Arăta ca după bombardament, deși era ultracentral. Trotuarul care ocolește Parcul Civic era o adevărată capcană pentru orice persoană cu glezne… instabile, iar o plimbare pe tocuri era exclusă din start. Acesta a intrat în reabilitare și este reparat chiar în aceste zile. Primăria s-a apucat, în primăvară, de lucrări la trotuare în tot orașul, iar Nicolae Robu spune că s-a intervenit pe sute de străzi până acum.
De două zile, trotuarul de lângă Parcul Civic nu mai este circulabil. Plin de gropi și de denivelări, acesta era oricum greu practicabil. Acum însă, va fi reparat și, culmea, operațiunea nu e deloc complicată. „Amenajăm acest trotuar, care era în ultimul hal în lungul bulevardului Brătianu, lângă parc. Era o ruşine. Chiar dacă nu prea este circulat, totuşi este în centrul oraşului. Te uiţi din maşină şi vezi… cum stă Timişoara cu un asemenea trotuar. Şi atunci l-am introdus în planul de reparaţii şi va fi supus unei reparaţii simple. Pur şi simplu se îndepărtează asfaltul ondulat şi cu gropi, se toarnă alt asfalt şi gata”, spune primarul Nicolae Robu.
Ultimele cinci sectoare ale Timișoarei, în materie de trotuare, au fost atribuite, în februarie 2014, unor firme care se vor ocupa, în următorii patru ani, de reabilitarea lor. Cel de-al șaselea sector a fost repartizat anul trecut. Valoarea pentru fiecare din cele cinci sectoare este de șase milioane de lei, fără TVA, pe patru ani. Primarul Nicolae Robu pare mulțumit de felul în care se lucrează. „Am lucrat foarte intens la trotuare şi sper că aţi remarcat asta. Aţi văzut ce frumos a ieşit amenajarea de trotuare de la Spitalul de Copii până la gară, pe ambele părţi, cu piste de biciclete, cu trotuare largi. Sper că vă mai amintiţi în ce hal erau acele trotuare”, spune edilul.
Conform acestuia, la trotuarele din Timișoara, majoritatea aflate într-o avansată stare de degradare, nu s-a intervenit de 20-30 de ani. „Noi avem o campanie acum, de a reabilita absolut toate trotuarele. N-am un bilanţ la zi, pe câte sute de străzi am reuşit deja să facem reabilitarea, dar acesta este ordinul de mărime, sute de străzi, pe care deja s-a făcut reabilitarea de trotuare, iar în unele locuri amenajarea de trotuare, că nici măcar n-au existat vreodată”, a conchis primarul.
„Ordonanța trenuleț” este un produs al guvernelor care avea rolul să ascundă neputința acestora. Iar…
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…