Categories: Primăria Timişoara

Jumatate din strada Stefan cel Mare e gata! Se schimba partea pe care se poate circula

Șantierul de pe strada Ștefan cel Mare a avansat în ritmul în care a vrut primăria, astfel că din seara de 1 octombrie va fi deschis traficul pe porțiunea pe care s-a lucrat până acum. În zilele următoare se va termina și montarea șinelor, astfel că va fi reluată și circulația tramvaielor.

Miercuri seară se va da drumul la circulație pe Stefan cel Mare, pe porțiunea care a fost reabilitată, pe partea cu biserica de pe strada Gloriei. Vor fi păstrate însă mare parte din restricții, dar va fi permis accesul pe bd. Eroilor. „Lucrarea este complexă, s-au schimbat rețelele de utilități, s-a lucrat foarte aproape de fundațiile clădirilor, nu s-a putut intra cu orice fel de utilaje, ci cu finețe. Am motive să apreciez că s-a lucrat foarte bine, deschiderea era planificată mult mai târziu. Sper ca vremea să rămână prielnică, iar șantierul să poată avansa”, a declarat primarul Nicolae Robu. Executantul este firma Porr Construct, iar în timpul lucrărilor a existat un incident. La finele lunii iunie, din cauză că muncitorii s-au apropiat prea tare cu săpăturile de zidul unui imobil, acesta s-a prăbușit. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Lucrarea presupune reabilitarea liniei de tramvai, reconfigurarea străzii prin amenajarea a câte două benzi pe sens, a trotuarelor, a pistelor de ciclişti şi a spaţiilor verzi este estimată să dureze nouă luni. Costurile sunt de 24,7 milioane de lei, cea mai mare parte din fonduri europene. „Avem utilitățile sub trotuar, mai puțin una care a rămas sub carosabil. În curând vom da drumul și la tramvaie, platforma-suport pentru șine e realizată, se montează șinele în această perioadă”, mai spune edilul. Strada ar trebui să fie gata în totalitate înainte de Crăciun.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago