Categories: Klaus Vaterland

Insomniile lui Bogdan Herzog

Ordonanța traseiștilor trebuie să fie un supliciu pentru doi dintre consilierii locali timișoreni: țărăniștii Bogdan Herzog și Flavius Boncea. În loc să le vină ca o mănușă și lor, ca și altora care nu se simt bine în partidul pe listele cărora au fost aleși, actul normativ sus amintit trebuie să fie un coșmar pentru cei doi. În primul rând, din cauza denumirii ordonanței, zisă și „a traseiștilor”, când ei socot că fac parte dintr-un alt soi de politicieni. Ei pretind că joacă în altă ligă a politicii, astfel că în ruptul capului nu le-ar pica bine să se vorbească de ei ca despre niște profitori ai „ordonanței traseiștilor”. Când vorbești în astfel de termeni, principiile nu mai își fac loc în fosta filială a lui Gheorghe Ciuhandu, iar consilierii PNȚCD de Timișoara trebuie să fie oamenii principiilor, ce mama dracului!, începând de la neutrul Adrian Orza, politicianul și poetul, și până la arondații Herzog și Boncea.

Vorbesc despre cei doi ca despre doi aleși arondați din simpul motiv că așa s-au comportat până acum. PNȚCD scrie pe ei. Pe listele acestui partid au fost aleși, dar comportamentul lor a fost unul de adevărați pesediști. De ce? Dumnezeu știe. Bogdan Herzog este un personaj mai complicat, însă pentru Flavius Boncea bag mâna în foc că a fost animat doar prietenia față de primul și de ura față de primarul Nicolae Robu. Întrebarea care se pune e ce-am face noi, oamenii de rând, dacă ne-am comporta ca niște pesediști lulea, dar suntem în partidul lui Corneliu Coposu, căzut pe mâna unor aventurieri precum Pavelescu, la centru, sau Vali Moldovan, în plan local? Nu e ușor să iei o decizie. Dacă lui Vali Moldovan i se propune mai mult din cealaltă tabără – mai multă doctrină, nu vă gândiți la prostii – și după cele 45 de zile îi va da afară pe Herzog&Boncea? Poți avea încredere că PNȚCD nu se va regăsi mâine-poimâine alături de dreapta românească, după ce termină experimentul cu PMP? Nu poți, evident, și te trezești în miezul nopții plin de sudori.

Iar după ce dimineața sudorii pleacă la serviciu, vorba bancului, ce va face Herzog-ul păcălit? Pe de altă parte, nu poți, pur și simplu, să pleci din partidul lui Iuliu Maniu pentru a ajunge în cel al lui Emil Bobu și Titu Bojin. Dacă până mai ieri Bogdan Herzog nu se mai considera membru PNȚCD, susținând că a fost ales pe lista Ligii Bănățene (sanchi) – după reevaluarea președintelui Vali Moldovan de către PSD cu ocazia tentativei de schimbare a viceprimarului Diaconu – consilierul Herzog pesemne că iarăși a devenit mândru de țărănismul din el. Foarte frumos, dar colegii săi țărăniști care l-au confirmat pentru a nu-și pierde mandatul tocmai ce au bătut palma cu „băsista” Elena Udrea într-un parteneriat pentru prezidențiale.

E clar, în următoarea noapte, „sudorii” s-au întors la Bogdan Herzog, iar Flavius Boncea n-o fi pus geană pe geană la gândul că ar trebui să o susțină pe candidata feminină preferată a lui Traian Băsescu. Ce să faci într-o astfel de situație? Sfatul meu pentru Bogdan Herzog este să profite de „ordonanța traseiștilor” și să se declare independent, ca mai toate lichelele cu pretenții. Și să spună că astfel va respecta dorința electoratului care l-a trimis în Consiliul Local Timișoara și că de abia acum îi va putea reprezenta mai bine pe cetățeni, departe de interesele meschine ale politicii, ridicând mâna cu demnitate după cum dictează PSD și oamenii de afaceri „Frații Cristescu”.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

3 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

6 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

6 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

7 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

7 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

7 ore ago