormântării”, spune părintele vicar Ionel Popescu. Din primele informații, înmormântarea va avea loc miercuri, octombrie, dar mai sunt de pus la punct unele detalii.Decesul mult iubitului și regretatului nostru arhipăstor a survenit, după o perioadă de grea suferință, la reședința mitropolitană din Timișoara, așa cum Înalt Preasfinția Sa și-a exprimat dorinţa, în mai multe rânduri. Trupul ierarhului care ne-a păstorit vreme de 52 de ani va fi depus în catedrala mitropolitană din Timișoara, unde vor fi înălțate permanent rugăciuni pentru iertarea păcatelor și pentru odihna sufletului său în casa Tatălui ceresc”, se precizează într-un comunicat al Arhiepiscopiei Timișoarei, emis luni dimineață. Acum, locțiitor Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului este Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul BOR. Acesta va fi pomenit la toate slujbele din Arhiepiscopia Timișoarei, până la alegerea noului chiriarh canonic. Conform Statutului BOR, Sfântul Sinod trebuie să aleagă un alt mitropolit în termen de 60 de zile.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago