Categories: Ziaristu' de terasă

Mariei Grapini ii plac romanii, dar nu si limba romana

Una dintre cele mai parșive teme de campanie ale PSD-iștilor și cozilor lor de topor ține de naționalitatea lui Klaus Iohannis, principalul contracandidat al lui Victor Viorel Ponta la alegerile prezidențiale. S-a ajuns astfel ca una dintre cele mai mari calități din dreptul lui Ponta să fie faptul că e român. Poate chiar verde, mai ceva ca Vadim Tudor și Ghiță Funar luați la un loc! Evident, această campanie mârșavă nu e purtată pe media clasică, ca să-i spun așa. Nu de alta, dar ne dăm europeni și nu putem etala pe față naționalismul funciar. Astfel că pentru această ticăloșie se utilizează rețele de socializare, în special Facebook-ul.

Rețea utilizată și de ditamai europarlamentarul Maria Grapini, președinte al organizației PC Timiș. Deja celebră la nivel național din cauza încrâncenării cu care maltratează limba română în postările de pe Facebook, Grapini a ieșit la rândul ei la rampă în această campanie suburbană. Unde altundeva decât pe Facebook! Repet, distinsa politiciană este membră a Parlamentului European, în urma scrutinului din primăvara acestui an. Chiar duminică, neavând probabil altă treabă de făcut, dna europarlamentar a anunțat pe Facebook susținerea necondiționată pe care ea și filiala PC Timiș o acordă candidatului Victor Viorel Ponta. Până aici nimic deosebit, Partidul Antena 3 fiind în coaliție cu PSD.

Însă Grapini merge mai departe, explicând care sunt motivele pentru care are atât de mare încredere în Ponta. Cinci la număr, după cum urmează: „1. Face parte din generația de politicieni tânără- de după 1989. 2. Are experiență mare în politica internă și externă. 3. Este român. 4. NU va nominaliza ca Prim ministru pe Traian Băsescu. . Are experiență în administrația țării. Dacă veți analiza pe toți ceilalți candidați, niciunul nu întrunesc (sic! – n.a.) toate cele cinci calități. Dacă nu mă credeți verificați!”, postează Grapini înflăcărată. Dincolo de problemele gramaticale, trebuie observat că „motivul” îl cam copiază pe al doilea, iar al patrulea este legat de retorica cel puțin tâmpită a Antenei 3. Important este însă al treilea motiv pentru care Grapini îl votează pe Ponta.

De fapt, ăsta e șpilul, aici e clu-ul. O fi Ponta mitoman, plagiator, bădăran, incapabil, oprit prematur din creștere etc. Dar e de-al nostru, e român sadea și nu o să ne vândă niciodată țara. N-o va da nici pe gratis, cum circula o butadă. Eventual pe șpagă. Vezi Doamne, Ponta nu e ca „hitleristul” ăla de Iohannis care abia așteaptă să ne vândă țara la nemți. Să le fie și românilor nasol ca nemților! Adică să fie puși la treabă și să se termine cu toți asistații sociali care dau buzna la urne să voteze PSD! Altfel, dacă dna Grapini e tare mândră că e româncă, ar trebui să demonstreze acest lucru și prin altceva decât prin gargară ieftină și postări patriotarde. Respectiv, prin asimilarea limbii române, scris și vorbit. Măcar să ajungă să scrie precum un copil de clasa a II-a, care a terminat Abecedarul. Ca să nu spun că pentru a face corect acordul între subiect și predicat nici măcar nu trebuie să mergi la școală. E o chestiune de bun simț, fiindcă altfel zgârie la ureche. Cum e cazul și la „niciunul nu întrunesc”. E prea mult, dna Grapini?

PS: Postarea respectivă a fost făcută chiar de Ziua Limbii Române.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago