Categories: PoliticaSport

După politie, scandalul de la rugby a ajuns si in parlament

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a interpelat-o luni pe Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, pe tema semifinalei cu cântec desfășurate sâmbătă, între RCM Timișoara și Farul Constanța. Puțin evadat în… trecut, fostul viceprimar al Timișoarei îi cere acesteia să intervină și să ia măsuri, după „palma aspră primită de sportul românesc”.

Sâmbătă seară, stadionul „Dan Păltinișanu” a fost scena unei noi premiere – neagră, de această dată – a Timișoarei. Șase sportivi din echipa de bază a lui RCM nu au putut evolua în semifinala contra Farului Constanța, deoarece, în mod ciudat, din carnetele lor dispăruseră paginile cu vizele medicale. Primarul Nicolae Robu a cerut intervenția poliției, Federația Română de Rugby îi suspectează de neglijență pe reprezentanții clubului timișorean și îi trimite la poligraf, iar acum este rândul deputatului Sorin Grindeanu să facă și el ceva. De exemplu, o interpelare în parlament către ministrul Sportului, Gabriela Szabo.

Timișoara, orașul premierelor și al recordurilor, a înregistrat săptămâna trecută cel mai trist și mai de coșmar episod sportiv din istoria ultimilor zeci de ani: sâmbăta neagră a rugby-ului românesc! Partida dintre RCM Timișoara și Farul Constanța – semifinala Superligii de Rugby – a devenit o pată de neșters pe obrazul celor care gestionează sportul românesc, reprezentanți ai federației de specialitate și arbitrii, deopotrivă”, scrie Grindeanu, în interpelarea sa. „La ora meciului, oficialii Superligii au constatat că șase jucători timișoreni nu aveau în carnete foile cu vizele medicale – Eugen Căpățână, Jack Umaga, Paula Kinikinilau, Valentin Calafeteanu, Cătălin Fercu și Fonovai Tangimana. Surprinzător, aceiași jucători – coloana vertebrală a echipei timișorene – erau absolut în regula în urmă cu două săptămâni la meciul cu CSM București (…) oamenii de sport știu că aceste vize sunt valabile șase luni – în cazul jucătorilor timișoreni, până în decembrie 2014. Lipsa foilor din carnetele medicale, refuzul oficialilor de a accepta vizele medicale care puteau fi acordate pe loc de reprezentantul Policlinicii Sportive, nasc semne de întrebare firești. Corupție, rea voință, neglijență ? Poliția a deschis o anchetă însă indiferent de rezultat, sportul românesc a primit o palmă aspră (…) Doamnă ministru, reprezentați cea mai importantă instituție pe linie sportivă și consider că este necesar să interveniți, să concluzionați și să luați măsuri în acest caz”, mai notează deputatul de Timișoara. Sorin Grindeanu „solită” (așa scrie pe finalul interpelării –n.r.) răspuns în scris. Și, am zice noi, ar trebuie să fie un pic mai atent la… temporizare. Nu de alta, dar pe antet e trecut „Şedinţa Camerei Deputaţilor: octombrie 2013”!

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago