Categories: PartideUltima ora

Constantin Ostaficiuc, „uituc” de ingheata apele

Președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, i-a scos din sărite pe colegii săi de partid, după ce a afirmat că Dorin Cutu rămâne membru de bază al partidului. Mai mult, el este acuzat că n-a semnat o decizie luată prin vot de Biroul Județean, prin care Cutu și Sorin Cociobea au fost excluși din partid.

Vineri dimineața, surse prezente la ședința de Birou Județean al PDL ne-au declarat că, în timpul întâlnirii, s-a votat excluderea din partid a tandemului Dorin Cutu – Sorin Cociobea. Președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, a „uitat” însă complet de acest vot, declarând, pentru deBanat, că are mare încredere în Dorin Cutu și nici nu-și pune problema ca acesta să plece în PSD sau să fie dat afară din PDL. „Nici vorbă! Au existat discuții în contradictoriu în Biroul Permanent Județean, dar nu s-a pus problema”, spunea Ostaficiuc. Încă de lunea trecută, deBanat a arătat că cei doi sunt pe cale de-a părăsi PDL în favoarea PSD. În aceeași zi, Cociobea a semnat adeziunea la PSD, iar Cutu a fost uns șef al ISCTR Timiș. Ca amănunt de culoare, Cutu este nașul de cununie al lui Cociobea.

Declarația lui Ostaficiuc a enervat însă mai mulți membri PDL prezenți la ședință, care ne-au sunat pentru a ne spune că președintele filialei a mințit fără să clipească. Ca atare, punând cap la cap mai multe declarații, lucrurile s-au întâmplat în felul următor. La ședința de joia trecută, printr-un vot aproape unanim, Biroul Permanent a decis excluderea lui Cutu și Cociobea din PDL. Cociobea plecase deja în PSD, cu trei zile înainte. Totuși, s-a votat și excluderea sa, în ideea că adeziunea la PSD n-a fost înregistrată oficial. Prin urmare, trebuia dusă la Consiliul Județean Timiș decizia PDL de excludere a celor doi, precum și propunerea unor înlocuitori. S-a votat, de altfel, și numele acestora, primul fiind Flavius Iepan, fostul șofer al lui Ostafciuc, din perioada în care acesta era președintele CJ Timiș.

După vot, lumea a plecat acasă, în speranța că lucrurile sunt rezolvate. Au mai rămas puțini oameni, printre care Constantin Ostafciuc, fostul prefect Mircea Băcala și consilierul județean Tiberiu Lelescu. Băcală a redactat decizia BPJ de excludere a delor doi, care trebuia semnată de Ostaficiuc și dusă pentru a fi înregistrată la CJT de către Lelescu. Ostaficiuc însă n-a semnat, lucru care a produs o mare nemulțumire în partid a doua zi. În fapt, el comisese o ilegalitate, un lucru nestatutar, fiind obligat să semneze o decize a BPJ. Unul dintre cei mai vehemenți critici a fost Marius Martinescu, fost primar al Lugojului. Contactat telefonic, Martinescu nu vrea nici să-l contrazică pe Ostaficiuc, dar nici nu-i dă dreptate. „Eu vă citesc zilnic și am urmărit subiectul la voi. Am rămas la ultimul răspuns al președintelui Ostaficiuc. Eu sunt convins că aveți niște surse foarte bune și dumneavoastră știți realitatea. Eu nu afirm nici că nu pleacă, nici că nu a fost exclus, eu am spus că rămân la răspunsul domnului Ostaficiuc”, ne-a declarat Martinescu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

18 minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

16 ore ago