Categories: Primăria Timişoara

Cu 10 milioane de euro, Continental promite ca nu mai polueaza din mai 2015

Din mai 2015, mirosurile care dau fiori tuturor timișorenilor din partea de nord a orașului vor deveni amintire. Asta i-a promis primarului Nicolae Robu directorul de la Continental. Compania germană a prezentat un nou plan de reducere a poluării, cu o majorare a sumei investite, care va depăși zece milioane de euro. Până la rezultate concrete, timișorenilor nu le rămâne decât să îndure și să aștepte.

Primarul Nicolae Robu s-a întâlnit, zilele trecute, cu reprezentanții producătorului de anvelope Continental. Discuțiile au avut loc în contextul în care, în ultimele săptămâni, Robu a tot declarat că nu va avea niciun fel de toleranță pentru marii poluatori. Edilul pare acum mulțumit, cel puțin până la un punct. „E un nou angajament luat de compania Continental, că va continua investițiile semnificative pentru reducerea radicală a mirosurilor neplăcute. Au prezentat și un calendar, în 2015 vom avea momente în care ei se angajează să prezinte rezultate concrete. Le-am spus că nu ne interesează valoarea investițiilor pentru reducerea poluării, ci rezultatele. Ei mi-au explicat că sumele uriașe pe care le investesc vor produce fără îndoială rezultate, că dacă ei ar ști că nu produc n-ar irosi banii”, susține Robu.

Conform primarului Timișoarei, Continental admite că există o problemă și va crește suma anunțată pentru investiția în tehnica anti-poluare. „Ei admit, vor fi mai mulți bani, cel puțin zece milioane de euro. Spun că este cea mai nouă tehnologie pentru reducerea mirosurilor. Inițial au spus șapte milioane, apoi au spus zece milioane, sunt dispuși să cheltuiască și mai mult pentru a nu produce neplăceri. Eu le-am spus că ne bucurăm să avem orice companie serioasă în Timișoara, care oferă locuri de muncă, care contribuie la bugetul local, la bugetele centrale ale statului, dar că ne interesează ca în Timișoara să nu existe poluare. Așteptăm să vedem rezultate concrete din partea lor”, spune Nicolae Robu. Conform acestuia, nemții au prezentat și un plan concret de reducere a poluării. „Se merge în etape, o primă etapă cred că în luna mai va fi… acestea sunt termene de uz intern… va fi o reducere radicală în luna mai, apoi după alte câteva luni un al doilea pas…”, afirmă edilul.

Acum câteva săptămâni, un nou protest făcut la Timișoara a atras atenția problemelor de la Continental. O fotografie nud, dar cu mască de gaze și un trandafir, postată, pe contul de Facebook, de soprana Diana Pap, a iscat sute de comentarii legate de situația fabricii de la Pădurea Verde. Timișorenii care locuiesc în acea parte a orașului se plâng de ani buni de mirosurile pestilențiale degajate de pe coșurile uzinei. Compania a și fost amendată de cei de la Mediu, dar lucrurile nu s-au îmbunătățit simțitor până acum.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago