Categories: Primăria Timişoara

Primaria, pe cale sa renunte la parcarea supraterana din Parcul Bratianu

Garajele din Parcul Brătianu trebuie neapărat demolate, deși primăria nu mai e așa de sigură că vrea să construiască acolo o parcare supraterană. În locul lor ar putea apărea un nou spațiu verde. Proprietarii garajelor vor fi însă, cel mai probabil, despăgubiți, deși nu este exclusă nici varianta exproprierii.

Cele două baterii de garaje din Parcul Brătianu încă îi dau bătăi de cap primarului Nicolae Robu. Acesta a spus, în repetate rânduri, că municipalitatea vrea să construiască acolo o parcare supraterană, care să rezolve parțial criza din zona centrală a orașului. Era nevoie, deci, de demolarea acestor construcții. Între timp însă, planurile par să se fi schimbat. „Garajele de pe Bratianu vor face obiectul altei negocieri. Am cerut o documentare în aparatul de specialitate al primăriei și în privința procedurii de expropriere, să vedem în ce condiții am putea să recurgem la această soluție, pentru că avem baza legală să facem asta. În Parcul Brătianu putem să ne dorim să construim o parcare supraterană, dar încă nu este o decizie definitivă, având în vedere faptul că se prefigurează să realizăm parcarea supraterană în spatele magazinului Bega, cu 500 de locuri, și o parcare subterană pe tronsonul de Inel , pe Brătianu, cu 700 de locuri. Trebuie făcută o analiză, să vedem dacă într-o astfel de situație mai este oportun să realizăm și o parcare în parc”, a declarat edilul.

Asta nu înseamnă însă că garajele din parc vor rămâne la locul lor. „Oricum, ele trebuie să dispară, pentru că, dacă nu vom face parcare, vom extinde spațiul verde. Nu o să lăsăm acolo niste construcții care dezonorează orasul, oamenii trebuie să înțeleagă”, susține Robu. Urmează să fie făcută o evaluare, care să stabilească o sumă potrivită pentru despăgubiri, însă primarul spune că nu intenționează să demareze o campanie de demolare pe scară largă. „De săptămâna viitoare începem negocierile. Vom merge pe aceeași procedură cu toți cei care au același tip de contracte cu primăria. Nu ne propunem o campanie de demolare a garajelor peste noapte, dar când ajungem să avem nevoie de terenul respectiv, pentru că amenajăm zona, oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să dispară garajele, ca să putem face orașul mai frumos, mai funcțional, mai modern”, a explicat Nicolae Robu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

10 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

12 ore ago