Elevii de gimnaziu de la Lenau s-au mutat in spatiile RATT, Robu le-a cantat la chitara / FOTO

A cântat la chitară, a dat autografe și a stat la selfie-uri cu elevii de gimnaziu de la Lenau. Așa a inaugurat, luni, primarul Nicolae Robu noile săli de clasă ale liceului german, amenajate într-o fostă hală a RATT. Lucrarea a costat aproximativ 400.000 de euro, iar unitatea de învățământ va plăti, de acum încolo, o chirie modică către regia de transport.

Elevii din clasele V-VII de la Liceul Lenau s-au mutat, de luni, în casă nouă. Este vorba despre spațiile RATT de pe Intrarea Doinei, reabilitate de regia de transport. „Investiţia a fost suportată din fondurile proprii ale RATT. Aici a fost o hală care era folosită pentru conducătorii auto şi pentru reparaţii. Noi am etajat-o şi am creat nişte spaţii administrative pentru noi”, a spus directorul RATT, Ioan Goia. „Hala, până nu demult, era o părăginitură. Au fost amenajate 16 săli de clasă foarte frumoase. De fapt, RATT, la solicitarea noastră, a amenajat spații administrative, numai că proiectul este atât de generos încât permite ca aceste spații să poată fi folosite ca săli de clasă până când vom realiza noul campus școlar pentru Liceul Lenau. Valoarea investiției a fost de ,7 milioane de lei”, a spus primarul Nicolae Robu. Pentru că ocupă aceste spații, liceul va plăti chirie către RATT. De fapt, primăria își va muta banii dintr-un buzunar într-altul. „Liceul Lenau va beneficia de aceste spații într-un regim financiar foarte convenabil, trebuind să plătească doar amortismentul. Chiria lunară se va stabili în funcție de perioada de amortizare a investiției, dar va fi una foarte mică, pentru că RATT este societatea primăriei, iar Liceul Lenau este o instituție școlară a primăriei”, a mai declarat edilul.

Mutarea înseamnă și că, de acum încolo, copiii vor merge la școală numai de dimineață. „Odată cu intrarea în aceste încăperi, practic, toate clasele Liceului Nikolaus Lenau îşi desfăşoară activitatea în program de dimineaţă. Deocamdată sunt clasele V-VII, şi începând de săptămâna viitoare, va fi şi clasa a VIII-a, deci vom avea aproximativ 400 de elevi. De săptămâna viitoare vom muta şi biblioteca. Pentru sport va amenaja un teren cu iarbă artificială în spatele clădirii. Mai sunt lucrări de amenajare, trebuie finalizată curtea, trebuie amenajat terenul de sport şi trebuie realizată instalaţia de încălzire şi climatizare a clădirii”, explică Elena Wolf, directorul liceului și, deopotrivă, consilier local. Primarul Robu s-a simțit în largul lui printre copii. Puștii l-au asaltat cu… cereri de autografe și și-au făcut zeci de selfie-uri alături de edil. Într-una din sălile de clasă, elevii au avut parte și de o „reprezentanție” artistică marca Robu. acesta le-a cântat la chitară piesa „În umbra marelui urs”.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago