Incuboxx risca sa piarda finantarea, asa ca va fi administrat de primarie

Inaugurat de aproape jumătate de an, centrul IT al Primăriei Timișoara, o investiție de patru milioane de euro, stă gol. Incuboxx nu are încă administrator, pentru că nimeni nu s-a înghesuit să fie director pentru un salariu brut de mai puțin de 600 de euro! Ca să nu piardă finanțarea europeană, primăria va prelua temporar administrarea clădirii.

Incuboxx are peste 6.300 de metri pătrați și a costat peste 17 milioane de lei. Imobilul are patru etaje și găzduiește 52 de spații pentru firme, săli de conferințe, sală de fitness, cantină, dar și un perete de escaladă în interior. Primarul Nicolae Robu le-a propus reprezentanţilor Universităţii Politehnica şi Universității de Vest să se ocupe administrarea clădirii, însă s-a lovit de un refuz mai mult sau mai puțin voalat. Motivul: salariile mult prea mici prevăzute pentru viitorii angajați.

În ședința CL de vineri, consilierii au votat, nu fără să se certe minute bune, alocarea a 200.000 de lei pentru ca primăria să preia administrarea centrului. „Nimeni din mediul universitar nu este interesat să preia managementul în actualele condiții. Vrem să creăm posibilitatea ca, temporar, clădirea să fie administrată de noi. Vom ajunge să facem și o licitație și vom contracta un administrator, dar pentru asta oferta trebuie să fie atractivă. Salariile sunt foarte mici, nimeni nu se înghesuie să preia administrarea unui asemenea obiectiv”, a motivat primarul Nicolae Robu demersul.

Consilierul local Daniel Idolu a cerut explicații suplimentare. „De ce e nevoie să crească salariile de la 2.500 la 4.500 de lei, pentru director, sau de la 1.000 la 1.223 pentru o femeie de serviciu?”, s-a întrebat directorul aeroportului. Directorul Direcției de Dezvoltare, Aura Junie, i-a spus că sumele reprezintă salariul brut și că nimeni nu vine să-și assume o astfel de responsabilitate pentru atât de puțini bani. Junie a fost interpelată pe un ton ridicat și de liberalul Ciprian Jichici, care i-a spus că habar n-are pe ce lume trăiește, pentru că nimeni cu înaltă calificare în domeniu nu vine să lucreze pe astfel de sume, fie ele și mărite. În cele din urmă, amendamentul la buget a trecut cu doar două abțineri. Dacă Incuboxx nu este ocupat în proporție de 50% până în ianuarie 2015, există riscul de a se pierde finanțarea.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago