Garajele din Parcul Brătianu trebuie neapărat demolate, deși primăria nu mai e așa de sigură că vrea să construiască acolo o parcare supraterană. În locul lor ar putea apărea un nou spațiu verde. Proprietarii garajelor vor fi însă, cel mai probabil, despăgubiți, deși nu este exclusă nici varianta exproprierii.
Cele două baterii de garaje din Parcul Brătianu încă îi dau bătăi de cap primarului Nicolae Robu. Acesta a spus, în repetate rânduri, că municipalitatea vrea să construiască acolo o parcare supraterană, care să rezolve parțial criza din zona centrală a orașului. Era nevoie, deci, de demolarea acestor construcții. Între timp însă, planurile par să se fi schimbat. „Garajele de pe Bratianu vor face obiectul altei negocieri. Am cerut o documentare în aparatul de specialitate al primăriei și în privința procedurii de expropriere, să vedem în ce condiții am putea să recurgem la această soluție, pentru că avem baza legală să facem asta. În Parcul Brătianu putem să ne dorim să construim o parcare supraterană, dar încă nu este o decizie definitivă, având în vedere faptul că se prefigurează să realizăm parcarea supraterană în spatele magazinului Bega, cu 500 de locuri, și o parcare subterană pe tronsonul de Inel , pe Brătianu, cu 700 de locuri. Trebuie făcută o analiză, să vedem dacă într-o astfel de situație mai este oportun să realizăm și o parcare în parc”, a declarat edilul.
Asta nu înseamnă însă că garajele din parc vor rămâne la locul lor. „Oricum, ele trebuie să dispară, pentru că, dacă nu vom face parcare, vom extinde spațiul verde. Nu o să lăsăm acolo niste construcții care dezonorează orasul, oamenii trebuie să înțeleagă”, susține Robu. Urmează să fie făcută o evaluare, care să stabilească o sumă potrivită pentru despăgubiri, însă primarul spune că nu intenționează să demareze o campanie de demolare pe scară largă. „De săptămâna viitoare începem negocierile. Vom merge pe aceeași procedură cu toți cei care au același tip de contracte cu primăria. Nu ne propunem o campanie de demolare a garajelor peste noapte, dar când ajungem să avem nevoie de terenul respectiv, pentru că amenajăm zona, oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să dispară garajele, ca să putem face orașul mai frumos, mai funcțional, mai modern”, a explicat Nicolae Robu.
Organizația de Management al Destinației Timișoara lansează joi, 14 noiembrie, primul magazin de suveniruri oficial…
Proiectul Heritage of Timișoara, lansat de Asociația Prin Banat încă din 2017, are din 2023…
A trecut abia o săptămână de la învestirea lui Alfred Simonis în funcţia de preşedinte…
Cunoscutul actor american John Malkovich va urca din nou pe scena Teatrului Național Timișoara, în…
Deputatul liberal Cosmin Şandru a produs un atac necruţător pe un grup de WhatsApp al…
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean…