Constantin Ostaficiuc, „uituc” de ingheata apele

Președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, i-a scos din sărite pe colegii săi de partid, după ce a afirmat că Dorin Cutu rămâne membru de bază al partidului. Mai mult, el este acuzat că n-a semnat o decizie luată prin vot de Biroul Județean, prin care Cutu și Sorin Cociobea au fost excluși din partid.

Constantin Ostaficiuc presedinte PDL Timis (8)

Vineri dimineața, surse prezente la ședința de Birou Județean al PDL ne-au declarat că, în timpul întâlnirii, s-a votat excluderea din partid a tandemului Dorin Cutu – Sorin Cociobea. Președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, a „uitat” însă complet de acest vot, declarând, pentru deBanat, că are mare încredere în Dorin Cutu și nici nu-și pune problema ca acesta să plece în PSD sau să fie dat afară din PDL. „Nici vorbă! Au existat discuții în contradictoriu în Biroul Permanent Județean, dar nu s-a pus problema”, spunea Ostaficiuc. Încă de lunea trecută, deBanat a arătat că cei doi sunt pe cale de-a părăsi PDL în favoarea PSD. În aceeași zi, Cociobea a semnat adeziunea la PSD, iar Cutu a fost uns șef al ISCTR Timiș. Ca amănunt de culoare, Cutu este nașul de cununie al lui Cociobea.

Declarația lui Ostaficiuc a enervat însă mai mulți membri PDL prezenți la ședință, care ne-au sunat pentru a ne spune că președintele filialei a mințit fără să clipească. Ca atare, punând cap la cap mai multe declarații, lucrurile s-au întâmplat în felul următor. La ședința de joia trecută, printr-un vot aproape unanim, Biroul Permanent a decis excluderea lui Cutu și Cociobea din PDL. Cociobea plecase deja în PSD, cu trei zile înainte. Totuși, s-a votat și excluderea sa, în ideea că adeziunea la PSD n-a fost înregistrată oficial. Prin urmare, trebuia dusă la Consiliul Județean Timiș decizia PDL de excludere a celor doi, precum și propunerea unor înlocuitori. S-a votat, de altfel, și numele acestora, primul fiind Flavius Iepan, fostul șofer al lui Ostafciuc, din perioada în care acesta era președintele CJ Timiș.

După vot, lumea a plecat acasă, în speranța că lucrurile sunt rezolvate. Au mai rămas puțini oameni, printre care Constantin Ostafciuc, fostul prefect Mircea Băcala și consilierul județean Tiberiu Lelescu. Băcală a redactat decizia BPJ de excludere a delor doi, care trebuia semnată de Ostaficiuc și dusă pentru a fi înregistrată la CJT de către Lelescu. Ostaficiuc însă n-a semnat, lucru care a produs o mare nemulțumire în partid a doua zi. În fapt, el comisese o ilegalitate, un lucru nestatutar, fiind obligat să semneze o decize a BPJ. Unul dintre cei mai vehemenți critici a fost Marius Martinescu, fost primar al Lugojului. Contactat telefonic, Martinescu nu vrea nici să-l contrazică pe Ostaficiuc, dar nici nu-i dă dreptate. „Eu vă citesc zilnic și am urmărit subiectul la voi. Am rămas la ultimul răspuns al președintelui Ostaficiuc. Eu sunt convins că aveți niște surse foarte bune și dumneavoastră știți realitatea. Eu nu afirm nici că nu pleacă, nici că nu a fost exclus, eu am spus că rămân la răspunsul domnului Ostaficiuc”, ne-a declarat Martinescu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

36 comentarii pentru acest articol

licurici a spus: (septembrie 30th, 2014 at 18:21 )

pai daca martinescu asta zice ca ramane la raspunsul dat de brand, care e subiectul articolului? cand uita sau cand ingheata apele? eu nu inteleg nimic

unu mic a spus: (septembrie 30th, 2014 at 18:29 )

stand pe margine fara sa fi angrenat in masinaria asta numita partid politic( masinarie de „frecat” poporul la ficat) ai timp sa observi diverse si felurite lucruri.. azi as alege asta..oare care e mai curva nenorocita si un om fara coloana vertebrala, adversarul politic direct sau propriul tau membru de partid care ar trebui sa fie langa tine si nu sa faca tot felul de jocuri? tind sa cred ca ala care sta totusi langa tine si te vinde pe doi bani, e cel mai nenorocit dintre nenorociti..vorba proverbului..” apara-ma doamne de gaini, ca de caini nu ma tem!

brici a spus: (septembrie 30th, 2014 at 18:37 )

nu stiu care e treaba cu brandu judetului pe tema asta dar parca nu-l vad sa faca o astfel de greseala, adica sa dea unu afara care a tradat si care a plecat de mult…se stie clar ca semnarea unei adeziuni anuleaza apartenenta la alt partid…deci cred ca nu ati cautat alea trei surse necesare pt zvonu asta

Lunile de guvernare trec şi acuzaţiile de corupţie faţă de liderii USL se înmulţesc pe zi ce trece. Dacă în Guvern consilierii de miniştri- vezi cazul consilierului ministrului Niţă- cer şpăgi de milioane de euro, la nivel local banii sunt mai puţini. Dar şi riscurile de a fi prinşi sunt mai mari.

Liderii USL constată cu surpriză că, deşi au ajuns la Putere – cu P mare, procuratura nu se sfiieste să-i ancheteze sau să îi aresteze, după caz. Cei mai supăraţi sunt baronii PSD. Ei trăiesc încă în lumea mirifică a regimului lui Adrian Năstase. Atunci puteai da ordine subalternilor prin telefon să aranjezi licitaţii. Firmele de familie făceau afaceri direct cu primăriile şi consiliile judeţene. Corupţia era la vedere, regulile erau simple. Bagi banul direct în buzunar. Niciun procuror nu îndrăznea să deranjeze un baron local, evident numai dacă acel baron, de tipul lui Sechelariu sau Mischie, îndrăznea să-l deranjeze pe Năstase – Împăratul.

Cum spuneam, a trecut doar un an şi jumătate de guvernare iar baronii PSD sunt deja alergaţi la pas de procuratură. Cel mai ciuruit baron PSD este şeful judeţului Timiş, PSD-istul Titu Bojin. Numele său este vehiculat deja în două dosare penale, unul în care sunt implicaţi familia şi apropiaţii săi, iar în altul sunt cercetaţi subalternii de la Consiliul Judeţean Timiş. În plus, Bojin este cercetat şi de Agenţia Naţională de Integritate, pentru sute de mii de euro nejustificate.

Timişul, o zonă bogată şi cosmopolită, a fost 20 de ani liber de comunism. Aici, până în 2012, PSD nu a câştigat niciodată alegerile. Dacă la primăria Timişoarei a ajuns primar un liberal, la judeţ, PSD-iştii l-au impus anul trecut pe acest domn Bojin. Maşina de vot a USL a făcut restul. Bojin este un politician desprins parcă din manualele de chimie: este incolor, insipit şi inodor. PSD-istul provine direct de pe băncile şcolii de cadre a Partidului Comunist Român- a absolvit celebra academie Ştefan Gheorghiu. Tovarăşul Bojin a devenit după Revoluţie, în mod natural, lider al FSN şi apoi al PSD. Este de profesie inginer hidrotehnist şi a condus ani în şir Direcţia Apelor Banat, o companie de stat deosebit de bogată şi bună de muls. Bojin şi familia nu s-au abţinut să nu ciugulească nişte bani de la Direcţia de Ape, fie direct, fie de la companii care lucrau pentru această companie de stat. Familia Bojin a controlat două companii implicate în afaceri cu Direcţia Apelor Banat: compania Remodet TMB SRL şi Temadi TMB SRL. Companiile au fost implicate în proiectul consolidării râului Timiş pe frontiera Serbia, în valoare de peste 153,4 milioane de lei, în proiectul regularizării răului Bistra, în proiectul reabilitării digurilor de pe râul Timiş dar şi în diverse lucrări de amenajare a unor acumulări de apă.

Familia Bojin a făcut bani şi politică cu două mâini, cu buzunarele şi conturile. Şi s-au îmbogăţit. După ce informaţiile despre aceste afaceri neruşinate, fără perdea, au început să circule în Timişoara, în 2008 familia Bojin a vândut firma Temadi unui angajat, pe nume Adrian Cioplea, un consilier local PSD. Presa locală a relatat că apoi firma a ajuns în proprietatea unui anume Mihalcea, prieten de familie cu baronul Bojin. Chiar şi aşa, procurorii din Timişoara (felicitări pentru curajul de a-l ancheta pe apropiatul lui Ilie Sârbu) au început cercetările împotriva firmei Temadi TMB, pentru evaziune fiscală. Firma, controlată de apropiaţii lui Bojin, a concesionat mai multe lacuri de la Direcţia de Ape Banat în perioada în care Bojin era şef. În dosar a fost reţinut contabilul Direcţiei Apelor Banat care, atenţie, era în acelaşi timp şi contabilul firmei lui Bojin, Temadi !

Baronul Timişului mare are pe cap o belea. Procurorii DNA au început o investigaţie privitoare la proiectul de informatizare a Consiliului Judeţean Timiş, pentru eficientizarea serviciilor publice. Bojin a semnat procesul verbal de recepţie al lucrărilor, deşi sistemul informatic nu funcţiona conform contractului. În dosar a fost inculpat doar şeful biroului de informatică din consiliul judeţean.

Situaţia în care se află Bojin l-a determinat pe premierul Victor Ponta să evite orice vizită în judeţul Timiş. În ziua în care procurorii DNA au tăbărât la Consiliul Judeţean, Ponta trebuia să inaugureze o investiţie. Dacă prin minune baronul de Timiş scapă de problemele de la Direcţia Apelor Banat (şi aici ne referim şi la contractele de lucrări şi amenajări de râuri pe care le-a semnat cât a fost director) mai are o “şansă” să fie îngropat de agenţia de integritate. ANI a descoperit că Bojin a împrumutat firmele familei şi două persoane cu aproape 150 de mii de euro, bani pe care nu avea de unde să îi aibă, conform veniturilor sale oficiale. Probabil a găsit sutele de mii de euro pe stradă şi s-a gândit să facă o faptă bună, adică să-i dea cu împrumut..

Cazul lui Bojin ar trebui în mod normal să dea fiori reci pe şira spinării tuturor baronilor locali. Credeţi că aceştia sunt speriaţi şi fură mai puţin? Dimpotrivă… toţi baronii îşi freacă deja mâinile: urmează descentralizarea tătucului Dragnea, adică bani de furat cu cisterna…

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, este suspectat de inspectorii de integritate că nu poate justifica aproximativ 365.000 de lei şi 40.000 de euro.

Potrivit declaraţiilor sale de avere, Bojin a împrumutat de două ori firma Remodet TMB, la care soţia sa este acţionară, în 2010 şi 2011, iar în declaraţia de avere din 2012 este menţionat un împrumut de aproape 200.000 de lei, fără ca destinatarul acestuia să fie precizat. În plus, a mai împrumutat şi două persoane fizice, cu câte 20.000 de euro, spun surse judiciare.

Pe de altă parte, Bojin este suspectat şi de incompatibilitate, deoarece în perioada 2008-2012, când a fost consilier judeţean, a menţionat în declaraţiile de avere şi funcţia de director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Banat.

Bojin este, de asemenea, acţionar majoritar la firma Lugomet SA, începând din 2002.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă pe site-ul Consiliului Judeţean, de la preluarea mandatului de şef al CJ Timiş, Bojin deţine două terenuri şi o casă în comuna Remetea Mare din Judeţul Timiş, bijuterii în valoare de 7.000 de euro, nici un cont în bancă, dar credite de peste 60.000 de euro. Aceasta, în condiţiile în care a împrumutat altor persoane sau firme aproape 100.000 de euro.

Ca şef serviciu în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Bojin a încasat în 2012 venituri de 126.973 lei, iar de la firma Lugomet, dividednde de 76.175 lei. Indemnizaţia de consilier judeţean a fost de 7.243 lei. Soţia sa, Maria Bojin, a câştigat peste 41.000 de lei în calitate de director la Lugomet, 35.000 de lei din arendă şi 235.719 lei ca dividende de la firma Remodet TMB, pe care soţul său a împrumutat-o cu peste 200.000 de lei în 2009 şi 2010.

Numele lui Victor Ponta, în dosarul Microsoft a spus: (septembrie 30th, 2014 at 18:57 )

Premierul Victor Ponta este menţionat în dosarul Microsoft

Potrivit declaraţiei unui martor din dosarul Microsoft, în 2004, Claudiu Florică (fostul şef al Fujitsu România) s-a întâlnit cu Victor Ponta care avea la acea vreme funcţia de şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase şi a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic, firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD.

În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată.

Dosarul "Fraude la referendum" - Liviu Dragnea a spus: (septembrie 30th, 2014 at 19:00 )

Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012 de demitere a presedintelui Traian Basescu. Potrivit procurorilor anticoruptie, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, printre care votul multiplu, turismul electoral si falsificarea de semnaturi.
Scopul acestei actiuni ar fi fost obtinerea unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia. Pe 6 septembrie 2012, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a inceput urmarirea penala fata de Liviu Dragnea.

Acuzatiile care ii sunt aduse lui Liviu Dragnea:
– folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite
– asociere pentru savarsirea de infractiuni
– instigare la violarea prin orice mijloace a secretului votului de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare ori de catre alte persoane
– instigare la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii sustint ca Liviu Dragnea, in calitate de secretar general al PSD, si-a folosit influenta pentru a obtine „un folos nepatrimonial pentru partid”, respectiv o prezenta de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie 2012 care sa garanteze validarea acestuia. El ar fi initiat o asociere formata din presedinti si membri ai sectiilor de votare coordonati de responsabili locali si judeteni, presedinti de organizatii judetene si locale, precum si primari ai partidului.

Cu ajutorul unui sistem informatic, un numar restrans de persoane putea sa obtina, in timp real, informatii despre numarul de votanti si modul cum s-a votat in sectiile de votare. In acest mod, din ora in ora coordonatorii partidului aveau reprezentarea prezentei la urne, identificand sectiile de vot cu prezenta slaba, se arata in rezolutia procurorilor. Potrivit acesteia, sistemul informatic a asigurat comunicarea de date, mesaje, ordine si recomandari cu continut ilicit, destinate coordonatorilor sau membrilor sectiilor de votare si altor persoane, in vederea maririi artificiale a numarului de votanti.

In plus, procurorii sustin ca Liviu Dragnea a constituit un „sistem national de influenta” pentru a determina autoritatile publice centrale, judetene si locale aflate sub controlul politic al PSD sa se implice in exercitarea de presiuni asupra presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnaturile alegatorilor pe listele de vot si a introduce in urne un numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori, in folosirea unei urne mobile in conditii contrare legii, in obtinerea pe cai ilicite de informatii, in fiecare ora, despre numarul de persoane care au votat si despre modul in care s-a votat in unele sectii de votare, in practicarea votului multiplu.

Alte modalitati de modificare a rezultatului referendemului ar fi fost denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP-ului unor persoane a caror semnatura a fost falsificata pe lista, pentru a nu permite programelor de calculator specializate sa identifice votul multiplu, falsificarea de semnaturi in numele unor persoane decedate, ce au ramas inscrise pe listele electorale, falsificarea de semnaturi ale multor alegatori plecati din tara in momentul referendumului, votul exercitat de minori si de persoane carora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotarare judecatoreasca penala, neaplicarea autocolantelor cu mentiunea „VOTAT” pe cartile / buletinele de identitate ale votantilor.

UPDATE: Pe 7 octombrie 2013, DNA a anuntat trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea, alaturi de alte 74 de persoane. Detalii aici Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere calitatea de deputat detinuta in prezent de Liviu Dragnea, au precizat procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Citeste si:
STENOGRAME in dosarul „Fraude la referendum” – Liviu Dragnea: „Organizati-va sa mi-i aduceti pe toti la vot, bai! Ii legati, ii luati in brate”

Procurorii DNA folosesc precedentul Adrian Nastase – Trofeul Calitatii pentru a demonstra presupusa vinovatie a lui Liviu Dragnea

Alte persoane cercetate in dosar:

In cadrul aceluiasi dosar, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput pe 9 octombrie 2012 urmarirea penala fata de un numar de 67 de persoane care au luat parte la diferite activitati legate de desfasurarea referendumului din 29 iulie, printre care 49 de presedinti si membri ai unor sectii din Teleorman, Vrancea si Gorj si 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea, informeaza DNA. Vezi aici detalii despre celelalte persoane cercetare in dosar

Pozitia acuzatului:

„Nu am spus nimanui in timpul referendumului sa faca lucruri nelegale sau incorecte. Eu am stat in sediul de la Kiseleff, eu nu am de unde sa stiu ce mort a inviat si a fost sa voteze. Atat timp cat se analizeaza activitatea mea politica in cadrul unei campanii consider ca e un dosar eminamente politic. (…) Sistemul informatic l-ati vazut impreuna cu mine inainte de locale, este un sistem prin care se comunica rezultatele alegerilor dupa ce se incheie votarea. Este irelevant daca se comunica rezultatele prin telefon, prin porumbei calatori, prin internet sau prin SMS-uri. Fiecare partid urmareste care este prezenta la vot”.
UME: Nicolae Liviu Dragnea

FUNCTIA (la data comiterii faptei) :secretar general al PSD

INSTANTE:

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Primul termen, prima amanare
TERMEN: 15 noiembrie 2013
Dragnea nu s-a prezentat la primul termen, el fiind reprezentat de un avocat. Mai mulţi preşedinţi de secţii de votare, inculpaţi în dosar, au solicitat în sala de judecată amânarea cauzei deoarece nu au reuşit să îşi angajeze un avocat. Instanta a decis amanarea cauzei pe 6 decembrie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Termen preschimbat
TERMEN: 6 decembrie 2013

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Amanare
TERMEN: 14 februarie 2014

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Termen preschimbat
TERMEN: 18 februarie 2014

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Declaratii ale inculpatilor in dosar
TERMEN: 28 februarie 2014
Simona Predut, inculpata in dosarul Referendumului, a declarat in fata judecatorilor ca li s-a spus sa prezinte liste cu persoanele care nu se afla in tara si sa completeze datele si CNP-urile acestora la votul pentru demiterea presedintelui din 29 iulie 2012, relateaza Agerpres. Simona Predut a spus ca este membru PNL si a fost propusa sa faca parte din comisiile electorale de catre Dan Stana, impreuna cu care a participat in iunie 2012 la o sedinta in Piatra Olt, la care au participat primarul si viceprimarul comunei, membri ai USL. Aceasta a sustinut ca a „primit de la Costinel Dita o lista cu numele si CNP-urile unor persoane care urmau sa voteze cu urna mobila. Cand mi-a fost inmanata lista era prezent si Marius Predut si un alt membru al sectiei de votare, Marian Florescu. I-am dat lui Costinel Dita mai multe nume cu persoane plecate din tara. Ne-a spus ca pentru persoanele pe care nu le gasim acasa sa completam datele si CNP-urile. Nu stiu cine a bagat voturile in urna”, scrie Agerpres. Simona Predut a declarat ca la finalul zilei s-a constatat ca voturile din urna sunt mai multe decat persoanele care au votat, prin urmare cineva de la sectia de votare a semnat pentru a fi totul egal. „Eu am dedus ca doamna presedinte de sectie a luat aceasta decizie, ca cineva sa semneze in numele unor persoane, pentru a se realiza o egalitate semnaturi-voturi. Nu stiu cine a falsificat, ca nu eu sau Marius Predut, sau Constanta Trita, care se afla la masa presedintelui. Eu nu am observat cand s-au introdus voturi suplimentare in urna”, a mai spus Simona Predut. Sotul acesteia, Marius Predut, condamnat cu suspendare pentru frauda electorala, a spus ca a fost sunat cu o saptamana inainte de referendum de consilierul PSD la Piatra Olt, Costinel Dita, pentru a fi convocat la o sedinta care a avut loc cu cateva zile inaintea Referendumului. In cadrul acestei sedinte li s-a spus ca toti cei care se afla in strainatate sa fie trecuti pe listele suplimentare. In ziua referendumului, impreuna cu sotia sa s-au deplasat la persoanele care se aflau pe o lista tiparita, primita de la Costinel Dita, si acolo unde nu gaseau pe nimeni acasa, votau pentru ei. Vicepremierul Liviu Dragnea, inculpat in acest dosar, nu a fost prezent la termenul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, mai noteaza Agerpres. Potrivit sursei citate, Marius si Simona Predut, cei doi inculpati din dosarul fraudarii referendumului care si-au recunoscut vinovatia, au fost condamnati pe 27 ianuarie de magistratii ICCJ la cate un an si patru luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Amanare
TERMEN: 25 martie 2014
Instanta amana cauza

Inalta Curte de Casatie si Justitie – O noua amanare
TERMEN: 24 aprilie 2014
Instanta amana cauza din nou.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Cauza se amana din nou
TERMEN: 22 mai 2014
Instanta amana din nou cauza si acorda termen la 13 iunie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Amanare de aproape 3 luni
TERMEN: 13 iunie 2014
Instanta amana cu aproape 3 luni judecarea cauzei si acorda termen la data 3 septembrie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Majoritatea martorilor audiati au spus ca nu au votat
TERMEN: 3 septembrie 2014
12 martori din dosarul referendumului din iulie 2012 pentru demiterea lui Basescu au fost audiati de judecatori, transmite Mediafax. Potrivit sursei citate, cei mai multi dintre acesti martori au sustinut ca nu au votat la referendum. Potrivit Mediafax, parte dintre martori au declarat: „Mi s-a prezentat o lista de la o alta sectie, o lista suplimentara. Era numele meu acolo, dar nu mi-am recunoscut semnatura” / „M-au gasit pe o lista la caminul cultural. Nu era semnatura mea” / „Nu am votat. Am trimis vorba sa vina cu urna mobila, dar nu a venit nimeni”. Cei audiati sunt din comuna Tiganesti, judetul Teleorman, sunt, in majoritate, de peste 70 de ani, iar o parte nu stiu sa scrie sau sa citeasca, potrivit sursei citate. Acestia au declarat ca au fost adusi la ICCJ „cu duba Politiei”, dupa ce instanta a dispus emiterea de mandate de aducere pe numele lor, pentru ca nu s-au prezentat in fata judecatorilor atunci cand au fost citati. In cursul zilei au fost audiati si o parte dintre inculpati, membri ai comisiilor de votare din localitatea Bragadiru-Teleorman.

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Termen Nou
TERMEN: 3 octombrie 2014

brandu a spus: (septembrie 30th, 2014 at 19:02 )

Martinescu a venit cu ideea, Lelescu a propus, Ostaficiuc a supus, Popa a sustinut, Biroul a votat excluderea. Martinescu nu recunoaste RUSINE

recunosti? a spus: (septembrie 30th, 2014 at 19:26 )

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri ca
fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis,
Constantin Ostaficiuc, a incalcat legislatia privind
regimul juridic al conflictului de interese, deoarece
a acordat contracte unei societati comerciale, unde
actionari sunt sotia, fiica si ginerele sau, informeaza Agerpres.Curtea suprema a respins recursul lui Ostaficiuc si a mentinut o hotarare a Curtii de Apel Timis din ianuarie 2012, prin care fostul presedinte al CJ Timis a fost declarat in conflict de interese.
Decizia este definitiva, iar Constantin Ostaficiuc nu va avea dreptul sa fie ales sau sa ocupe o functie publicape o perioada de trei ani. De asemenea, Agentia Nationala de Integritate (ANI) va
demara procedurile de anulare a contractelor si de
recuperare a prejudiciul din acest dosar.
In mai 2011, ANI anunta ca Ostaficiuc este in conflict de interese, deoarece a aprobat incheierea unui contract intre CJ Timis si o societate comerciala unde actionarisunt sotia, fiica si ginerele sau.Potrivit ANI, Lucia Valentina Ostaficiuc, sotiapresedinteluiCJTimis,detine ncepandcudatade10martie2005,calitatea de asociat, cu o cota de participare de 50%, incadrul SC Ornella Design SRL, societate in cadrul careiaaavut, in perioada 10 martie 2005 – 21 decembrie 2007,sifunctia de administrator.De asemenea, fiica presedintelui CJ Timis, Diana OrnellaAndreescu (fosta Ostaficiuc), detine, incepand cu datade10 martie 2005, calitatea de asociat in cadrul SC OrnellaDesign SRL, cu o cota de participare de 25%.SC Ornella Design SRL a avut relatii contractuale cuMuzeul de Arta Timisoara, institutie publica aflata subautoritatea Consiliului Judetean Timis, prin incheierea pe o perioada nelimitata a contractului de furnizare nr.14/13.10.2010, avand ca obiect servicii de tiparire pebaza comenzilor ferme ale autoritatii contractante.ANI mai arata ca presedintele CJ Timis s-a aflat inconflictde interese deoarece a semnat Raportul nr.252/27.06.2008, intocmit de Comisia de evaluare siselectie oferte, privind “desfasurarea negocierii directepentru concesionarea unei parcele din perimetrulParcului Tehnologic si Industrial Timisoara, organizata indata de 24.06.2008″, precum si Contractul deconcesiune nr. 8641/01.07.2008. Contractul deconcesiune prevedea exploatarea unei parcele de tereninsuprafata de 816 metri patrati situata in ParculTehnologic si Industrial Timisoara, pe o durata deconcesiune de 49 de ani, la valoarea unei redevente de4,2 euro/mp/an + TVA, beneficiarul fiind SC OrnellaDesign SRL, societate unde actionari sunt sotia, fiica siginerele presedintelui CJ Timis, Codrin RazvanOstaficiuc. De asemenea, presedintele CJ Timis a semnat si o Conventie privind facilitatile oferite concesionarului SC Ornella Design SRL (Anexa VII la Contractul de concesiune) si a aprobat ulterior Raportul nr. 196/04.08.2010 privind propunerea de modificare a prevederilor Contractului de concesiune. Prin Conventia respectiva s-au acordat societatii mai multe beneficii cu titlul gratuit, cum ar fi: “salubrizare si intretinere drumuri, spatii verzi comune si curatenie spatiu public, iluminat stradal si perimetral, paza si protectie a zonelor comune si a perimetrului parcului, parcare gratuita, promovare firma concesionara, etc” si scutirea de la plata redeventei in valoare de 4,2 euro/mp/an + TVA, pe o perioada de 19 luni.

Team a spus: (septembrie 30th, 2014 at 19:45 )

Iepan Flaviu soferul lu Kosti si Balint Petrescu sunt nominalizati de Kosti pentru ai inlokui pe Cutu si Cociobea. Cutu pus pe listo de KCosti, Cociobea de Alin.

Astăzi învăţăm la cursul de politică aplicată cum se fac promovările şi cum îţi păstrezi puterea după ce ai ajuns baron local. La Teleorman nici iarba nu creşte fără să dea socoteală stăpânului absolut, Liviu Dragnea. Baronul de Teleorman s-a înscăunat şef absolut peste toţi baroneţii locali ai PSD, aşa cum nu a reuşit nimeni să o facă în ultimii opt ani.

blejnar a spus: (septembrie 30th, 2014 at 19:55 )

Noi interceptări în dosarul lui Blejnar:
Convorbire între fostul șef ANAF și
președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc
Președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, a
discutat, în iulie 2010, cu șeful ANAF din acea perioadă, Sorin Blejnar, o posibilă susținere a fostului director adjunct al Finanțelor Publice, Gabriela Ionescu, pentru a ajunge în funcție, așa arată o nouă stenogramă făcută publică din dosarul DIICOT în care Sorin Blejnar a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Gabriela Ionescu a fost arestată și condamnată pentru corupție în decembrie 2011. Constantin Ostaficiuc o dorea însă în această funcție, așa reiese dintr-o interceptare.
În 31 iulie 2010, la ora 14, 27, Sorin Blejnar l-a sunat pe Constantin Ostaficiuc, la vremea aceea şef al Consiliului Judeţean Timiş, confirmându-i că “Gabi” l-a vizitat şi i-a confirmat numirea de probă pe trei luni de zile. Se va deschide o anchetă la Inspecția judiciară din cadrul CSM pentru a se vedea în ce mod au ajuns aceste interceptări publice. Aceste interceptări nu au nicio legătură cu cauza și nu există indicii că ar fi dus la săvârșirea unor infracțiuni. Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de către DIICOT, la sfârșitul lunii august, fiind învinuit pentru evaziune fiscală. Dosarul de urmărire penală a lui Sorin Blejnar există numai la Tribunalul Brașov și la DIICOT Brașov. Toate interceptările care nu au legătură cu cauza trebuiau distruse de către procurorul de caz

Astăzi învăţăm la cursul de politică aplicată cum se fac promovările şi cum îţi păstrezi puterea după ce ai ajuns baron local. La Teleorman nici iarba nu creşte fără să dea socoteală stăpânului absolut, Liviu Dragnea. Baronul de Teleorman s-a înscăunat şef absolut peste toţi baroneţii locali ai PSD, aşa cum nu a reuşit nimeni să o facă în ultimii opt ani.

Acum, Dragnea conduce România, o regionalizează la televizor şi o dezvoltă regional din postura de vicepremier. Cum a reuşit abilul oltean, acest Tudor Vladimirescu al republicii noastre, să se caţere atât de sus pe eşichierul puterii politice? O explicaţie poate fi găsită în istoria recentă a judeţului Teleorman, unul dintre cele mai mici şi, cu siguranţă, sărace zone ale României. Aici Dragnea a promovat două personaje de paie, în rolul de preşedinte al Consiliului Judeţean (fosta sa funcţie timp de 12 ani) dar şi în funcţia de primar al oraşului Alexandria. Metoda lui Dragnea, să-i spunem aşa, este folosită în toate partidele politice…

Dragnea a învăţat pe pielea lui, de la cei mari duri baroni locali ai României- foştii săi egali Oprişan, Mazăre şi Mitrea cum se câştigă şi se menţine puterea. Adică, controlând total oamenii pe care îi promovezi în funcţii. În politică trebuie să te fereşti de oamenii cu o carieră şi personalitate proprie. Promovarea se face întotdeauna pe criterii de loialitate absolută sau legături ce depăşesc viaţa politică. Hai să spunem legături de complicitate sau ce provin dintr-un trecut comun. Dacă nu respecţi această regulă de aur, poţi păţi că Mircea Geoană…

După alegerile generale de anul trecut, Liviu Dragnea le-a făcut cu mâna teleormănenilor şi s-a mutat la Bucuresti în funcţia de vicepremier. Cu şase luni înainte, locuitorii judeţului îl aleseseră, că de obicei, cu un scor înfricoşător de peste 70 la sută şef absolut al judeţului. Lucrul acesta se întâmpla odată la patru ani începând cu anul 2000. Astfel, la Teleorman s-au organizat din nou, la începutul acestui an, alegeri pentru preşedinţia Consiliului Judeţean.

Dragnea s-a uitat în jur şi l-a observat pe juniorul Adrian Gâdea căruia îi sticleau ochii de poftă. Gâdea a fost şeful tinerilor PSD de la Teleorman şi băiatul crescut de Dragnea asemenea vânătorului care îşi creşte câinele de goană. Alegerile au fost simple şi stupide, asemenea comportamentul unor români în faţa secţiei de vot: Dragnea a anunţat public cu trei luni înainte cine îi va fi urmaşul la şefia judeţului în timp ce el candida pentru funcţia de deputat. Ceea ce a decretat Dragnea s-a şi executat, alegătorii din Teleorman l-au votat Adi Gâdea în proporţie de 70 la sută preşedinte al CJ Teleorman. Gâdea însă este băiat fin şi i se adresează în continuare cu “domnule preşedinte Dragnea” recunoscând astfel ceea ce toată lumea din oraş ştie, că Adi Gâdea nu este decât o sculă în mâna regelui baronilor.

Povestea lui Gâdea nu este singulară la Teleorman. În 2008, la alegerile pentru primăria Alexandria, reşedinţa judeţului, Dragnea l-a impus candidat şi câştigător pe un anume Victor Drăguşin. Acesta are două calităţi politice importante: este fost coleg de liceu şi de facultate (Institutul Politehnic Bucuresti) al aceluiaşi Liviu Dragnea. Cei doi au absolvit facultatea în anul 1987. Alţi colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea sunt acum oameni de afaceri locali, cei care au privatizat compania de construcţie de drumuri – TELDRUM- şi au devenit în 12 ani milionari în euro prin contracte cu Consiliul Judeţean Teleorman.

În 2008 Drăguşin a ieşit primar chiar dacă presa a prezentat o înregistrare cu camera ascunsă în care acesta şi fostul primar Slăbescu ar fi primit cadouri mai multe „atenţii“: parfumuri, coniac şi produse electronice, pentru „trucarea unei licitaţii“…

Aşadar, colegul de facultate Drăguşin a fost promovat primar iar în 2012 a câştigat lejer încă un mandat în Republica lui Dragnea. Cert este că Drăguşin are mult mai multă experienţă în politică decât juniorul Adi Gâdea de la judeţ. Unul dintre partenerii săi de afaceri pe nume Nae Tatu a devenit ,după ce Drăguşin s-a instalat la primărie, abonat la contractele publice. Drăguşin şi Tatu au fost asociaţi în firmă Nikvic SRL compania care a introdus contorizarea consumul de apă în oraşul Alexandria şi a deţinut monopolul la montarea de apometre. După ce Drăguşin a ajuns primar l-a băgat la înaintare în afacere pe un anume Tudor Frumosu, adică tocmai pe tatăl soţiei sale. Ceea ce denotat o lipsa crasă de imaginaţie în a sifona banii publici. Astfel, primarul de Alexandria călca cuminte pe urmele colegului şi şefului sau Liviu Dragnea care a fost şi el la timpul lui generos cu apropiaţii săi, care au câştigat licitaţii publice.

Aşa procedează un “om de onoare” am putea spune, că să folosim o expresie din filmul “Naşul”- opinia mea este că tot sistemul nostru politic local funcţionează pe acelaşi tipar al Cosa Nostra, în care naşul acordă favoruri căpitanilor şi soldaţilor, iar cei din urmă execută fără crâcnire ordinele.

Într-o democraţie adevărată onoarea şi loialitatea politică trebuie să aibă la baza conştiinţa unor oameni liberi, valoroşi prin ceea ce sunt, nu simpli executanţi ai unor şefi fără scrupule, care au ajuns baroni, fiind la rândul lor tocmai slugile altor baroni…

Liviu Dragnea, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale a spus: (septembrie 30th, 2014 at 20:00 )

Despre vicepremierul Liviu Dragnea s-ar putea scrie o mică bibliotecă politică. Tema ar fi “şmecheria” politică dâmboviţeană şi arta supravieţuirii. Liviu Dragnea este rivalul lui Victor Ponta în PSD din postura de preşedinte executiv- asta după ce l-a ajutat în 2010 să preia conducerea partidului.
Dragnea spunea despre Ponta că este “prietenul şi camaradul său”. Ceva însă nu miroase prea bine în relaţia dintre cei doi. Dragnea a acumulat o putere tot mai mare în partid după venirea la guvernare a USL. El controlează cu o mână foarte echipa de baroni ai partidului. Locotenentul său este foarte-inteligentul Marian Oprişan de la Vrancea. Vechiul sistem PSD creat de Adrian Năstase s-a încolonat în spatele vicepremierului. Dragnea deţine importantul minister al Dezvoltării şi Administraţiei şi are pe mână miliarde de euro, dar şi pârghii administrative puternice. Primarii, prefecţii şi şefii de judeţe îi mănâncă din palme…

Cum a reuşit însă un simplu preşedinte de Consiliu Judeţean să ajungă atât de departe în politică este un mister. Departe de a fi un intelectual de cafenea, Dragnea reprezintă viclenia întruchipată. Judeţul Teleorman, fieful lui Dragnea, este unul dintre cele mai sărace şi lipsite de perspective zone ale ţării. Şi asta chiar dacă Liviu Dragnea a condus judeţul nu mai puţin de 12 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi baroni locali. În 2000 politicianul făcea parte din Partidul Democrat împărţindu-şi influenţa locală cu Adriean Videanu, fostul ministru al economiei, originar şi el din Teleorman. Imediat după alegeri Dragnea îi trădează pe democraţi şi trece la PSD. Cel care l-a racolat şi i-a fost prim-mentor politic este Miron Mitrea, greul PSD din guvernarea Năstase. Tot Mitrea a fost cel care l-a racolat în partid pe Radu Mazăre, primarul Constanţei. Răducu a devenit apoi prietenul la cataramă al lui Liviuţ. Baronul de Teleorman a stat la cutie ani întregi acumulând resurse importante şi putere locală. În 2005 s-a ivit prima ocazie de a ieşi din anonimat odată cu peluarea şefiei PSD de către Mircea Geoană. Încet dar sigur Dragnea a lucrat cu răbdare la construcţia propriului grup de influenţă în partid. În 2008 reuşeşte să-l execute pe Titus Corlăţean şi ajunge secretar general al PSD şi, teoretic, mâna dreapta a lui Geoană. În spatele lui Dragnea stătea însă adevăratul preşedinte al PSD- inconfundabilul Marean Vanghelie, primarul de la 5. Apoi, Dragnea face parte din echipa de negociere a PSD care forţează alianţa politică cu Traian Băsescu în detrimentul celor de la PNL. În 2009, Dragnea era deja pe cai mari şi ajunsese ministru de Interne. Doar pentru câteva zile pentru că nu a reuşit să impună oamenii loiali lui Vanghelie în fruntea serviciului de informaţii al ministerului de Interne, celebrul “doişiunsfert”. A plecat de la minister fiind lăudat chiar de preşedintele Traian Băsescu, pentru verticalitatea sa, cel care va deveni între timp duşmanul său de moarte. Relaţia adevărată însă dintre Dragnea şi Băsescu este mult mai complexă şi plină de mistere…

Cert este că Dragnea a fost primul politician din PSD care a coabitat pe faţă cu Băsescu. Nu întâmplător în decembrie 2012 acelaşi Dragnea a fost martorul semnării pactului de coabitare dintre premierul Ponta şi preşedinte. La sfârşitul anului 2009 însă la Consiliul Judeţean Teleorman se semna un important contract de construcţie de drumuri în valoare de 35 de milioane de euro. Câştigătorii erau companiile Euroconstruct Bucureşti şi Teldrum din Teleorman. Adică, regii portocalii ai asfaltului şi, respectiv, firma de casă a Consiliului Judeţean. “Afacerea Teldrum” este cea mai mare piatră de moară legată de piciorul vicepremierului Dragnea. Compania a fost deţinută oficial de prietenii din facultate ai lui Dragnea, apoi a adevenit o companie cu acţiunile la purtător, adică a căror acţionari nu sunt cunoscuţi. Timp de 12 ani cât Dragnea a condus CJ Teleorman, instituţia a pompat sume de ordinul sutelor de milioane de euro în compania Teldrum. Consiliul Concurenţei anchetează modul în care CJ Teleorman a atribuit o parte din contracte, existând suspiciuni de fraudă de zeci de milioane de euro. Alte dosare Teldrum se găsesc în fişetele procurorilor DNA. În anii de opoziţie afacerile familiei sale au fost cercetate de ANAF-ul condus de Sorin Blejnar, executantul regimului portocaliu, iar Dragnea vizita alături de Mazăre din ce în ce mai des Brazilia, ţară fără regim de extrădare…

Cel mai greu dosar al vicepremierului este cel în care este acuzat de fraudarea referendumului pentru suspendarea preşedintelui de anul trecut. Practic, Dragnea este acuzat că a coordonat echipele din teritoriu instruite să fure la referendum. Şi acest dosar bate în mod curios pasul pe loc. Alt dosar, mult mai recent vizează tocmai scurgerea de informaţii din interiorul DNA către Dragnea. Fostul secretar de stat Valentin Preda este acuzat că a primit informaţii clasificate despre dosarele lui Dragnea de la un ofiţer de poliţie ce lucra la DNA. Vânat din toate părţile vicepremierul Dragnea a intrat în panică. Nu mai foloseşte telefonul mobil şi a devenit mai greu de găsit decât premierul Ponta şi predintele Băsescu la un loc. Din punctul meu de vedere Dragnea este atât de ciuruit încât este o problema de timp până când Băsescu va decide să-l sacrifice. Încă nu i-a venit timpul. Legat de activitatea sa ministerială putem puncta deja falimentul proiectului de regionalizare. Dragnea nu are soluţii penttru regionalizare iar baronii partidului nu o mai doresc.

Pentru o carieră plină de suspans şi o guvernare până acum neconvingătoare, Dragnea primeşte astăzi nota 6. Haideţi domnule vicepremier, ţara are nevoie de dvs!

Liviu a spus: (septembrie 30th, 2014 at 20:14 )

Acest Ostaficiuc ( PDL ) este un individ pe care l-am
remarcat intr-o situatie descalificanta pentru el, desi un fapt ” minor ” la prima vedere Pista de atletism a unui stadion era in reparatii si , pe drept cuvant, paznicul a interzis intrarea … Intre noi erau si atleti cu legitimatie, care se antreneaza zilnic de doua ori;si ei au fost nevoiti sa ramana afara. Toti, cu exceptia acestui Ostaficiuc care, sfidand pe toata lumea, a intrat sa-si faca turele de scadere a burtii …vezi Doamne, exact de atunci a devenit silueta. In acelasi timp, un alt domn din PNL ,
consilier foarte cunoscut in oras, stie sa-si respecte prin
atitudine concetatenii, vecin in cartier fiind.
Ras

Dosar de politician: Clanul Mazăre şi Nicuşor Constantinescu a spus: (septembrie 30th, 2014 at 20:31 )

Pentru că este o zi friguroasă de februarie, m-am gândit să schimbăm peisajul şi să vizităm Brazilia cu frumoasele sale plaje de pe malul Oceanului Atlantic. Vom merge în staţiunea Fortaleza alături de primarul Constanţei Radu Mazăre, să ne bronzăm, dar şi să facem puţin sport nautic printre dosare penale şi combinaţii politice.
Baronul PSD de Constanţa şi-a făcut un obicei în a-şi petrece vacanţele din sezonul rece in Brazilia, obicei demn de un social- democrat sărac şi cinstit cum şi este Mazăre de fapt. Conform declaraţiei de avere, primarul nu detine aproape niciun bun pe numele său, afacerile clanului său politic din Constanţa sunt însă de notorietate. Cu mult timp înainte să se vorbească despre regionalizare, cuplul politic Mazăre- Nicuşor Constantinescu au transformat începând cu anul 2000 Constanţa într-o veritabilă Republică.

Alături de Mazăre, la Fortaleza, merge aşadar din când în când şi tovarăşul său de luptă politică, celălalt baron roşu al Constanţei, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Nicuşor a devenit un personaj naţional când, după o noapte de chermeză, a fost filmat în timp ce dormea la volanul maşinii sale de teren la un semafor din Constanţa. Cei doi naşi ai judeţului sunt în acest moment, alături de vicepremierul Liviu Dragnea, cei mai influenţi lideri locali ai PSD; cei doi au avut un rol extrem de important în alegerea lui Victor Ponta ca şef al PSD. În 2009, baronii de la Constanţa, amestecaţi în afaceri şi interese cu oamenii Partidului Democrat Liberal, au mimat sprijinul pentru Mircea Geoană în alegerile prezidenţiale. Mazăre şi Constantinescu erau nemulţumiţi de faptul că Geoană nu le-a acordat destulă putere în partid şi oameni în funcţii guvernamentale. Băieţii de la Constanţa au reuşit în 2009 să-l impună ca Ministru al Mediului pe Nicolae Nemirschi, fost viceprimar al Constanţei, şi să pună mâna pe importantă Autoritate Naţională pentru Turism. Nu erau însă mulţumiţi de prada obţinută.

Sistemul de numire a oamenilor în Guvern este acelaşi încă din anii 2000, fiecare baron local îşi oferă sprijinul, banii şi voturile pentru liderul de partid. În schimb, conducerea oferă baronilor funcţii de miniştrii, secretari de stat şi poziţii de conducere în companii şi agenţii de stat. După alegerile din decembrie anul trecut, baronii de la Constanţa au venit la Bucureşti să-şi negocieze influenţa. Nu au reuşit însă să obţină mare lucru la masa împărţelii, de fapt, Mazăre şi Constantinescu nu au obţinut nici măcar un portofoliu de ministru, lucru pe care îl obţinuseră atunci când Geoană conducea PSD. Semn că Victor Ponta se lasă mai greu de încălecat de baroni în comparaţie cu Mircea Geoană. Cu greu Mazăre şi Constantinescu au reuşit să obţină doar două portofolii de secretar de stat- poziţii însă lipsite de putere. Astfel, au reuşit să-l păstreze pe Valentin Preda în funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Preda a fost crescut politic de Radu Mazăre, el fiind consilier al acestuia la primărie. Misiunea lui Preda în interiorul Ministerului Transporturilor a fost trasată chiar de Mazăre, care a explicat că Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa doresc să preia pachetul majoritar de acţiuni de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, de la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, dar şi de la Herghelia Mangalia.

Interesele clanului Mazăre- Constantinescu vizează aşadar controlul celui mai important port comercial din România. Marea problemă este că omul lor de încredere ,Vali Preda, se află în subordinea ministrului liberal Relu Fenechiu, care l-a pus să ascută creioane în minister. De aceea, Preda se întâlneşte să se sfătuiască în mod regulat în cafenelele din Bucuresti cu Sorin Strutinsky, eminenţa cenuşie a grupării de la Constanţa şi partenerul de afaceri a lui Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Fenechiu nu este însă dispus să cedeze influenţa în domeniul transportului naval.

Celălalt om promovat de gruparea Constanţa în guvernul Ponta II provine din interiorul consiliului judeţean. Este vorba de Sebil Shhaideh, o doamnă care a coordonat accesarea de fonduri europene la CJ Constanţa. Ea a fost promovată secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, unde şef este Liviu Dragnea, prietenul băieţilor de la Constanţa.

În final, clanul de la Constanţa a încercat fără succes însă să pună mâna pe Autoritatea Naţională de Turism. Aceasta a fost însă trecută în subordinea Ministrului Delegat pentru Mediul de Afaceri, Maria Grapini, de la Partidul Conservator. Aici, Grapini l-a desemnat secretat de stat pe Ioan Antonescu, directorul agenţiei de turism Marshall. Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au rămas ce de obicei cu buza umflată; ei doreau să o impună şefă la turism pe Mirela Matichescu, proprietara unui club de lux din Mamaia, unde se distrează Radu Mazăre după ce vine obosit de la surfing şi kayaking.

Aşadar, baronii de la Constanţa nu prea au motive de bucurie…aşa este însă la putere, nu poţi mânca doar tu, haita de prădători este extrem de mare (aproape 70 la sută majoritate în Parlament), iar ciolanul guvernării USL este foarte mic. Grija mare a celor de la Constanţa este însă altă: spectrul puşcăriei pentru Mazăre şi Nicuşor Constantinescu le dă fiori reci pe şira spinării. Cei doi sunt trimişi în judecată de DNA într-o afacere imobiliară cu restituiri de terenuri din oraşul Constanţa. Dosarul se afla la Curtea de Apel Bucuresti după ce a fost tergiversat în justiţie peste 1500 de zile. Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu sunt acuzaţi că s-ar afla în fruntea unui grup de 37 de persoane care ar fi pus la cale retrocedarea ilegală a circa unui milion de metri pătraţi de teren în perioada 2002-2005. Persoanele îndreptăţite la restituire au fost determinate, după ce au aşteptat în zadar ani în şir, să-şi vândă drepturile succesorale ori să vândă terenurile restituite, pentru sume derizorii. În final, terenurile au ajuns în proprietatea unor apropiaţi ai clanului de la Constanţa. Pe un asemenea teren a fost construit parcul Aqua Magic din Mamaia, deţinut de Popa Basarab, vărul primarului Mazăre. Un alt teren valoros de aproape 1 hectar, de pe malul lacului Siutghiol, a ajuns în proprietatea familiei Mazăre.

În final, un sfat pentru premierul Victor Ponta în cazul în care se hotăreşte până la urmă să candideze la preşedinţia României (în cazul în care nu-l lasă pe doctorul Sorin Oprescu): grijă mare la baronii de la Constanţa, sunt nemulţumiţi şi dacă nu se rezolvă repede situaţia, la anul, la alegerile prezidenţiale, băieţii îşi vor face bagajele şi vor pleca în concediu în Brazilia taman în timpul campaniei electorale. Să vezi atunci ce prăbuşire extraordinară domnule Victor Ponta, vorba celebrului personaj de roman Zorba Grecul!!!

udrea a spus: (septembrie 30th, 2014 at 21:12 )

Alegerea lui Vasile Blaga ca preşedinte la PDL a
însemnat o gură de oxigen pentru unii dintre baronii
partidului. Blaga reprezenta singura soluţie pentru că
aceştia să revină la ciolan înainte de alegerile din 2016
într-o alianţă cu PSD sau cu PNL. Zona de vest a
României este una foarte dragă celui poreclit
“buldogul”: Blaga şi-a făcut studiile la Timişoara şi a
lucrat ani buni şi profitabili în vămile din Bihor. De
aceea, în 2009 a insistat personal ca unul dintre
apropiaţii săi – Radu Mărginean – să preia conducerea
Autorităţii Naţionale a Vămilor. Blaga, alături de Sorin
Blejnar şi de liderii PDL din judeţele din vestul ţării,
numea oameni de încredere în structurile
administraţiilor financiare, ale ANAF sau cele vamale.
A fost o perioadă de timp frumoasă şi profitabilă. Într-o
înregistrare din dosarul penal al boss-ului Blejnar, şeful
Consiliului Judeţean Timiş, portocaliul Constantin
Ostaficiuc, se înţelegea cu “Sorinache” – porecla lui
Blejnar, pentru cunoscători – cum să o numească pe o
anume Gabriela Ionescu director adjunct la Finanţele
din Timiş. În final, directoarea a fost arestată pentru
luare de mită şi condamnată la patru ani de închisoare.
De fapt, aproape toţi oamenii de încredere ai baronilor
PDL din vămile şi finanţele de la Bihor, Arad şi Timiş au
probleme cu legea. Mărginean, Comăniţă, Blejnar, zecile
de vameşi şi poliţişti de frontiera arestaţi în 2011 stau
mărturie a faptului că echipa lui Vasile Blaga a fost
supravegheată şi executată în mod ritualic de o forţă
mult mai mare.
Şi situaţia lui Sorin Blejnar este ciudată: deşi a fost tot
timpul devotat lui Traian Băsescu, acesta are mari
probleme în justiţie. Semn că Marinarul nu acceptă
jocul la două capete pe care Blejnar l-a practicat timp
de patru ani din postura de şef al ANAF.
Revenind la baronul Ostaficiuc, şeful PDL Timiş, acesta
este un tovarăş vechi de arme al buldogului Blaga.
Preşedintele PDL a candidat anul trecut pentru un
colegiu de senator la Sânnicolau Mare. Cu tot sprijinul
lui Ostaficiuc, Blaga s-a ales la mustaţă, în urmă unei
nopţi şi a unor negocieri pe care nu le va uita toată
viaţa. La Timiş, aşa cum spuneam şi în altă rubrică, PSD
şi PDL trăiesc într-o complicitate politică incestuoasă.
Şeful judeţului este Titu Bojin de la PSD, amicul lui
Ostaficiuc, cel care a deţinut funcţia până în 2012.
Bojin este locotenentul liderului PSD Ilie Sârbu,
tovarăşul lui Vasile Blaga. Şi încrengăturile pot
continua…
Ostaficiuc a fost preşedintele Consiliului Judeţean Timiş
timp de opt ani. Ca un adevărat baron de Banat,
Ostaficiuc fumează trabuce iar când vine în delegaţii la
Bucuresti se cazează la luxosul hotel Mariott. Face
politică de la mijlocul anilor 90. Numele său este
implicat în diverse scandaluri economice şi politice.
În 2011, Agenţia Naţională de Integritate a descoperit
că familia şefului CJ Timis a primit în concesiune fără
licitaţie – încă din 2008 – pentru 49 de ani, o suprafaţă
de teren din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara,
teren ce aparţine CJ Timiş. Societatea Ornella Design îi
are că asociați pe Lucia Ostaficiuc, şoţia preşedintelui CJ
Timiş, cu 50% din părţile sociale, fiica sa Diana Ornella
Andreescu şi soţul acesteia, Codrin Andreescu, fiecare
cu câte 25%. Din partea CJ Timiş a semnat Constantin
Ostaficiuc şi din partea societăţii, ginerele său.
Ostaficiuc este acuzat de incompatibilitate, acesta a
pierdut procesele cu agenţia de integritate şi este cât
pe ce să primească interdicţia de a mai candida la o
funcţie publică. Aceeaşi firmă a familiei Ostaficiuc a
încheiat şase contracte cu aeroportul Timişoara pentru
servicii de inscripţionare şi tipărituri. Directorul
aeroportului era în acelaşi timp partener de afaceri cu
fiica lui Ostaficiuc, dar şi cu deputatul Popoviciu. Fiica
baronului portocaliu a mai câştigat o finanţare din bani
europeni din programul REGIO, în valoare de 1,4
milioane de lei.
Anul trecut, procurorii DNA de la Timişoara au luat în
vizor afacerile de la aeroport, prin care, verişorul
deputatului PDL Alin Popoviciu a închiriat cele mai bune
spaţii comerciale din incinta aeroportului; indiciile
procurorilor duc către liderul PDL !
Problemele lui Ostaficiuc nu s-au oprit aici. Curtea de
Conturi a arătat că fostul şef al CJ Timiş a finanţat
illegal, cu aproape 3 milioane de euro, echipa de fotbal
Poli Timişoara, deţinută de controversatul om de afaceri,
Marian Iancu. Deşi banii publici au fost acordaţi pentru
finanţarea activităţii sportive, aceştia au fost cheltuiţi
pentru a plăti datoriile clubului de fotbal, către bugetul
statului sau prime şi salarii. Pe final de mandate, în
2012, Ostaficiuc a intenţionat să cumpere echipa de
fotbal prin Consiliul Judeţean, operaţiune eşuată în final.
Curtea de Conturi a sesizat nereguli şi în modul în care
au fost închiriate spaţiile comerciale ale aeroportului, la
preţuri subevaluate, către firma verişorului deputatului
PDL Popoviciu.
Rămas fără funcţii şi influenţă locală, Ostaficiuc va fi
promovat de Vasile Blaga ca lider al partidului şi se
pregăteşte alături de deputatul Popoviciu de
reconstrucţia partidului. O glumă tristă – evident – ca
toată situaţia din PDL. Până să ajungă la putere, cei doi
bănăţeni fac joc de glezne alături de liderii PSD din
Banat şi, poate- poate, vor avea noroc şi se vor întoarce
la putere. Dacă scapă de dosare, în 2016 o să-i vedem
coafaţi şi fardaţi în rol de alternativă la puterea USL.
Funcţiile vin şi pleacă, oamenii politici rămân. Vorba
versului din imnul portocaliu: apa trece, pietrele rămân.
Este vorba aici de pietrele de moară de la gâtul lui
Vasile Blaga…
3 3

Senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, a depus, marţi, la DNA un denunţ la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, acuzându-l de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, un document conţinând acuzaţiile fiind deja dat publicităţii de sâmbătă.
Senatorul le-a dat jurnaliştilor documentul care, potrivit acestuia, ar fi denunţul în cazul lui Liviu Dragnea, arătând că procurorii DNA trebuie să obţină probe şi să facă o cercetare a cazului.

La ieşirea din sediul DNA, Valer Marian a declarat că pe lângă explicaţiile pe care le-a oferit în cazul denunţului făcut împotriva lui Liviu Dragnea, ar mai fi dat o declaraţie, în calitate de martor, într-un alt dosar, în care ar fi vizaţi procuorri, oameni politici şi de afaceri din Satu Mare.

Totodată, acesta a arătat că are încredere că procurorii DNA vor trata cu seriozitate denunţul său.

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că procurorii anticorupţie au primit şi înregistrat un denunţ formulat de senator.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Liviu Dragnea nu a putut fi contactat.

Valer Marian a anunţat de la sfârşitul săptămânii trecute că va depune acest denunţ, premierul Victor Ponta dând de înţeles luni, când a fost întrebat de ziarişti, că senatorul ar avea probleme de sănătate. “Ştiţi că, de fapt, e…., nu?”, le-a răspuns el jurnaliştilor care l-au întrebat cum comentează acuzaţiile lui Valer Marian.

“Domnul Valer Marian şi pe Mihai Răzvan Ungureanu şi pe mine ne-a descoperit ca suntem agenţi străini, homosexuali, nu mai ştiu… ucigaşi… Hai să fim serioşi, să îi urăm sănătate domnului Valer Marian”, a spus Victor Ponta. Liviu Dragnea a apreciat că Valer Marian este un om “cu grave probleme de sănătate”, “nefericit”, “nervos” şi “furios” pentru că a fost exclus din PSD şi pentru că, la formarea Guvernului, nu a fost desemnat ministru al Justiţiei. “Dacă studiaţi toate declaraţiile lui din ultimii ani, plecând de la faptul că ba e terorizat de SRI, ba că e urmarit de niste motociclişti, ba că e urmarit de nişte americani cu elicopterele şi declaratia despre referendum face parte din acelaşi registru”, a spus Dragnea.

Valer Marian arată în denunţ că, duminică 22 iulie 2012, între orele 9.00 şi 10.00, a fost sunat pe telefonul mobil de Liviu Dragnea, care i-a transmis să se prezinte, în calitate de preşedinte al Organizaţiei PSD Satu Mare, la o întâlnire la Hotelul Dacia Continental din Oradea, împreună cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Vasile Govor, şi cu primarul municipiului, Costel Dorei Coica. El menţionează în actul pe care spune că l-ar fi depus la DNA că Dragnea a venit atunci la Oradea cu un elicopter şi că la întâlnirea la Hotel Dacia au mai venit preşedinţii organizaţiilor PSD Bihor, Ioan Mang, Arad, Dorel Căprar, şi Timiş, Titu Bojin.

Valer Marian a mai arătat, în documentul citat, că, la un moment dat, Dragnea le-a cerut să lase telefoanele în sala în care erau, apoi au ieşit toţi pe hol, lângă o toaletă, unde Dragnea le-a spus că “pentru a realiza în duminica viitoare cvorumul de participare la referendum de 50% plus unu, va trebui să convingem, inclusiv prin promisiuni băneşti, cât mai mulţi preşedinţi de secţii de votare, ca să raporteze la orele stabilite de Biroul Electoral Central, respectiv din două în două ore, o prezenţă cu 25 de alegători în plus faţă de cea reală”.

Senatorul a precizat că Dragnea le-ar fi spus că această decizie a fost luată la cel mai înalt nivel politic în USL, întrucât Uniunea Europeană ar agrea demiterea preşedintelui Traian Băsescu. El a mai arătat că, din ce ştie, Dragnea ar mai fi avut în acea zi astfel de întâlniri şi la Sibiu şi Cluj-Napoca.

În denunţ, Valer Marian arată că a doua zi a aflat de la preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mihai Adrian Ştef, vicepreşedinte judeţean al PNL, că şi liderii PNL din zonă au avut o întâlnire la Cluj-Napoca, la care a participat secretarul general Radu Stroe, care le-a cerut ca, pentru realizarea covrumului de participare la referendum, “să aranjeze cu preşedinţii secţiilor de votare să raporteze o prezenţă cu 50 de alegători mai mare decât cea reală la orele stabilite”. El a mai menţionat în document că a conştientizat natura penală a acestor directive, motiv pentru care nu s-a implicat în aceste “operaţiuni frauduloase”.

Potrivit acesuia, Mircea Vasile Govor, care era în relaţii mai apropiate cu Liviu Dragnea, a fost de acord cu directiva acestuia şi, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Mihai Ştef, şi cumnatul acestuia, Ovidiu Silaghi, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL şi ministrul Transporturilor în perioada respectivă, “au căutat să transpună în practică directiva USL”.
“Ulterior, numitul Mircea Vasile Govor a afirmat că au pus la bătaie pentru referendum 200 de mii de lei, sumă primită la negru de la societatea Tehnica Asist SRL Botoşani (firmă favorizată şi abonată la contracte de asfaltare cu Consiliul Judeţean), căreia i s-ar fi promis în schimb atribuirea de lucrări de către Ministerul Transporturilor condus de Silaghi”, mai arată Valer Marian în denunţul său. Acesta a menţionat că, “în perioada respectivă, secretarul general Liviu Dragnea a discutat cu numiţii Ovidiu Silaghi, Adrian Mihai Ştef şi Mircea Vasile Govor să fie transferată prin hotărâre de guvern suma de 54 de milioane de euro alocată pentru reabilitarea aeroportului Baia Mare, aeroportului Satu Mare, urmând ca lucrările aferente să fie atribuite unei firme clientelare”.

Senatorul a precizat că, în a doua parte a anului trecut, Dragnea “a exercitat, în mod direct sau prin intermediul lui Mircea Vasile Govor, presiuni asupra primarului municipiului Satu Mare, Costei Dorel Coica, pentru a atribui firmei 3T Construct Piatra Neamţ, cu punct de lucru în Alexandria, controlată de un om de casă al lui Dragnea (pe atunci şi preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman), o lucrare în valoare de şapte milioane de euro din cadrul programului ISPA pentru apă şi canalizare în municipiul Satu Mare, în valoare totală de 108 milioane euro”.

“Primarul Coica nu s-a conformat, licitaţia fiind câştigată de o altă firmă, dar societatea 3T Construct a făcut o contestaţie, care a fost admisă de Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Vasile Mircea Govor a afirmat că soluţionarea favorabilă a contestaţiei ar fi fost aranjată de către Dragnea la CNSC”, mai scrie Valer în denunţul său.

El a arătat că Primăria municipului Satu Mare a atacat la Curtea de Apel Oradea decizia CNSC, iar pentru acest “afront”, Dragnea l-ar fi ameninţat pe primarul Coica cu ocazia unei vizite făcute la Satu Mare în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012 şi ar fi refuzat să-l primească în audienţă în calitate de vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale la începtul lunii februarie 2013, respectiv a doua zi după aniversarea a doi ani de la înfiinţarea USL.

Valer Marian a mai scris în denunţ că Mircea Vasile Govor ar fi afirmat că s-a întâlnit de mai multe ori “cu omul de casă a lui Dragnea”, la Satu Mare, pentru a rezolva câştigarea licitaţiei în cazul societăţii 3T Construct, dar şi pentru a pune la cale alte afaceri. “Pentru obendienţa manifestată, Dragnea l-a promovat pe Govor în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Satu Mare a PSD”, potrivit denunţului lui Valer Marian.

Într-o notă post-scriptum, Valer Marian a menţionat că la întrunirea PSD de la Murighiol, judeţul Tulcea, din septembrie 2012, Victor Ponta le-a cerut preşedinţilor de organizaţii judeţene PSD să se solidarizeze cu secretarul general Liviu Dragnea şi să completeze fiecare câte un autodenunţ către DNA, fiindu-le înmânat un formulat tipizat.

“Subsemnatul nu am completat formularul întrucât nu am putut să mă asociez cu fărădelegea. După un an de guvernare USL am constatat că Liviu Dragnea se încadrează în arhetipul de politician demagog, rapace, corupt, nefast şi demonic pe care l-a întruchipat cu succes preşedintele Traian Băsescu, cu care are de altfel aceleaşi rădăcini politice în PD”, arată Valer Marian în finalul denunţului pe care spune că l-a depus la DNA.

Valer Marian, fost membru PSD, a câştigat la alegerile parlamentare din 2012 un mandat de senator la Baia Mare, fiind candidat USL.

În 6 septembrie, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a preşedintelui, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

După ce procurorii au anunţat că îl cercetează pe Liviu Dragnea, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că el şi toţi membrii BPN şi CExN au semnat autodenunţuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.

Procurorii DNA anunţau că au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea. Procurorii anticorupţie precizau că cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012.

Dintre aceste persoane, 49 au fost preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, prevăzută de art. 26 Cod Penal raportat la art. 55, pct. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Don Costelano a spus: (septembrie 30th, 2014 at 22:30 )

Martinescu a venit cu ideea, Lelescu a propus,
Ostaficiuc a supus, Popa a sustinut, Biroul a votat
excluderea. Martinescu nu recunoaste RUSINE
Iepan Flaviu soferul lu Kosti si Balint Petrescu sunt
nominalizati de Kosti pentru ai inlokui pe Cutu si
Cociobea. Cutu pus pe listo de KCosti, Cociobea de Alin.

Oana amanta lui Sefu Costi a spus: (septembrie 30th, 2014 at 22:33 )

Martinescu a venit cu ideea, Lelescu a propus,
Ostaficiuc a supus, Popa a sustinut, Biroul a votat
excluderea. Martinescu nu recunoaste RUSINE
Iepan Flaviu soferul lu Kosti si Balint Petrescu sunt
nominalizati de Kosti pentru ai inlokui pe Cutu si
Cociobea. Cutu pus pe listo de KCosti, Cociobea de Alin.

Popa a spus: (septembrie 30th, 2014 at 22:40 )

Sotia lui Costi fosta prietena(IUBITA) a Secretarului General Popa Dan. cum se suporta? Sau afacerile profitabile nu tin cont de sentimente?

titu cel mare a spus: (septembrie 30th, 2014 at 23:01 )

Consilierul județean PD-L Sorin Cociobea a trecut la PSD, a confirmat liderul filialei Timiş a social democraţilor, Titu Bojin, care este şi liderul Consiliului Judeţean Timiş. Cociobea este unul dintre oamenii de încredere ai deputatului Alin Popoviciu, acesta fiind cel care l-a propulsat în funcţia de director în Ministerul Dezvoltării condus de Elena Udrea. Cocionea a fost preşedintele colegiului lui Popoviciu şi vicepreşedinte al PD-L Timiş, De asemenea, în perioada guvernării portocalii, firma sa, Sifco Plast SRL, a beneficiat
de contracte de la sucursala CFR, condusă atunci de un alt apropiat a lui Popoviciu, Valeriu Trică.
Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, cel care în perioda guvernării Boc a fost ţinut de Ostaficiuc şef la Apele Române Banat, a explicat transferul în stilul său “cum poţi să conduci judeţul dacă nu ai majoritate? Politic vorbind trebuie să iau
niste oameni care să schimbe raportul de forţe. Făcând pasul în lateral Marina Radu nu am putut să nu mă asigur că nu am 20 de pesedişti. Sorin nu e cu scandaluri, e cu familie serioasă, din
familie de preoţi. Nu e un panglicar. O sa vedem ce influenţă are pe zona Sânnicolaul Mare, Deta, Jimbolia. A fost într- adevăr lângă Costi şi Alin Popoviciu. Îmi doresc să mai iau câte un om din echipa zero de conducere a PD-L. De ce nu?”.

dorina a spus: (septembrie 30th, 2014 at 23:37 )

Dupa ce s-a terminat sedinta la PDL Timis, la Ostaficiuc in birou a intrat Oana Gaita, amanta lui, care in 2008 si-a pus silicoane pe banii partidului (Dan Popa stieee)…au ramas inchisi in birou jumatate de ora (sic!). Cand a iesit afara, Ostaficiuc nu a mai vrut sa semneze decizia de excludere a lui Cutu si Cociobea din partid…a doua zi de dimineata, Cutu a trecut la PSD

Nicu a spus: (octombrie 1st, 2014 at 00:32 )

Vine Robu si rezolva problema

Banat a spus: (octombrie 1st, 2014 at 00:48 )

Bravo debanat . Adevarul a iesit la lumina. Mincinosi si excrocii merg acasa. Popoviciu , papusarul din umbra nu doarme. Bravo aline esti mare. Sorin si cutu sunt istorie pentru portocalii.

Popa a spus: (octombrie 1st, 2014 at 00:52 )

Sa votat cu inversunare si patima. Mai ales pe Cutu unii colegi din consiliu au vrut sa scape de gura lui. Pe langa ei si Popa avea cred ceva ca tare se agita sa il dea afara. Aviz amatorilor

Lae Barosanu a spus: (octombrie 1st, 2014 at 08:14 )

Costi e baiat bun acum, de cand ne-am intovarasit, va ordon sa va respectati contractul si sa-i acordati respectul si limbile cuvenit/e, altfel bye-bye contract cu Romprestul, firma care nu lucra nimic in centrul istoric.

anchetatul dna costi a spus: (octombrie 1st, 2014 at 09:21 )

Nu va recunoaste niciodata brendul judetean, furaciuni combinatii bani multi au luat impreuna nu vedeti in ce masini merge din 2012 nu lucreaza cum se intretine pe banii nostri hotilor ati praduit tara ati fost mituiti de sus pana jos anchetatul de dna banditule

Premierul Victor Ponta este cercetat intr-un dosar al DNA pentru implicarea in incheierea unor contracte ilegale cu SC Complexul Energetic Turceni in perioada 2007-2011, se arata in raportul Inspectiei Judiciare. De asemenea, exista un dosar asemanator in cazul Complexului Energetic Rovinari.

Oficiali din DNA au declarat, pentru Mediafax, ca pot confirma ca nu exista dosare in care a fost inceputa urmarirea penala pe numele lui Victor Ponta, precizand ca nu se pot furniza informatii cu privire la cauzele aflate in faza actelor premergatoare.

Potrivit raportului, este vorba de dosarul 122/P/2012 privind pe Victor Ponta fiind anchetata efectuarea de cheltuieli de catre persoane cu functii de conducere din cadrul CE Rovinari, in perioada 2006-2011, cu consecinta prejudicierii patrimoniului societatii.

Dosarul a fost inregistrat initial la Biroul Teritorial Tg-Jiu pe 22 iulie 2011, fiind preluat de structura centrala pe 4 aprilie 2012. Ultimul act de cercetare este raportul specialistilor din 18 decembrie 2013.

In dosarul privind Complexul Energetic Turceni, nr. 123/P/2012, Victor Ponta este cercetat tot de structura centrala incepand cu 4 aprilie 2012. Initial s-a aflat la Serviciul Teritorial Craiova, sesizarea fiind facuta din oficiu in 12 octombrie 2011.

Sesizarea se refera la fapte comise de persoane cu functii de conducere din cadrul complexului in perioada 2007-2011. Ultimul act premergator este din octombrie 2013.

In raport nu se mentioneaza daca a inceput urmarirea penala a premierului, cercetarile fiind in desfasurare.

Potrivit informatiilor detinute de HotNews.ro in ambele cazuri este vorba de contracte juridice de milioane ordinul milioanelor de euro.

Contracte de 1,1 milioane de euro

In 2011 a aparut un scandal in presa legat de contractele pe care societatea Sova& Asociatii le-ar fi incheiat cu complexurile energetice Turceni si Rovinari. Potrivit ziarului Adevarul, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ar fi efectuat un control in urma caruia ar fi constatat ca Sova&Asociatii” ar fi obtinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la complexurile energetice Rovinari si Turceni, din zona de influenta a lui Victor Ponta.

Imediat dupa izbucnirea acestui scandal, Dan Sova a respins acuzatiile ANAF cu privire la ilegalitatile existente in contractele pe care firma sa de avocatura le-a avut cu complexele energetice de la Rovinari si Turceni. El a calificat drept „total false si niste minciuni”, informatiile de presa care acreditau idea ca Victor Ponta ar fi facilitat si beneficiat de pe urma acestor contracte de asistenta juridica, potrivit EVZ. „Intr-unul din cazurile pe care le-am avut s-au ivit doua dosare de penal, trebuia sa lucram, era un client foarte mare, privat, trebuia lucrat si am apelat la serviciile dnului Victor Ponta care ne-a sprijinit timp de 15 luni. (…) Onorariile pentru respectivul client pentru care Victor Ponta ne-a ajutat, n-a platit niciodata in aceste 15 luni catre Sova &Asociatii onorarii sunt 20 de mii de euro pe luna, pentru ca cele doua dosare penale erau numai una dintre probleme. Asta este marea istorie a colaborarii intre Sova&Asociatii si cabinetul individual Victor Ponta. Sa spun ca-mi pare rau ca am colaborat cu Victor Ponta? Imi pare foarte bine. Era unul dintre cei mai buni avocati de penal atunci cand facea avocatura. Vreau sa va spun ca cel pentru care ne-a ajutat, desi, dintr-o greseala, era pasibil de inchisoare de pana la 15 ani a terminat prin a lua un an cu suspendare”, a spunea in 2011 Dan Sova, explicand relatia sa cu Victor Ponta.

In noiembrie 2013, europarlamentarul Monica Macovei spunea ca valoarea contractelor cu Rovinari si Turceni, prin semnarea unor acte aditionale, dupa ce Ponta a devenit partener senior pe 30 august 2007, potrivit EpochTimes Romania.

Insa primele informatii despre relatiile contractuale cu Turceni si Rovinari au aparut in presa inca din 2009. Sova si Asociatii, firma partenera si cu cabinetul de avocatura al lui Victor Ponta, incaseaza un milion de euro de la Turceni pentru recuperarea unei creante de 2,5 milioane de la Electrica, informa in 2009 Realitatea.net citand dintr-un articol din Cotidianul. Potrivit acestui articol, Coalitia pentru un Parlament Curat arata intr-un raport facut public in campania electorala din 2009 ca, in mandatul parlamentar 2004-2008, acesta a facut afaceri cu statul reprezentand complexurile energetice Turceni si Rovinari ca avocat in asociere cu firma de avocatura Sova si Asociatii, reprezentata de avocatul Dan Sova, introdus pe listele parlamentare ale PSD, in 2008, chiar de catre Victor Ponta.

Potrivit raportului Inspectiei Judiciare, Victor Ponta ar mai fi anchetat si in alte dosare insa de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Aici, in perioada 2009-2013 au fost inregistrate un numar de 19 cauze penale in care s-au efectuat cercetari si fata de Victor Ponta, sub aspectul comiterii unor fapte penale, la sesizarea unor persoane fizice. Au fost solutionate prin netrimitere in judecata 14 dintre acestea, celelalte 5 inregistrate in 2013 fiind in curs de solutionare, se mai arata in raport.

Ponta: O tampenie

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Guvern, ca nu a semnat niciodata in calitate de avocat vreun contract cu complexul energetic Turceni-Rovinari si ca informatia privind existenta unui dosar la DNA Craiova pe acest subiect care sa-l vizeze este „o tampenie”, potrivit Agerpres.

„E normal, ce om nu e cercetat? Dar eu ma duc, daca ma cheama maine, ma duc. Nu am fost informat, aflu de la dumneavoastra, dar nu m-ar mira. Cum as putea sa nu am si eu un dosar la DNA, ar fi anormal”, a declarat premierul, intrebat despre o autosesizare a Serviciului Teritorial DNA Craiova cu privire existenta unei cercetari la adresa sa intr-un dosar din 2011.

Explicandu-i-se de catre jurnalisti ca dosarul in cauza ar avea ca obiect contracte semnate de firma sa de avocatura cu complexul Turceni-Rovinari, Victor Ponta a spus: „Asta e o tampenie”.

„In problema asta, domnul Sova e doctor, in sensul in care a si dat-o in judecata pe Macovei si a si castigat. Eu nu am semnat in viata mea niciun contract ca avocat cu Turceni si cu Rovinari. Repet, cred ca e vorba de domnul Sova, care a dat-o in judecata pe Macovei si a si castigat. Daca e vorba de asta, e o tampenie. Daca e vorba de altceva, cu placere, un dosar nu strica niciodata. Nici n-as fi politic, daca nu as avea un dosar”, a declarat premierul.

Victor Ponta nu a vrut sa comenteze despre audierea presedintelui CJ Constanta la DNA, nici despre declaratiile primarului Radu Mazare, care a acuzat procurorii ca „actioneaza la ordinele sefilor SRI, se comporta ca Securitatea dinainte de 1989”.

„De la Guvern, cand vorbesc despre Comarnic-Brasov, nu vreau sa comentez alte lucruri. La partid va comentez cu siguranta”, a mai spus Ponta.

Premierul a raspuns, in aceiasi termeni, si la o intrebare a jurnalistilor privind relatia Ioanei Basescu, in calitate de notar, cu compania Gazprom. „Gazprom ati spus?”, a intrebat Ponta, apoi a adaugat: „Am vrut sa ma asigur ca am auzit bine”.

SOVA IMPACHETAT, URMEAZA PONTA a spus: (octombrie 1st, 2014 at 09:45 )

SOVA IMPACHETAT, URMEAZA PONTA – DNA a inceput urmarirea penala impotriva lui Dan Sova, fostul ministru al Transporturilor si purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Victor Ponta, pentru complicitate la abuz in serviciu. Dosarul priveste contractele de asistenta juridica incheiate de „Sova si Asociatii” cu Complexele energetice Rovinari si Turceni. Sova a dezmintit ca ar fi fost partener in casa de avocatura cu premierul Ponta
Vanatoarea DNA impotriva liderilor PSD continua… si este pe fata! A devenit deja practica la DNA ca la o perioada de timp, cand fie este linistea prea mare in Justitie, fie cand se doreste diminuarea unui scandal care ii are in vizor pe apropiati ai Presedintelui, procurorii anticoruptie sa scoata de la sertar cate un dosar al vreunui lider PSD. Mai interesant este ca DNA, prin reprezentantii PSD pe care ii „inhata” in ultima vreme, se apropie din ce in ce mai mult de presedintele PSD, premierul Victor Ponta. Este cazul lui Dan Sova – prieten apropiat al lui Victor Ponta de pe vremea studentiei – care miercuri, 13 august 2014, a fost chemat de procurori la sediul DNA central pentru a fi informat ca a fost declansata urmarirea penala in ceea ce il priveste, dobandind calitatea de suspect intr-un dosar care dateaza din, atentie, 2008. DNA il acuza pe fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova, ca in urma contractelor de asistenta juridica incheiate cu Complexele Rovinari si Turceni si-a atras un folos necuvenit in valoare totala de 3.455.754 lei, in timp ce CET, ca urmare a contractelor incheiate de directorul Complexului cu SCA „Sova si Asociatii” a suferit un prejudiciu total de 71 milioane lei.

Demisia lui Sova din Guvern a fost determinata de zvonurile potrivit carora DNA urma sa il cerceteze penal
Ne amintim si ca Sova a demisionat intempestiv din functia de ministru al Transporturilor, social-democratul afirmand la acea data ca a luat decizia de a se retrage din Guvern pentru a se putea ocupa mai atent de campania prezidentiala a lui Victor Ponta, unde a fost numit purtator de cuvant. In realitate, decizia care l-a determinat pe Dan Sova sa plece din Guvernul lui Ponta ar fi fost aceea ca nu si-a dorit sa produca prejudicii de imagine Guvernului, inscriindu-se in randul ministrilor cercetati de DNA si asta pentru ca lui Sova, dar si premierului Ponta, le-ar fi ajuns la ureche ca fostul ministru al Transporturilor urmeaza sa fie chemat la DNA.
Este important de amintit ca si alti politicieni, avocati de meserie, au avut contracte cu institutii ale Statului. Este cazul, spre exemplu, al Elenei Udrea care a avut contracte cu RA-APPS inainte de a ajunge ministru al Turismului si important lider de partid. Pana acum insa DNA nu a efectuat cercetari pentru a se stabili daca in baza contractelor de asistenta juridica incheiate de Elena Udrea cu Regia a fost prejudiciat Statul. Cu atat mai mult cu cat s-a auzit ca Elena Udrea nici macar nu a binevoit sa treaca prin instanta la procesele RA-APPS.
DNA a scos de la sertar un dosar cu fapte petrecute in 2008
Concret, procurorii de la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA au declansat urmarirea penala fata de Dan Sova, acuzandu-l pe acesta ca, in 2008, pe vremea cand era reprezentant legal al Casei de Avocatura „Sova si Asociatii” a incheiat mai multe contracte de asistenta juridica cu Compexul Energetic Turceni si Complexul Energetic Rovinari, atragandu-si in acest fel un folos necuvenit in suma totala de 3.455.754 lei. DNA a stabilit ca in urma acestor actiuni, Dan Sova a savarsit trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
Alaturi de Dan Sova, procurorii DNA au mai dispus urmarirea penala si a lui Dumitru Cristea, fost director general si ordonator de credite al Complexului Energetic Turceni, in sarcina caruia au retinut cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una in forma continuata.
Conform comunicatului DNA nr.1194/VIII/3, din data de 13 august 2014, Dan Sova a insistat pe langa directorul CET, Cristea Dumitru, sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la un litigiu, contribuind astfel la decizia acestuia de a incheia nelegal, la data de 13 februarie 2008, contractul de asistenta juridica intre CET si SCA „Sova si Asociatii”, de pe urma caruia ar fi obtinut un folos necuvenit pentru societate de 1.242.018 lei. Ulterior, Dan Sova l-ar fi determinat pe Cristea Dumitru sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, obtinand un folos necuvenit pentru societate de 1.142.400 lei. Pe de alta parte, fostul ministru al Transporturilor ar fi insistat si pe langa directorul general al CER pentru incheierea unui contract de asistenta juridica, contract in urma caruia societatea de avocati a obtinut suma de 1.071.336,80 lei.
Dan Sova dupa vizita la DNA: „Nu s-a pomenit numele Victor Ponta absolut deloc”
Toate aceste acuzatii sunt negate de actualul purtator de cuvant al campaniei prezidentiale a lui Victor Ponta. Dan Sova a sustinut la iesirea din sediul DNA ca onorariul pentru contractele de asistenta juridica a fost unul proportional: „Daca imi aduc aminte, 1-2% din ceea ce am obtinut efectiv. Doar onorariu de succes”.
Pe de alta parte, Dan Sova anegat miercuri seara, 13 august 2014, ca ar fi fost partener cu Victor Ponta in casa de avocatura „Sova si Asociatii” si a anuntat ca o va da in judecata pe Monica Macovei, care a sustinut ca cei doi erau parteneri in perioada contractelor de asistenta juridica vizate de DNA.
Iata ce a mai declarat Dan Sova in fata jurnalistilor prezenti la sediul central al DNA:
„Problemele sunt legate de trei contracte cu Rovinari si Turceni. S-au cerut niste lamuriri, o sa le aducem la cunostinta documentele. Au fost dosarele prin care am reusit sa salvam de la faliment Rovinariul si Turceniul in procesele cu ICM si o creanta care exista intre Turceni, daca nu ma insel, si Electrica cu privire la o serie de plati. (…) Dansii vor sa inteleaga exect imprejurarile prin care s-au incheiat aceste trei contracte tinand cont de faptul ca exista un contract cadru si de ce ati mai incheiat aceste contracte. Este o practica obisnuita, toate firmele de avocatura din Romania o fac. (…) (n.red. – modul de obtinere a contractelor de asistenta juridica) s-a facut absolut transparent, selectia firmei s-a facut prin cerere de oferta. La vremea respectiva s-a facut o cerere prin fax”.
Dan Sova a precizat ca procurorii nu au adus in discutie numele premierului si nu se pune in discutie ca acesta sa fi luat vreun ban de la cele doua complexe energetice in urma contractelor de asistenta juridica: „Va spun cu certitudine, nu s-a pomenit numele Victor Ponta absolut deloc. Nu este nicio legatura intre dansul si acest dosar”.
Totusi, numele lui Victor Ponta apare in doua dosare in care DNA cerceteaza fapte care ar fi fost comise de persoane din Complexele Energetice Turceni si Rovinari. Informatia se regaseste intr-un Raport al Inspectiei Judiciare a CSM din 15 ianuarie 2014.
Prezentam in continuare comunicatul DNA din data de 13 august 2014:
In cauza exista elemente din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:
1.In legatura cu faptele retinute in sarcina suspectului Cristea Dumitru:
-in calitate de director general si ordonator de credite al Complexului Energetic Turceni CET, suspectul Cristea Dumitru a incheiat cu SCA „Sova si Asociatii”, la data de 23 iulie 2007, un contract de asistenta juridica si la data de 29 decembrie 2007, un act aditional la acel contract, prin incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice si a celor privind buna gestiune financiara, astfel incat SCA „Sova si Asociatii” a reprezentat CER in litigii de drept comun, conduita care a prejudiciat CET cu suma de 644.075,60 lei prin diminuarea sumelor alocate fondului de investitii, proportional cu sumele platite nelegal si corelativ obtinerii de foloase necuvenite de catre SCA „Sova si Asociatii”.
-in calitate de director general si ordonator de credite al CET, a incheiat in data de 1 noiembrie 2007, un act aditional (pentru reprezentarea in litigiul CET vs. Electrica), la contractul de asistenta juridica din 23 iulie 2007, prin incalcarea dispozitiilor privind buna gestiune financiara, cu SCA „Sova si Asociatii”, contract in urma caruia CET a fost prejudiciat cu suma de 1.142.400 lei corelativ obtinerii unui folos necuvenit in acelasi cuantum de catre SCA „Sova si Asociatii”.
-in calitate de director general si ordonator de credite al CET, a incheiat la data de 13 februarie 2008, un alt contract de asistenta juridica cu SCA „Sova si Asociatii” (relativ la litigiul CET vs. ICM – SC pentru inchiderea – Conservarea Minelor SA), prin incalcarea dispozitiilor privind buna gestiune financiara, contract in urma caruia CET a fost prejudiciat cu suma de 1.242.018 lei, corelativ obtinerii unui folos necuvenit in acelasi cuantum de catre SCA „Sova si Asociatii”.
-in calitate de director general al CET, in data de 18 februarie 2008, fara a avea mandat special din partea AGA sau a Consiliului de Administratie si prin nerespectarea dispozitiilor date in sarcina directorului general prin ordinul Ministerului Economiei si Comertului, a incheiat cu ICM o tranzactie prin care CET se obliga sa achite catre ICM suma totala de 69.520.556 lei in termen de cinci ani, conduita infractionala in urma careia CET a fost prejudiciat prin diminuarea sumelor alocate fondului de investitii, proportional cu sumele platite nelegal in cuantum de 47.505.713,13 lei, lichidatorului judiciar
-in calitate de director general al CET, in data de 27 noiembrie 2007, fara a avea mandat special din partea AGA sau a Consiliului de Administratie, a incheiat cu reprezentantii Electrica, tranzactia relativa la obiectul unui litigiu comercial (CET vs. Electrica), tranzactie prin care CET a fost prejudiciat cu suma totala de 20.565.468,10 lei, reprezentand penalitatile de intarziere la plata energiei electrice la care s-a renuntat (20.222.761,10 lei) si jumatate din taxa de timbru achitata (342.707 lei), corelativ obtinerii unui folos necuvenit de catre Electrica in cuantum egal cu suma la care s-a renuntat, mai putin jumatate din taxa de timbru (342.707 lei).
Prejudiciul cauzat Complexului Energetic Turceni (CET) prin activitatile descrise se ridica la suma de peste 71 milioane lei.
2.In legatura cu faptele retinute in sarcina suspectului Sova Dan-Coman,

-In perioada ianuarie – 13 februarie 2008, cu stiinta, in contextul litigiului dintre CET si ICM – SC pentru inchiderea – Conservarea Minelor SA, a insistat pe langa Cristea Dumitru sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia acestuia de a incheia nelegal, la data de 13 februarie 2008, contractul de asistenta juridica intre CET si SCA „Sova si Asociatii”; de asemenea, a conceput termenii si conditiile respectivului contract, totodata semnandu-l din partea SCA „Sova si Asociatii”, obtinand folos necuvenit pentru societate de 1.242.018 lei (inclusiv onorariul de succes).
-In perioada 2 octombrie – 1 noiembrie 2007, cu stiinta, in contextul litigiului dintre CET si Electrica, a insistat pe langa Cristea Dumitru sa incheie un contract distinct de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia acestuia de a incheia nelegal un act aditional la contractul de asistenta juridica; de asemenea, a conceput termenii si conditiile respectivului act aditional, totodata semnandu-l din partea SCA „Sova si Asociatii”, obtinand folos necuvenit pentru societate de 1.142.400 lei (inclusiv onorariul de succes).
-In perioada ianuarie – 14 februarie 2008, cu stiinta, in contextul unui alt litigiu, dintre Complexul Energetic Rovinari (CER) si ICM – SC pentru Inchiderea-Conservarea Minelor SA, a insistat pe langa directorul general al CER, sa incheie un contract de asistenta juridica cu privire la respectivul litigiu, contribuind astfel la decizia directorului de a incheia nelegal contractul de asistenta juridica, la data de 14 februarie 2008, intre Complexul Energetic Rovinari CER si SCA „Sova si Asociatii”. De asemenea, a conceput termenii si conditiile respectivului contract, totodata semnandu-l din partea SCA „Sova si Asociatii”, contract in urma caruia societatea de avocati a obtinut suma de 1.071.336,80 lei (inclusiv onorariul de succes).
Suma totala reprezentand folos necuvenit in favoarea SCA „Sova si Asociatii”, ca urmare a contractelor de asistenta juridica incheiate cu cele doua complexe energetice, Turceni si Rovinari, este estimata la valoarea de 3.455.754 lei.
Persoanelor sus mentionate li s-au adus la cunostinta calitatea de suspect si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.
In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.
Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

DNA PREGATESTE LOVITURA MORTALA IMPOTRIVA LUI PONTA a spus: (octombrie 1st, 2014 at 09:47 )

Numele premierului Victor Ponta a fost vehiculat in mai multe dosare in care sunt vizati lideri PSD sau ministri ai Guvernului Romaniei. Oficial, prim-ministrul este cercetat in sapte dosare, dintre care cinci la PICCJ şi doua la DNA. Coincidenta, dosarele de la DNA ale lui Ponta privesc Complexele Rovinari şi Turceni, in legatura cu care Dan Sova a fost pus sub urmarire penala (Document)
In ultimii zece ani, in spatiul public s-a discutat despre apartenenta politica a Directiei Nationale Anticoruptie. Din partea anumitor lideri politici au fost lansate chiar acuze la adresa Directiei, condusa astazi de procurorul sef Laura Codruta Kovesi, ca ar fi adesea folosita drept instrument cheie in bataliile politice. Nu avem certitudinea ca este asa sau nu, insa suntem convinsi de un lucru: Ultimele miscari de trupe din interiorul DNA dovedesc ca premierului Victor Ponta i se pregateste “o supriza” de proportii.

Dosarele cu care procurorii DNA il urmaresc pe Victor Ponta

In primul rand, trebuie sa ne amintim faptul ca de circa doi ani, cu precadere de la venirea Laurei Codruta Kovesi la DNA, procurorii anticoruptie au deschis dosare sau au scos de la sertar dosare vechi şi nelucrate mai multor lideri marcanti ai PSD. Spre exemplu, arestarea lui Adrian Duicu, seful CJ Mehedinti acuzat de procurorii DNA ca facea trafic de influenta in cabinetul premierului, a dat nastere unor zvonuri potrivit carora Victor Ponta ar urma sa fie cercetat de DNA in acest dosar şi tot acest dosar sa il scoata pe acesta de pe scena politica.

Un alt dosar deschis de DNA care semana mai degraba cu un semnal de alarma pentru Victor Ponta este cel al sefului CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, retinut de procurori pentru abuz in serviciu sub forma calificata şi conflict de interese dupa ce si-ar fi incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean. Interesant de remarcat in cazul lui Bunea Stancu este ca Presedintele Traian Basescu, de fiecare data cand a pronuntat numele liderului PSD nu a ezitat sa faca o legatura intre acesta şi Victor Ponta. Mai exact, Victor Ponta era atentionat ca adoptarea unei OUG in 2013, privind transmiterea a 2.800 de hectare de teren din domeniul public al statului si din administrarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti” – Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Braila, in administrarea Consiliului Judetean Braila, ar putea sa ii atraga o vizita la DNA. Trebuie precizat ca Ordonanta de Urgenta şi posibilul dosar la care facea Traian Basescu referire nu face şi obiectul dosarului in care Bunea Stancu a fost retinut de DNA.Se poate insa ca seful CJ Braila sa fi fost retinut tocmai pentru a vorbi despre acest transfer de 2.800 hectare şi pe aceasta cale procurorii sa ajunga la Victor Ponta.

Un alt dosar lucrat de DNA şi in care s-a vehiculat numele premierul Victor Ponta este cel al ASF. Desigur, in acest dosar au fost vehiculate mai multe nume grele de politicieni, insa se zvoneste ca probele vor iesi la iveala in plina campanie electorala, dat fiind ca numele apartin unor candidati pentru functia de Presedinte al Romaniei.

Un ultim exemplu de “atentionare” a lui Victor Ponta venit din partea DNA, şi cel mai recent de altfel, este cel al fostului ministru al Transporturilor Dan Sova. La mijlocul saptamanii trecute, pe 13 august 2014, procurorii DNA l-au chemat la sediul central din Bucuresti pe Dan Sova, prieten din studentie cu Victor Ponta, pentru a-l informa ca a fost inceputa urmarirea penala pe numele sau, fiind suspectat ca prin contractele de asistenta juridica incheiate in 2008 cu Complexele Rovinari şi Turceni ar fi fost creat un prejudiciu de 71 milioane lei Statului roman.

Coincidenta face ca Victor Ponta este cercetat in prezent de DNA in doua dosare care vizeaza tot Complexele Energetice Rovinari şi Turceni şi modul de incheiere a unor contracte.

Inspectia Judiciara a facut public numarul exact al dosarelor care il vizeaza pe Victor Ponta

Dovada in acest sens sta in Raportul Inspectiei Judiciare nr. 7/IJ/DIJ/2014, din data de 15 ianuarie 2014, avand ca obiect apararea independentei sistemului judiciar, unde sunt insirate toate dosarele care il au in prim-plan pe premierul Victor Ponta. Concret, conform documentului, la DNA central se afla in prezent doua dosare care il vizeaza pe premierul Ponta, dosare care au fost deschise in 2011 de Birourile Terioriale ale DNA Targu Jiu si DNA Craiova, dar ambele preluate de DNA-Central in data de 4 aprilie 2012. Intr-unul dintre aceste dosare Victor Ponta este cercetat pentru implicarea in incheierea unor contracte ilegale cu Complexul Energetic Turceni, iar in altul pentru actiuni ce au legatura cu Complexul Energetic Rovinari.

Sa fie oare o coincidenta ca mai zilele trecute Dan Sova a fost chemat la DNA pentru actiuni ce au legatura cu Complexele Rovinari şi Turceni sau sa fie un avertisment pentru Victor Ponta? Vom afla…

Pe de alta parte, trebuie precizat ca in Raportul din 15 ianuarie 2014 al Inspectiei Judiciare, care s-a format ca urmare a declaratiilor premierului Victor Ponta care a acuzat condamnarea politica a lui Adrian Nastase si a lui Relu Fenechiu, lipsa de independenta a judecatorilor in fata puterii politice, tergiversarea solutionarii unor dosare penale privindu-i pe membrii Guvernului PDL, pronuntarea unor solutii diferite de judecatorii ICCJ in aceeasi cauza sau faptul ca DNA instrumenteaza dosare pe criterii politici, iar multe dintre acestea zac in nelucrare, se mai precizeaza ca in perioada 2009-2013 la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei au fost inregistrate un numar de 19 cauze in urma carora Victor Ponta a fost cercetat pentru comiterea unor fapte penale. Dintre acestea, 14 au fost solutionate cu netrimiterea in judecata. Au mai ramas insa 5 dosare care sunt inca in curs de solutionare.

Iata dosarele care fac referire Victor Ponta in Raportul Inspectiei Judiciare semnat de inspectorii judiciari Valeria Smaranda, Mihaela Pasca, Crenguta Lionte, Vasile Constinas si Gheorghe Ianos:

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie:

-La Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in perioada 2009-2013 au fost inregistrate un numar de 19 cauze penale in care s-au efectuat verificari si fata de Ponta Victor, sub aspectul comiterii unor fapte penale, la sesizarea unor persoane fizice. Au fost solutionate prin netrimiterea in judecata 14 dintre acestea, celelalte 5 inregistrate in anul 2013 fiind in curs de solutionare.

DNA-Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie.

Dosare finalizate:

-Dosar nr. 2./P/2011 privind pe Cazacu Ion cercetat pentru trafic de influenta ca urmare a plangerii formulata la 09.12.2010 de P.C. Prin orodonanta din 6.06.2011 s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Cazacu Ion si Ponta Victor.

DNA-Sectia de combatere a infractiunile conexe infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie.

Dosare finalizate:

-Dosar nr. 267/P/2009 privind pe Nastase Adrian, Ponta Victor s.a., cercetati pentru art. 10 lit. a din Legea nr.78/2000 (Infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie – stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare sau cu ocazia unei tranzactii comerciale, ori a bunurilor apartinand autoritatilor publice sau institutiilor publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, savarsita de cei care au atributii de conducere, de administrare sau de gestionare), art. 8 alin.1 din Legea nr.115/1999 (Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 12 ani urmatoarele fapte savarsite de membrii Guvernului in exercitiul functiei lor: a) impiedicarea, prin amenintare, violenta ori prin folosirea de mijloace frauduloase, a exercitarii cu buna-credinta a drepturilor si libertatilor vreunui cetatean; b)prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului), inregistrat la 15.10.2009 ca urmare a declinarii dispusa in dosar nr.1341/P/2009 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sesizarea formulata de Cristu Cristian viza imprejurarea ca in procesul de privatizare a SNP Petrom SA au fost stabilite valori diminuate ale capitalului social. Prin rezolutia din 2.06.2010 s-a dispus neinceperea urmaririi penale.

-Dosar nr.465/P/2010 privind pe Ponta Victor s.a., cercetati pentru art. 13 indice 2 din Legea nr.78/2000 (Infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si infractiunea de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani), dosar inregistrat la 13.12.2010 urmare a declinarii dispusa prin ordonanta nr.9586/P/2009 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sesizarea priveste transferul unei suprafete de 7,5 ha teren din patrimoniul public al Statului Roman si a 23 de obiective turistice de pe Valea Prahovei. Prin rezolutia din 12.04.2011 s-a dispus neinceperea urmaririi penale.

Dosare in curs de solutionare:

-Dosar nr. 122/P/2012 privind pe Ponta Victor s.a., avand ca obiect art. 13 indice 2 din Legea nr.78/2000, art.248,248 indice 1 Cod penal (abuz in serviciu; abuz in serviciu in forma calificata), art.9 din Legea nr.241/2005 (evaziune fiscala), constand in afectuarea de cheltuieli de catre persoane cu functii de conducere din cadrul Complexului Energetic Rovinari, in perioada 2006-2011, cu consecinta prejudicierii patrimoniului societatii.

Dosarul a fost inregistrat initial la Biroul Teritorial Tg.-Jiu la 22.07.2011, fiind preluat de Structura Centrala la 04.04.2012.

Ultimul act de cercetare este raportul specialistilor din 18.12.2013.

-Dosar nr.123/P/2012 privind pe Ponta Victor s.a., cercetati pentru art. 13 indice 2 din Legea nr.78/2000, art.248, art.248 indice 1 C.pen., art.9 lit.b din Legea nr.241/2005.

Sesizarea este din oficiu si apartine Serviciului Teritorial Craiova din 12.10.2011, dosarul fiind preluat la 04.04.2012 de Structura Centrala.

Sesizarea se refera la fapte comise de persoane cu functii de conducere din cadrul SC Complexul Energetic Turceni in perioada 2007-2011.

Dolg a spus: (octombrie 1st, 2014 at 12:03 )

Cand va fi procesul si mult asteptata… ARESTARE !!!in 20.. !!!

Victor Ponta chemat la DNA! a spus: (octombrie 1st, 2014 at 14:19 )

Dan Sova, disparut de doua zile.

Stirea este inca neconfirmata. Ce stim cu siguranta la aceasta ora:

Ponta apare in ancheta contra lui Dan Sova (dosarul Rovinari);
Ponta apare si in dosarul Adrian Duicu, fostul baron de Mehedinti, arestat acum, si care a inceput sa dea pe goarna;
Ponta apare si in dosarul privatizarii CFR Marfa catre Gruia Stoica;
Nu exista inca un dosar Rompetrol, dar tot Victor Ponta este cel care a semnat in ianuarie stergerea datoriilor Kazahstanului catre Romania, dupa preluarea Rompetrol – poporul roman a pierdut circa 500 de milioane dolari. Pura coincidenta: ieri Dinu Patriciu, autorul tranzactiei, a fost declarat mort la Londra, dar banii (4 miliarde euro)…nu se stie unde sunt! (http://capitalismpepaine.com/2014/08/19/dinule-dac-ai-murit-e-de-bine-dac-ai-fugit-e-de-rau/)
Caderea grupului infractional Ponta-Sova inseamna ca PSD ramane fara candidat, fara presedinte, fara purtator de cuvant – toti avand de acum dosare penale.
Ion Iliescu, fondatorul partidului, ramane singurul fluturator al steagului rosu.

Romania chiar este condusa de mafioti.

Nu este o injurie: este un fapt. Conform definitiei Uniunii Europene, mafie = grup infractional organizat.

Iar romanii chiar sunt niste imbecili, care suporta orice si pe oricine. Chiar daca DNA-ul, condus de americani, o sa reuseasca sa faca totusi curatenie in Romania, asta n-o sa-mi schimbe cu nimic dispretul fata de poporul roman.

Ca, daca pana in ultima clipa iubesti si vrei sa votezi un putzoi infractor ca Ponta, chiar nu meriti decat scuipat in fata!

Popica a spus: (octombrie 1st, 2014 at 23:16 )

Popa e chestorul in pdl. Joaca cu udrea si minte ca este cu blaga. Bitea ai grija ca te astepta zile grele. Toti trpadusi cad!

Mișu a spus: (octombrie 2nd, 2014 at 09:23 )

Oana oana oana oana, silicoane silicoane silicoane , mizerie mizerie mizerie.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara solicită 200 de milioane de euro pentru o nouă clădire în cadrul unității medicale

Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru un nou corp de clădire pentru unitatea medicală.  Acesta va include un centru de neuro-radiologie intervențională, unul de chirurgie endovasculară periferică, un centru de cardiologie intervențională, o unitate specializată pentru pacienții cu accident vascular cerebral, un centru de traumă, o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara solicită 200 de milioane de euro pentru o nouă clădire în cadrul unității medicale
MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

S-au împărţit ministerele la partide. PNL rămâne marele perdant. Un timişorean va fi sigur în guvern, un altul e în cărţi/Update. S-a stabilit lista miniştrilor

În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR – două. PNL nu va avea însă niciunul din portofoliile cu bani, Transporturile şi Dezvoltării, dar nici ministerele avizatoare: Justiţie şi Finanţe. Deputatul PSD de Timiş Sorin Grindeanu va continua ca ministru al Transporturilor, în timp Marilen Pirtea preşedinte al PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-au împărţit ministerele la partide. PNL rămâne marele perdant. Un timişorean va fi sigur în guvern, un altul e în cărţi/Update. S-a stabilit lista miniştrilor
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Tineretul SCM Politehnica Timișoara, în cărți pentru calificarea în play-off

Echipa de tineret a clubului bănăţean a încheiat anul 2024 cu un turneu la Făgăraș. Handbaliștii antrenați de Alexandru Nae au câștigat două meciuri și au cedat unul. În prima zi, alb-violeții au învins CSM Bacău, cu 40-37, iar în cea de-a doua au trecut de HC Dinamyc Zalău, cu 32-25. În ultima zi, ei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tineretul SCM Politehnica Timișoara, în cărți pentru calificarea în play-off
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o locuință în localitatea Lovrin. A fost alertată Secția de Pompieri Sânnicolau Mare, iar la locul evenimentului s-au deplasat trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. În sprijin a fost solicitat SVSU Lovrin. La sosirea la locul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu
Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

CCIAT

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care se vor desfășura în prima parte a anului 2025. Cursurile se desfășoară în cadrul Proiectului ECOTECH – integrarea competențelor ecologice și digitale, în vederea dezvoltării sustenabile în Regiunea Vest și Sud-Est, co-finanțat de Fondul Social European prin Programul Educație și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR – două. PNL nu va avea însă niciunul din portofoliile cu bani, Transporturile şi Dezvoltării, dar nici ministerele avizatoare: Justiţie şi Finanţe. Deputatul PSD de Timiş Sorin Grindeanu va continua ca ministru al Transporturilor, în timp Marilen Pirtea preşedinte al PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-au împărţit ministerele la partide. PNL rămâne marele perdant. Un timişorean va fi sigur în guvern, un altul e în cărţi/Update. S-a stabilit lista miniştrilor
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui incendiu la o locuință în localitatea Lovrin. A fost alertată Secția de Pompieri Sânnicolau Mare, iar la locul evenimentului s-au deplasat trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. În sprijin a fost solicitat SVSU Lovrin. La sosirea la locul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut un bărbat în vărstă de 43 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și fără permis. În fapt, la data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț au oprit pentru control pe raza localității,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta lui se gândesc la cadouri, eroul negativ al acestei poveşti şi-a făcut singur un „cadou”, care poate să-l ducă în închisoare! Acolo e posibil să se şi trezească la realitate! La data de 21 decembrie, în jurul orei 06:50, polițiștii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care se vor desfășura în prima parte a anului 2025. Cursurile se desfășoară în cadrul Proiectului ECOTECH – integrarea competențelor ecologice și digitale, în vederea dezvoltării sustenabile în Regiunea Vest și Sud-Est, co-finanțat de Fondul Social European prin Programul Educație și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali din partea AUR, după ce la ultima ședință de plen aleșii au primit la vot o listă enormă cu proiecte pe lista suplimentară. Andreea Medișanu i-a transmis că acele documente ar însemna pentru consilierii locali să aibă timp 100% numai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri
În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și patrulat cu 90 de utilaje și s-au răspândit peste 400 de tone de material antiderapant. Cele mai multe utilaje, 32, au fost pe drumurile naționale din județul Caraș-Severin (video), unde au fost utilizate circa 127 de tone de antiderapant. În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vremea rece a scos la lucru utilajele de deszăpezire pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul României/VIDEO
Taxarea imobilelor nerezidenţiale va fi stabiltă la o cotă de 1,7%, au declarat pentru deBanat mai multe surse politice. Respectiv, există o înţelegere în acest sens între USR şi PSD, mai exact între Dominic Fritz şi Alfred Simonis. De altfel, auzind de acest acord, preşedintele PNL Timişoara, Marilen Pirtea, s-a lamentat pe pagina sa de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surse: s-au înţeles! Proiectul privind noile impozite va fi adoptat cu o cotă de 1,7%
Top